Párom szerint túl sokat költök magamra. Szerintetek is is így van?
Én 150ezret keresek és mégis turiban vettem legutoljára kabátot 2ezerért. Nem drága a 10ezres kabát, de akkor se engedheted meg magadnak.
Szóval igen, 60ezer kb. a kajádra,bérletre meg tisztálkodási szerekre elég. És akkor még a rezsibe, egyebekbe nem adtál semmit.
Vezessetek háztartáskönyvet és akkor majd meglátod mennyibe kerül egy ház fenntartása. Kíváncsi vagyok jutna-e ezekre ha a fél rezsit is neked kéne fizetned.
Keress jobb munkát vagy termelj valamit a kertben amiből jöhet egy kis plusz pénz. Ha meg nem 40 órában dolgozol, akkor meg keress másodállást (takarítás stb...)
Ha minden hónapban csak egy dolgot veszek, akkor oké. Viszont gondold végig, mennyibe kerül az ott lakásod is. Legalább a rezsi, meg a bevásárlások (kaja, tisztítószer, tisztálkodó szerek.stb) felét illene kifizetni, arra szerintem kapásból elmegy 30-40 ezer forint havonta.
Ha a maradék 20 ezret eltapsolod, akkor kb. 0 félretett pénzed marad. Mi van, ha véget ér a nagy szerelem. Akkor mi lesz veled? Nem feltétlenül lesz így, de azért gondolj a jövőre is.
Nekünk fejenként a rezsi+kaja 50 ezer körül áll meg. Ha innen nézem, minimálbérből csak úgy tudsz költekezni, ha azt lényegében ő állja. Ezzel nincs is gond, ha megbeszéltétek és rábólintott.
De ha nem, akkor bizony igen, túl sokat költesz magadra.
Én is 55ezerből éltem sokáig, úgy hogy a szüleim fizették a rezsit.. Így is alig voltam meg. Kb 10ezer forint költőpénzem maradt miután megvettem a bérletet, kifizettem a upc-t meg a telefont, megvettem a gyógyszerem és kajáltam..
Most hogy dolgozok már az egyetem mellett, kapok viszonylag jó gyakornoki fizut, örülök neki, hogy végre nem kell hó végén vajas kenyeret ennem..
Persze ha a 10ezret nem költöttem volna el anno, akkor ehettem volna, de azért élnem is kell. Néha elmentünk moziba, vagy beülni egy sörre, nem akarom magam meghívatni. A ruhákról nem is beszélve ha épp nagyon szükségem van rá..
1 évig nem vásároltam, majd az első fizum 2/3át el is költöttem mert már tényleg nem volt egy darab ruhám, cipőm, kabátom sem..
Tehát ezek a dolgok önmagukban nem drágák, de a te kereseted nulla... Nem a saját pénzed költöd, hanem a párodét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!