Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom szerint túl sokat...

Párom szerint túl sokat költök magamra. Szerintetek is is így van?

Figyelt kérdés
Sajnos elég rossz anyagi körülmények között éltem, anyám még a fizetésem is elvette amíg élt. Egy éve vagyunk együtt a párommal és úgy érzem felszabadultam. Így, hogy ő is keres már sokkal többmindenre kimerek adni pénzt és nem sajnálom. Nike cipő, farmerek, most vettem egy 6000 forintos télicsizmát és kinéztem egy 10000 forintos télikabátot is. Ezek mind az én fizetésemből vannak fizetve. Melesleg most élem a második gyerekkoromat, minden olyat megveszek amikre gyerekkoromban vágytam, de sajnos nem kaptam meg. Szerintetek is túlzás amiket csinálok? Èn havi 60000 forintot keresek párom 120000 plusz 6000 forint bónt kap. Az ő házában élünk és neki van három gyereke.
2014. okt. 20. 10:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Te busszal jársz ő kocsival.Te 60000-ret keresel ő 126000-ret.Még ha levonjuk a bérlet és a benzin árat akkor is jóval többet kap. Miről is beszélünk?2-szer annyit keres mint te és még baszogatni mered mert kocsival jár.Kicsit elkéne gondolkodni
2014. okt. 20. 11:34
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

A tételek,amiket felsoroltál,tényleg nem drága,viszont a fizetésed igen kevés hozzá!

Párom keres alsó hangon 150+18ezret ha nem túlórázik és nem dolgozik mellette máshol. Nekem lejárt a gyedem és gyesem is,már csak a családi van és remélhetőleg hó elején sikerül is munkába állnom.

Mi két gyereket nevelünk és ők az elsők! A kb 190ezer semmire nem elég,úgy hogy nem albérletben lakunk,csak élünk!

Párom örülne,ha sosem kéne dolgoznom,de én meg akarok és hiába a közös számla a közös minden,ha én úgy érzem,hogy nem adok semmit a közösbe! Így addig vásárolgatni sem nagyon szeretek,pedig nem tiltja és azt is tudja,hogyha minőségibb dolgot szeretnék (Nike cipő stb),akkor inkább gyűjtök rá és tudom,hogy az tartósabb lesz,mint 3ezerért a kínaiban venni,így nem terheli meg havi költségeket. Ha dolgozni is fogok sem fogok elszállni,mert nem az a célom,hogy magamra többet költsek,hanem,hogy a házunkat csinosítgathassuk,a gyereknek mindenük meglegyen és jól érezzük magunkat. Viszont tény,hogy kisebb lesz a lelkiismeret furdalásom,ha magamnak veszek vmit ésszerű keretek között,mert én is megdolgoztam érte!

Gyerekkoromban mi se úszkáltunk a pénzben,főleg 5 gyerek mellett,de attól még tudom felnőttként is,hogy addig nyújtózkodj,amíg a takaród ér..

Fogd vissza magad és inkább spórolj a dolgaidra,míg nem találsz magasabb fizetésű munkahelyet és utána is csak ésszel

2014. okt. 20. 11:37
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Minden tiszteletem a párodé:126000-ből eltart három gyereket, plusz téged és még egy autót, meg egy házat is. Te meg sípolsz.
2014. okt. 20. 11:39
 14/29 A kérdező kommentje:
A gyerekek az anyjukkal laknak.
2014. okt. 20. 11:42
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Es? Tartasdijat nyilvan fizet.
2014. okt. 20. 11:44
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezek az árak egy csizmáért és egy kabátért reálisak, nem a drágább fajta.

Viszont 60000Ft-ból megélni nem lehet. Sokat hozzáadni sem a mindennapokhoz (éltem én is ennyiből).

2014. okt. 20. 11:49
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
attól függ egyébként, hogy ezt mennyi idő alatt veszed meg. Mert nyilván egy kabát nem egy télre szól, és remélhetőleg a csizma sem, de ha mondjuk ez már a 15. pár csizmád pár hónap alatt, és a 4. felesleges kabátod, akkor igaza van. Én is most fogok kabátot venni, nadrágot is szeretnék, de jelen pillanatban kabát nincs, nadrág elszakadt, muszáj venni mindkettőt. De általában én csak akkor veszek, ha kell, pedig a férjem 160 körül keres, én 150 körül, mégis megvárom a fizut új ruha vásárlásával.
2014. okt. 20. 11:52
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyat veszel most, amit gyerekként szerettél volna, az valamilyen szinten pénzszórás. Ha olyat veszel, amire szükséged van, akkor nem. De ha a jóval drágábbat veszed meg ahelyett, ami jó minőségű, de olcsóbb (nincs ráírva, hogy NIKE), az megint pénzszórás.

A havi hatvanezerből mennyit adsz a rezsibe, élelmiszerbe?

2014. okt. 20. 12:13
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen,szerintem a párodnak igaza van.
2014. okt. 20. 12:14
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, kérdező, de te hány éves vagy?

A párod házában 60 ezer forinttal nem hinném, hogy megengedheted magadnak azt a luxust, hogy a fizetésed felét ilyesmikre költsd. Persze lehet azzal takarózni, hogy rossz volt a gyerekkorod, de nem érdemes. Nekem is az volt, mégis be tudom osztani a pénzt.

Először gondolj bele, hogy a párod nem azért van, hogy téged eltartson. 2 embernek van 2 jövedelme. A párod kétszer annyit keres, mint te. Ha félretesszük azt, hogy még az ő házában is élsz, akkor is a rezsi min. 20 ezer egy főre, a kaja és a tisztasági legalább 40, és még ott van a... Ja, hoppá, hogy itt neked elfogyott a fizetésed. Tehát gyakorlatilag nem a saját pénzedet költöd magadra, hanem a párodét...

Az első válaszolónak egyébként nagyon igazat tudok adni. Nem kellene a benzinpénzt meg az "abbólnyeremazönbizalmamhogymindensz*rtösszevásárolok" kategóriákat összemosni, mert az első kiadással egyben pénzt is keres... Nő vagyok én is, szeretek magamra költeni, de ezt a saját pénzemből teszem.

Párom fizetése 160, enyém 120. Saját lakásban élünk, úgyhogy szerencsére csak rezsit fizetünk, ami 40. 60 a kaja, 20 a tisztasági. Fele-fele arányban belefizetünk, és a többit elrakjuk. Én lakásra gyűjtök, ő kocsira. És ha bizony venni akarok egy csinos fölsőt vagy drágább parfümöt, a saját zsebembe nyúlok...

2014. okt. 20. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!