Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg minden nőnek "kötelező...

Tényleg minden nőnek "kötelező" gyereket szülnie?

Figyelt kérdés
Az egyik kérdés ihletett meg, ahol lepontozták és leszólták azt, akinek esze ágában sincs gyereket vállalni. Én 24 éves lány vagyok, már végeztem az egyetemmel, most a karrierem szépen ível felfelé és örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgaim ennyi idősen és sikerül saját magamat eltartanom. Szeretnék utazgatni, bejárni a világot, még "élni", amíg fiatal vagyok. Nekem például nem elsődleges a gyerekvállalás, sosem szerettem volna gyereket igazán. Nem vetem el ezt a témát, de nincs olyan ember az életemben, akinek szülnék és nem is akarom elkötelezni magam. Ez tényleg ennyire elítélendő és ássam el magam? Tudtommal már nem a 19. században vagyunk, ahol a nők feladata a gyerekek nevelése otthon, függetlenség megszűnése és az alárendeltség a férfiaknak. Ha annyira modern világ van, akkor miért kéne szégyellnie magát annak, aki magára koncentrál és nem vállal gyereket? Nem hiszem, hogy ebből arra lehetne asszociálni, hogy rossz ember, nem szereti a gyerekeket és érzéketlen.
2010. jan. 24. 16:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
76%
Mindenki másképp érzi... Én pl. 23/L vagyok, 5 éve élek boldog párkapcsolatban, idén lesz az esküvőnk, és már régóta nagyon várom hogy jöjjön a baba. Viszont van egy 30 körüli ismerősöm, aki még nem akar szülni... Én el sem tudnám képzelni, hogy 30 éves koromra ne legyen 2 gyerekem :) Dehát nem vagyunk egyformák szerencsére, mert úgy nagyon unalmas lenne a világ. Elítélni meg senkit nem kell, ha valamit másképp gondol...
2010. jan. 24. 17:27
 42/76 anonim ***** válasza:
88%
Könnyű annak, aki boldog párkapcsolatban él, de akinek ez nincs meg, akinek nincs párkapcsolata, aki nem lehet azzal, akit szeret... Bocs, egy gyereknek kiegyensúlyozott szülőkre van szüksége, akik boldogok egymás mellett, nem 2 emberre, akik megcsinálják "oszt' jóvan"...
2010. jan. 24. 17:30
 43/76 anonim ***** válasza:
67%
Kedves kérdezö!Én maximálisan egyet értek veled,én se vágyom gyerekre,és szerintem se hallgass az ilyen "gyerek az élet értelme" monológokra.Anyukámmal sokat beszélgettem erröl,és azt mondta szerinte semmiröl nem fogok lemaradni. Amit én nem értek,hogy mások mi jogon mondják rám,hogy önzö vagyok? Itt is olvastam olyat,hogy "nem lesz aki egy pohár vizet adjon neked". Szerintem ez az önző hozzáálás,márnimt az,hogy azért szülj, hogy valaki ápoljon idös korodban,de ez csak magánvélemény.Hidd el,bárki bármit is mond,a gyereknevelésnek is van rengeteg rengeteg negatív oldala is,sok bosszúság,bánat stb.stb. És az is elöfordulhat hogy az a gyerek,akiért "feláldoztad" az életed 18 évesen úgy lelép,hogy nem is látod visszont.Nem csak kitünő tanuló mama kedvencei tipusú gyerekek vannak,és elöre nem tudható,neked milyen gyereked lenne. Bocsi hogy hosszú lett :)
2010. jan. 24. 17:30
 44/76 anonim ***** válasza:
69%

Primitív, aki mondja.

Érdekes, hogy 7 éve el tud viselni egy férfi, bár lehet, hogy csak azért, mert ő se akar gyereket. De ez lényegtelen.

Bár minden bizonnyal tényleg primitív vagyok, ha megkeresek havonta több, mint 200 ezret alig pár óra munkával és arra költöm, amire én szeretném. Nem arra, amire muszáj.

Most néztem a válaszokat utoljára, úgyhogy erre ne kezdj el puffogni. Úgyse jut el hozzám.

2010. jan. 24. 17:31
 45/76 A kérdező kommentje:

"amúgy úgy vettem észre, azok ilyen felfogásúak, mit a kérdező meg néhány válaszoló, akik mellett egyetlen férfi sem marad meg...hihi, azok a tipikus szinglik, akiket nem lehet elviselni:) "

Örülök, hogy ilyen jól ismered az életemet, pont az ilyen emberekre van szüksége a világnak. Büszke lehetsz az intoleráns felfogásodra és a rosszindulatú énedre.

