Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felháborodhat a vőlegényem,...

Felháborodhat a vőlegényem, ha dolgozni megyek ahelyett, hogy a családjával legyek, az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Bébiszitterkedem az egyetem mellett. Holnapra lenne egy meló, de a párom családja feljön Pestre (orvosi vizsgálat miatt) és már kb egy hete beszélgetjük, hogy ők, meg mi ketten elmennénk délelőtt temetőbe.

Ez a program még mindig nem teljesen fix, amolyan jövünk, amikor felkeltünk, lehet hogy nálatok ebédelünk a temető után, lehet hogy csak délután, a vizsgálat után együnk fel hozzátok... Én nem szeretek temetőbe járni, de beleegyeztem, hogy megyek, mert azt hiszik, hogy kerülöm őket, ha lemondok egy-egy programot. Viszont kéne a pénz, ezért, bár későn jött a meló (ami teljesen természetes, gyakran van, h csak előtte nap kérdeznek) én szívesebben választanám azt, csak nem akarom megbántani a vőlegényem.

Ti mit tennétek?

2014. okt. 30. 14:12
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek elég igaza van. Egyszer már mondtam vissza programot ennél a családnál, utána 3 hétig nem hívtak - persze lehet, hogy nincs összefüggés, deelég sokatidegeskedtem emiatt. És akkor egy hasonló kérdésben a párom családját választottam, bár akkor szülinapozás volt. Most a melót választanám.
2014. okt. 30. 14:35
 22/35 A kérdező kommentje:
Ki szoktam bírni őket, nem is csak egy napot, segítettem már több napos nagytakarításban is :) de hát megfelelni elég nehéz, a párom a legnagyobb gyerek, és az egyetlen fiú a családban. Szerecsére azért nem akaromaz egész életem alárendelni a leendő anyósnak, csak a párom szempontjából érdekelne a dolog - mert őt viszont nem akarom megbántani. (Most suliban van, csak este tudjuk majd megbeszélni, telefonban azt mondta, csináljak amit szeretnék, de ennél többre nem volt időnk)
2014. okt. 30. 14:38
 23/35 anonim ***** válasza:
26%
1. vagyok. Én ha férfi lennél is ugyanezt mondanám. Nem tudom miért pontoztak le így, én azt gondolom ebben az esetben (mivel úgy tűnik a viszony köztetek korántsem felhőtlen) talán nem kellene feszíteni a húrt. Persze te tudod, hogy a békesség mennyit ér neked, én csak a véleményemet írtam le, bármennyire is nem tetszett ez egyes embereknek.
2014. okt. 30. 14:45
 24/35 anonim ***** válasza:
83%

Nézd, nekem fontosak a családi kapcsolatok, de egy ilyen, bizalmi jellegű megbízást nem mondanék vissza.

A mai világban sajnos a munka az első. Aki ezt nem fogja fel ésszel, az az én szememben nem ér sokat.

2014. okt. 30. 14:48
 25/35 anonim ***** válasza:
33%

Családot választanám, még akkor is, ha esetleg kockázatos, hívnak-e többet dolgozni.

Halottak napján, temetőbe menéskor mindenki érzékenyebb, idősek meg főleg. Sok a halottuk, ezért különösen értékelnek minden közösen töltött időt, az élőkkel.

Pestre felutazni, orvosi vizsgálatra, szintén idegeket próbáló. Ha látják, érdekel a sorsuk, nem marad bennük tüske. Benned sem, ha mégsem úgy alakulna a napod, ahogy Te szeretnéd.

A holnapi napomat rokonokkal tölteném, nem foglalkoznék most a munkával, pénzel. A vissza nem hozott időt, alkalmat nem tudod pótolni, munkát, pénzt igen.

Dönts szíved szerint.

2014. okt. 30. 14:51
 26/35 anonim ***** válasza:
80%

Ha mégis hozzák a macskákat, akkor már nem is olyan fontos a temetőbe menned, vigyázhatsz a macskákra?

Na, a vőlegényed családjával nem szeretnék nagyon jóba lenni, mert szeretnék hosszú életet élni. Nem pedig halálra röhögni magam!

Francba az ilyen követelőző, kivagyi családdal! Tudod, mire vállalkoztál?

2014. okt. 30. 14:51
 27/35 A kérdező kommentje:
Tudom. Azért ott is árnyalt a kép, hogy akkor maradnék tanulni + macskázni, és így megértik, hogy nem megyek velük, plussz legelább a tesók egy kicsit "többet kapnak" a bátyjukból. Az egész helyzet bonyolult.
2014. okt. 30. 14:59
 28/35 A kérdező kommentje:
25-ös! Igazad lenne, de a jelen helyzetben egy kicsit talán mégsincs. Árva vagyok, de a szüleimre nem a sírok közt akarok emlékezni, ezért nem mennék temetőbe. Ők úgy gyászolnak, ahogy szeretnének, természetesen nem akarok ebbe beleszólni, de a párom dédszüleinek a sírjához mennek(/megyünk), az összes nagyszülő életben van még, mondhatni teljes a család. A párom se érti, hogy miért szán erre anyukája a három gyerekkel több mint 2 órát... Nagyon nehéz ez a döntés :(
2014. okt. 30. 15:03
 29/35 anonim ***** válasza:
16%
Egyértelműen a családi programot választanám, bébiszitterkedni mehetsz máskor is.
2014. okt. 30. 15:07
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
En a helyedben bevallalnam azt a 2-3 oras munkat... a penz kell,delutan is ott lesznek biztos az is lehet hogy mar mas nem fogja elvallalni a gyerkocot ( akkor hoppon maradnak,ugrott a szulok programja..) vagy te maradsz hoppon... es ha ez a csalad mondjuk heti 2-3x elhiv egy par orara az mar jo penz.. de ha ez kiesik akkor az a kasszabol esik ki szoval rosszabb lesz.. csak megertik az anyosodek is hogy dolgozni is kell,hiaba is akadnak ki. utanna ott lesz az egesz delutan,sot este is... temetobe en sem szeretek menni ( sot ki szeret!?) de megkell tiszteni a halottakat hogy az ember elmegy.. de a munak is fontos.. elmennek termeszetesen,ha pl 3-4 nappal elotte szolnek a csaladnak az meg jo.. de delutan 3 ora van,lehet hgoy mar nem is tudjak bevallalni masok a felugyeletet.. menj el dolgozni,es aztan egyutt lehet a csalad.
2014. okt. 30. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!