Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom szerint túl sokat...

Párom szerint túl sokat költök magamra. Szerintetek is is így van?

Figyelt kérdés
Sajnos elég rossz anyagi körülmények között éltem, anyám még a fizetésem is elvette amíg élt. Egy éve vagyunk együtt a párommal és úgy érzem felszabadultam. Így, hogy ő is keres már sokkal többmindenre kimerek adni pénzt és nem sajnálom. Nike cipő, farmerek, most vettem egy 6000 forintos télicsizmát és kinéztem egy 10000 forintos télikabátot is. Ezek mind az én fizetésemből vannak fizetve. Melesleg most élem a második gyerekkoromat, minden olyat megveszek amikre gyerekkoromban vágytam, de sajnos nem kaptam meg. Szerintetek is túlzás amiket csinálok? Èn havi 60000 forintot keresek párom 120000 plusz 6000 forint bónt kap. Az ő házában élünk és neki van három gyereke.
2014. okt. 20. 10:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Én 150ezret keresek és mégis turiban vettem legutoljára kabátot 2ezerért. Nem drága a 10ezres kabát, de akkor se engedheted meg magadnak.

Szóval igen, 60ezer kb. a kajádra,bérletre meg tisztálkodási szerekre elég. És akkor még a rezsibe, egyebekbe nem adtál semmit.

Vezessetek háztartáskönyvet és akkor majd meglátod mennyibe kerül egy ház fenntartása. Kíváncsi vagyok jutna-e ezekre ha a fél rezsit is neked kéne fizetned.

Keress jobb munkát vagy termelj valamit a kertben amiből jöhet egy kis plusz pénz. Ha meg nem 40 órában dolgozol, akkor meg keress másodállást (takarítás stb...)

2014. okt. 20. 12:26
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
S azt hogyan párod ezt szóvá teszi,akkor hihetsz neki.Valószínű,hogy egy kicsit nagyobb tapasztalata van a e téren. A gyerektartás,a létfenntartás no meg a ház fenntartása nem kevés pénz,és bár sokkal többet mi sem keresünk,de a ti keresetetek ezekre pláne nem sok...gondolkozz el rajta! 60ezerből egy albérletet sem tudnál egyedül fenntartani,nem hogy mellette egyél és ruházkodjál is
2014. okt. 20. 12:37
 23/29 anonim ***** válasza:
75%
Ha minden hónapban ennyit költesz, akkor sok. Ha épp úgy jött ki, hogy most sok lett a kiadás, de alapból nem szoktál ennyit vásárolni, akkor nem sok. Én a hónapban 30ezret költöttem sminktermékekre, de előtte egész évben nem vettem semmi ilyesmit. A férjem nem köt bele soha, hogy mit veszek, közös kassza van, de mindenki azt vesz, amit akar a megmaradt pénzből (persze ha már minden fontos kiadás be van fizetve).
2014. okt. 20. 12:45
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha minden hónapban csak egy dolgot veszek, akkor oké. Viszont gondold végig, mennyibe kerül az ott lakásod is. Legalább a rezsi, meg a bevásárlások (kaja, tisztítószer, tisztálkodó szerek.stb) felét illene kifizetni, arra szerintem kapásból elmegy 30-40 ezer forint havonta.

Ha a maradék 20 ezret eltapsolod, akkor kb. 0 félretett pénzed marad. Mi van, ha véget ér a nagy szerelem. Akkor mi lesz veled? Nem feltétlenül lesz így, de azért gondolj a jövőre is.

2014. okt. 20. 12:52
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
60 ezer forint elég minimális. Mennyivel szállsz be a háztartásba? Rezsi, kaja rád eső része? Mert ha ennyi mindent veszel magadnak, nem igen tudsz érdemben beszállni. Márpedig illene a te részedet magadnak fizetni. Azért, mert párod kétszer annyit keres (de mivel 60ezer duplájáról beszélünk, nem egy eget rengető fizu, főleg nem, ha három gyerek nevel/vagy gyt-t fizet utánuk)
2014. okt. 20. 13:41
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ha költeni kell magadra, akkor te pénzed. Mikor a számlákat kell befizetni, kaját kell venni (és nem az, hogy na, heti 1x te vásárolsz egy kiló kenyeret), vagy valamit a háztartásba, akkor jön a párod pénze, mi?
2014. okt. 20. 13:42
 27/29 anonim ***** válasza:

Nekünk fejenként a rezsi+kaja 50 ezer körül áll meg. Ha innen nézem, minimálbérből csak úgy tudsz költekezni, ha azt lényegében ő állja. Ezzel nincs is gond, ha megbeszéltétek és rábólintott.

De ha nem, akkor bizony igen, túl sokat költesz magadra.

2014. okt. 20. 20:07
 28/29 anonim ***** válasza:

Én is 55ezerből éltem sokáig, úgy hogy a szüleim fizették a rezsit.. Így is alig voltam meg. Kb 10ezer forint költőpénzem maradt miután megvettem a bérletet, kifizettem a upc-t meg a telefont, megvettem a gyógyszerem és kajáltam..

Most hogy dolgozok már az egyetem mellett, kapok viszonylag jó gyakornoki fizut, örülök neki, hogy végre nem kell hó végén vajas kenyeret ennem..

Persze ha a 10ezret nem költöttem volna el anno, akkor ehettem volna, de azért élnem is kell. Néha elmentünk moziba, vagy beülni egy sörre, nem akarom magam meghívatni. A ruhákról nem is beszélve ha épp nagyon szükségem van rá..

1 évig nem vásároltam, majd az első fizum 2/3át el is költöttem mert már tényleg nem volt egy darab ruhám, cipőm, kabátom sem..

Tehát ezek a dolgok önmagukban nem drágák, de a te kereseted nulla... Nem a saját pénzed költöd, hanem a párodét.

2014. okt. 20. 23:42
 29/29 anonim ***** válasza:
60ból elköltesz magadra mennyit? és mennyit adsz a rezsibe? vagy csak ott éldegélsz?
2014. okt. 21. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!