Párom szerint túl sokat költök magamra. Szerintetek is is így van?
A tételek,amiket felsoroltál,tényleg nem drága,viszont a fizetésed igen kevés hozzá!
Párom keres alsó hangon 150+18ezret ha nem túlórázik és nem dolgozik mellette máshol. Nekem lejárt a gyedem és gyesem is,már csak a családi van és remélhetőleg hó elején sikerül is munkába állnom.
Mi két gyereket nevelünk és ők az elsők! A kb 190ezer semmire nem elég,úgy hogy nem albérletben lakunk,csak élünk!
Párom örülne,ha sosem kéne dolgoznom,de én meg akarok és hiába a közös számla a közös minden,ha én úgy érzem,hogy nem adok semmit a közösbe! Így addig vásárolgatni sem nagyon szeretek,pedig nem tiltja és azt is tudja,hogyha minőségibb dolgot szeretnék (Nike cipő stb),akkor inkább gyűjtök rá és tudom,hogy az tartósabb lesz,mint 3ezerért a kínaiban venni,így nem terheli meg havi költségeket. Ha dolgozni is fogok sem fogok elszállni,mert nem az a célom,hogy magamra többet költsek,hanem,hogy a házunkat csinosítgathassuk,a gyereknek mindenük meglegyen és jól érezzük magunkat. Viszont tény,hogy kisebb lesz a lelkiismeret furdalásom,ha magamnak veszek vmit ésszerű keretek között,mert én is megdolgoztam érte!
Gyerekkoromban mi se úszkáltunk a pénzben,főleg 5 gyerek mellett,de attól még tudom felnőttként is,hogy addig nyújtózkodj,amíg a takaród ér..
Fogd vissza magad és inkább spórolj a dolgaidra,míg nem találsz magasabb fizetésű munkahelyet és utána is csak ésszel
Szerintem ezek az árak egy csizmáért és egy kabátért reálisak, nem a drágább fajta.
Viszont 60000Ft-ból megélni nem lehet. Sokat hozzáadni sem a mindennapokhoz (éltem én is ennyiből).
Ha olyat veszel most, amit gyerekként szerettél volna, az valamilyen szinten pénzszórás. Ha olyat veszel, amire szükséged van, akkor nem. De ha a jóval drágábbat veszed meg ahelyett, ami jó minőségű, de olcsóbb (nincs ráírva, hogy NIKE), az megint pénzszórás.
A havi hatvanezerből mennyit adsz a rezsibe, élelmiszerbe?
Ne haragudj, kérdező, de te hány éves vagy?
A párod házában 60 ezer forinttal nem hinném, hogy megengedheted magadnak azt a luxust, hogy a fizetésed felét ilyesmikre költsd. Persze lehet azzal takarózni, hogy rossz volt a gyerekkorod, de nem érdemes. Nekem is az volt, mégis be tudom osztani a pénzt.
Először gondolj bele, hogy a párod nem azért van, hogy téged eltartson. 2 embernek van 2 jövedelme. A párod kétszer annyit keres, mint te. Ha félretesszük azt, hogy még az ő házában is élsz, akkor is a rezsi min. 20 ezer egy főre, a kaja és a tisztasági legalább 40, és még ott van a... Ja, hoppá, hogy itt neked elfogyott a fizetésed. Tehát gyakorlatilag nem a saját pénzedet költöd magadra, hanem a párodét...
Az első válaszolónak egyébként nagyon igazat tudok adni. Nem kellene a benzinpénzt meg az "abbólnyeremazönbizalmamhogymindensz*rtösszevásárolok" kategóriákat összemosni, mert az első kiadással egyben pénzt is keres... Nő vagyok én is, szeretek magamra költeni, de ezt a saját pénzemből teszem.
Párom fizetése 160, enyém 120. Saját lakásban élünk, úgyhogy szerencsére csak rezsit fizetünk, ami 40. 60 a kaja, 20 a tisztasági. Fele-fele arányban belefizetünk, és a többit elrakjuk. Én lakásra gyűjtök, ő kocsira. És ha bizony venni akarok egy csinos fölsőt vagy drágább parfümöt, a saját zsebembe nyúlok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!