Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg minden nőnek "kötelező...

Tényleg minden nőnek "kötelező" gyereket szülnie?

Figyelt kérdés
Az egyik kérdés ihletett meg, ahol lepontozták és leszólták azt, akinek esze ágában sincs gyereket vállalni. Én 24 éves lány vagyok, már végeztem az egyetemmel, most a karrierem szépen ível felfelé és örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgaim ennyi idősen és sikerül saját magamat eltartanom. Szeretnék utazgatni, bejárni a világot, még "élni", amíg fiatal vagyok. Nekem például nem elsődleges a gyerekvállalás, sosem szerettem volna gyereket igazán. Nem vetem el ezt a témát, de nincs olyan ember az életemben, akinek szülnék és nem is akarom elkötelezni magam. Ez tényleg ennyire elítélendő és ássam el magam? Tudtommal már nem a 19. században vagyunk, ahol a nők feladata a gyerekek nevelése otthon, függetlenség megszűnése és az alárendeltség a férfiaknak. Ha annyira modern világ van, akkor miért kéne szégyellnie magát annak, aki magára koncentrál és nem vállal gyereket? Nem hiszem, hogy ebből arra lehetne asszociálni, hogy rossz ember, nem szereti a gyerekeket és érzéketlen.
2010. jan. 24. 16:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
57%
NEm kötelező. Ha nem akarsz nem szülsz. Öregkorodra egyedül maradhatsz, de a gyerek sem garantálja az ellenkezőjét. Amúgy 24 évesen korai erről nyilatkozni. Térj vissza erre a kérdésre 10 év múlva. Én 30 körül most úgy gondolkodom ahogyan te. Ha jön a gyerek, jó, ha nem úgy is. NEm hiszem hogy rosszabb ember vagyok a megrögzött főállású anyáukáknál.
2010. jan. 25. 15:33
 72/76 anonim ***** válasza:
56%

Azért ezen csak el kéne komolyan gondolkodni, h miért ment el annyi nőnek a kedve a gyerekvállalástól! Akár társadalmi szinten!

Szerintem sokan szörnyen nyúgnek érzik.

Végülis ha összehasonlituk egy gyerek nélküli és egy gyerekes nőt az életük őrült nagyon különbözik.

És a 2 dolog is befolyásolja: a pénz, meg a partner.

Normális körülményeket teremteni(lakás, nyugodt megélhetés) rengeteg nőnek nagyon nehéz a mai Magyarországon, amibe az állam sz*rik bele.

Persze a tökéletes pillanatra is hülyeség várni, mert olyan sose lesz, és nem baj az ha a gyerek látja h a szülei küzdenek, de a nélkülőzés megalázó, meg az is mikor a gyerek látja h az ő szülei szerencsétlenek, anyagilag, meg folyton görcsölnek.

Aztán ott van h sok nő várja a tökéletes pasit akit majd nagyon szeretni fog:) Csak nehogy pofára essenek! Szerintem hülyeség egy pasitól függőbe tenni magunkat. Legyen partner, de ennyire nem kéne elájulni! Én egyedül is fel tudnék egy gyereket nevelni, ha úgy alakulna, megha szűkösebb körülmények közt is.

Még ha a kariert le is számitjuk, van akinek a hobbik vannak helyette, meg a kényelem, meg a nyugalom.

A mmai világ annyira felgyorsult, és annyira szertegazó, h képtelenség mindennek meglelelni, sajnos rövid az életünk ehhez. Van pl akit a világban az új dolgok érdekelnek, és az után megy, van aki meg egy meleg családi fészekre vágyik, biztonságra.

Szerintem a két női tábor alig tudja egymást megérteni, mert olyan mintha két bolygóról jönnének.

Amióta a nők tudnak dolgozni ez rengeteg mindenhez hozzájuttatta őket, é sokan ezt szeretnék élvezni.

Szerintem a társadalomátalakulóban van. És a mai férfiaknak is többet be kell vállalni gyereknevelésből, háztartásból, kényelmetlenségből, több kitartás a nehéz időkben, h a nőknek ismét jobban megjöjjön a kedvük a gyerekvállaláshoz.