2010. jan. 24. 17:32
 46/76 anonim ***** válasza:
71%

Szia,

24 evesen meg en sem tudtam elkepzelni, hogy gyerekem legyen, most 2 es fel evvel kesobb pedig par het valaszt el szulestol. Frissen kikerulve egyetemrol en is a karrieremmel voltam elfoglalva, de ez viszonylag rovid ido utan mar nem elegitett ki. Meg persze jott a parom, aki elinditotta bennem a csaladalapitas utani vagyat. Biztos egzisztenciat sikerult teremtenunk, ugyhogy ugy ereztem, nincs mire varnunk. Persze eleinte bennem is felmerult, hogy mennyire nem lesz idom magamra, a karrieremre vagy a paromra a baba szuletese utan, de rajottem, hogy ez butasag, attol meg, hogy gyerekem lesz nem all meg az elet. Ha a pici mar kicsit nagyobb lesz ugyanugy fogok utazni, mint eddig, ugyanugy (megha eleinte ritkabban is) el fogunk jarni moziba a parommal, fogok talalkozni a baratnoimmel, minden csak szervezes es erofeszites kerdese. A munkahelyemen meg ugyanugy ott lesznek a lehetosegek, mint most. Egeszen mashogy mukodik ma minden ahhoz kepest, mint mondjuk mikor a szuleink voltak huszonevesek, sokkal nyitottabb a vilag, tobb a lehetoseg, mint annak idejen. Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy nem akarsz gyereket, hisz meg nagyon fiatal vagy es meg csak most kezded elni az onallo felnott eleted, de meg korai lenne kijelenteni, hogy ez igy is fog maradni. A nok donto tobbsege azert elobb-utobb 'bekattan' es vagyik gyerekre. Attol meg nem lesz rabszolga, nem hal meg a karrierje es nem fog a hatralevo eleteben otthon ulni. Ugyanakkor csak azert szulni, mert a tarsadalom ezt varja el tolunk: ostobasag es felelotlenseg. Szoval a kerdesre roviden valaszolva:nem gaz, ha valakinek nincs gyereke, ezt a dontest mindenkinek maganak kell meghoznia es aztan nagy ivben tenni ra, hogy ki mit szol hozza.

2010. jan. 24. 17:34
 47/76 anonim ***** válasza:
100%
A párom el akart jegyezni, 22 éves voltam, de apám megfenyegette, pedig rendes, dolgos ember volt, azóta nem lehetünk együtt, mástól nem akarok gyereket, azóta se tudtam mást úgy megszeretni, pedig már eltelt 3 év. Anyu kísértetiesen ugyanígy járt fiatalon, de ő a megalkuvást választotta, és hozzáment apámhoz, akit nem ismert eléggé, de menekülni akart a szüleitől, több, mint 25 év után megbánta, hogy elkapkodta, most újból beszélgetnek időnként azzal, akitől őt elválasztották, több, mint 25 év telt el, mai napig nem tudták elfelejteni egymást, és nem mernek találkozni, de folyton balhé van. Én ezt a gyerekemnek nem akarom, mert egy gyerek nyugalmat érdemel, békés gyerekkort, kiegyensúlyozott szülőket. Majd lesz gyerekem, ha lehet attól, akit szeretek, mástól nem vállalom. Nem ismétlem meg a szüleim elhibázott életét, mert akkor ez a körforgás folytatódik, és ismétlődik mindaddig, amíg nem lesz valaki, aki türelemmel kivárja. Én akarok lenni az, aki megszakítja ezt a rossz kört. Akkor is, ha sok időbe telik. A gyerekem megérdemli, hogy nyugodtabb családban nőhessen fel, mint én vagy anyukám.
2010. jan. 24. 17:42
 48/76 anonim ***** válasza:
21%

"Bár minden bizonnyal tényleg primitív vagyok, ha megkeresek havonta több, mint 200 ezret alig pár óra munkával és arra költöm, amire én szeretném. Nem arra, amire muszáj."

200ezer? Manapság nem kunszt ennyi pénzt megkeresni, bár nyilván nem pár órás munkával, hacsak nem örömlány az ember lánya. :D

2010. jan. 24. 17:49
 49/76 anonim ***** válasza:
95%
17:49 - Nem nagy kunszt? Hm... Nekem ez álom-fizetés lenne... :-( Most csak 105ezer bruttót keresek Budapesten (nem volt más meló)...
2010. jan. 24. 17:59
 50/76 anonim ***** válasza:
100%
Én azt sem tudom, mennyi az átlagos havi kereset.
2010. jan. 24. 18:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!