Gyerekvállalás Németországban, egyedül?
Oké, nem egyedül, de nem vagyunk házasok. Viszont gyereket szeretnénk, már próbálkozunk. (Tervezett, szeretjük egymást, és a picit nagyon várjuk.) Szeretném tudni, hogy mire számíthatok így, hogy hivatalosan egyedülálló vagyok. (Lakcímünk egyezik, együtt élünk.) Én dolgozom 4 órában, a havi fizum 600 euro körül van, az övé 1100, mindketten munkaközvetítőn keresztül dolgozunk. Természetesen a párom elismeri, hogy ő az apa. Bajorország területén élünk.
Mire számíthatok? Terhesgondozás menete, havi juttatások?
Otthon se voltam még terhes, nem hogy itt... Ha valakinek van tapasztalata, az nyugodtan ossza meg velem! :)
"Mindegy ezen én nem vitatkozok veletek....
De ha egyszer valami jár akkor miért baj ha igénybe veszi az ember?
(kindergeld) "
Nem erről van szó. A Kindergeldről tudtommal nem is lehet lemondani, mert jár a gyereknek.
Arról van szó, hogy az általam említett egyedülálló anyáknak szánt segélyt undorító kihasználni csak azért, mert átverhető a rendszer külön lakcímmel.
" A Kindergeldről tudtommal nem is lehet lemondani, mert jár a gyereknek. "
Nem jár.
Csak ha megigényled.
Ha nem akkor nem kapsz.
A fix kiadásunk havi 600 euro. Ebben a kondi és a szolárium is benne van az albérleti díj és a rezsi mellett. Nem személyzeti szállón lakunk, albérletünk van, 2 szobás. A kajára menjen el mondjuk 400, és akkor nem spóroltunk. Szórakozunk, ruházkodunk, étterembe járunk, legyen kb 300. Még mindig marad pénzünk spórolni úgy 400. Plusz a külön munkámból származó bevétel. De ezek szerint ez létminimum, és valójában nekem rossz. De az is lehet, hogy csak igénytelen vagyok. Értem, rendben. Szerinted mennyiből kellene megélnünk egy normál színvonalon? Csak úgy kíváncsiságból.
Nem, nem a segélyre ácsingózok. De ahogy otthon a kismamák a gyed-gyes-tgyás bűvkörében élnek, (a legtöbben, persze létezik kivétel), így bennem is felmerült, hogy itt mik a juttatások. Nem szülök 4-5-6 gyereket, nem leszek itthon évekig. Egy babát szeretnék, és aztán visszamenni dolgozni.
Dolgos, normális emberek vagyunk, nem azért jöttünk ki, hogy itt szaporodjunk, és eltartassuk magunkat. Csak arra voltam kíváncsi, mire számíthatok- nem csak pénz terén, hanem terhesgondozás területén, orvosi vizsgálatok, stb.
Azért írtam egyedülállónak magam, mert nem vagyok házas. Még. Szeretnénk majd összeházasodni, de gyerek valószínűleg hamarabb lesz. Nem vezérelt olyan szándék, hogy átverjek bárkit is, annál azért jobban szeretek itt élni, mint hogy megkockáztassak egy ilyet.
"A fix kiadásunk havi 600 euro. Ebben a kondi és a szolárium is benne van az albérleti díj és a rezsi mellett. "
Az igen :) Amig meg nem volt sajat hazunk, az alberletunk + rezsi 3 szobas lakasnal kabe 1200 volt havonta. Kajara 3an elkoltunk havi 600 euro korul, az osszes tobbi koltseg erre jon ra...
Jelenleg a havi kiadasunk 3 fore kabe havi 4-5000 euro atlagosan, de ebben minden benne van a lakastorlesztestol kezdve az utazasokig es az egyeb vasarlasokig. Es ez nem egy oriasi eletszinvonal, kozeposztalybelinek mondanam, ha nem ereznem tulzasnak.
Havi 1700 eurobol nem tudnank itt megelni, vagy csak igen szerenyen, nyomorgassal lenne hataros.
"Azért írtam egyedülállónak magam, mert nem vagyok házas."
Attol meg nem vagy egyedulallo, elettarsi kapcsolatban elsz.
"Jelenleg a havi kiadasunk 3 fore kabe havi 4-5000 euro atlagosan"
Az igen!!! :-)
Amúgy engem érdekelne a kérdező honnan kamuzza elő ezeket a számokat, amikor a valóságban egy fitnessz és egy szoláriumbérlet is 70-90 eur között mozog...
Az albérletárakról nem is beszélve. Egy kisvárosi garzon épphogy kijön350-re rezsivel egy főre, a 2 szobás lakások rezsi nélkül 4-500 körül vannak, és akkor ez még kisváros ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!