Aztán ott van a terhesség, amitől írtózol. Ki vagy téve minden betegségnek 9 hónapig, jó tudom van akinek, könnyű, de sokan szenvednek ez idő alatt.Van aki még egy vacak orcseppet se mer magának, mert nehogy kárt tegyen a magzatban. A szüléstől kevésbé félek, mint a 9 hónaptól, őrült hosszú idő!

Az örökbefogadás sem áll távol tőlem. A gyerekkel is jót tennék, meg nem kéne ez a 9 hónap, meg szülés stressz.

2010. jan. 26. 04:01
 73/76 anonim ***** válasza:
49%

A 04:01nek

Miért ment el a nőknek a kedve a gyerekvállalástól? Azért mert a nőknek most már van választás a kezében, nem úgy mint régen. Akkor egy nőnek természetes volt, hogy ha felnő anya és feleség lesz, akit a férje eltart. Ma már a lányok tanulhatnak, ugyanolyan oktatásban részesülhetnek, mint a fiúk és utána rengeteg lehetőségük van arra, hogy kibontakoztassák a tehetségüket. Teljesen természetes, hogy sokan közülünk elbizonytalanodtunk és nem tudjuk, hogy pontosan hogy és mit is akarunk.

Szabadságot akartunk, megkaptuk (vagy legalábbis sokkal jobban állunk, mint 100 vagy akár 50 éve is) csak hát a szabadságnak ára van. Majd megtanuljuk kezelni ezt is. Ez egy változó kor, idővel ez is normalizálódik.

2010. jan. 28. 19:30
 74/76 anonim ***** válasza:
De van aki pontosan tudja mit akar. :) Van akit csak egyszerűen nem vonz ez az egész. És azért most derült ez ki, mert már van lehetőség választani. Az élet nem csak a gyerektől felelősségteljes és nehéz.
2010. jan. 28. 19:39
 75/76 anonim ***** válasza:
100%

19:30 - Én nem vagyok bizonytalan. Gyerekkorom óta meséket, történeteket találok ki, rajzfilmeket akarok készíteni, és ezért megteszek minden tőlem telhetőt, még külföldre is kimegyek, hogy a nagyoktól tanulhassak, ha kapok rá lehetőséget. Szeretnék anya lenni, de ehhez van egy feltételem, méghozzá hogy akárkinek nem szülök, és nem maradhattam együtt az Igazival, mert megfenyegették, ha egyszer új esélyt kapunk, majd tőle vállalok gyereket, senki mástól nem. És hidd el, próbáltam túltenni magam, próbáltam, hátha ez is elmúlik, hátha mégse ő az igazi, de mással nekem nem működik. Egy gyereknek fontos, hogy egymást szerető szülei legyenek, mert csak akkor tudják biztosítani a boldog és kiegyensúlyozott gyerekkort, nekem ez nem adatott meg, az én szüleim házassága soha nem volt felhőtlen, apám sakkban tartja anyut, sose volt jó apa. Én a szüleim példájából kiindulva a gyerekemnek ezt nem akarom, és ezt csak úgy tudom elérni, ha kitartok, és nem alkudok meg. Ha az Igazitól nem lehet gyerekem, mástól nem szülök, ha mégis gyereket vállalok majd ennek ellenére, akkor örökbe fogadok, de ahhoz meg más feltételek kellenek, amit meg a törvény szabályoz.

Nem vagyok bizonytalan, egyáltalán nem, nagyon is határozott vagyok ebben, egyszerűen csak felnőttem egy rossz mintát jelentő családban, amit nem vagyok hajlandó tovább vinni.

2010. jan. 28. 21:55
 76/76 anonim ***** válasza:
39%
Egyáltalán nem kötelező, főleg nem 24 évesen. 24 vagyok én is és eszem ágában sincs gyereket szülni, max kb 40 évesen örökbefogadni. én a szüléstől irtózom, és amúgy is most még az utazgatás, a bulizás fontosabb. Aki viszont sose vállal gyereket, egyedül fog megbolondulni öregkorára.
2010. febr. 15. 12:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!