Tényleg minden nőnek "kötelező" gyereket szülnie?
Csak a buta és intolleráns emberek gondolják úgy, hogy gonosz az a nő, aki nem akar gyereket. Szerintem 24 évesen abszolút normális érzés a mai világban, hogy elsődlegesen magadra szeretnél most koncentrálni. Sokat tettél azért, hogy sikeres legyél, teljesen érthető, hogy szeretnéd kiélvezni a fiatalságod. Szerencsére ma már nem kötelező az iskola elvégzése után azonnal férjhez menni és gyereket vállalni.
Te magad mondtad, hogy nem zárkozol el a témától, rengeteg időd van még erre a kérdésre visszatérned, hisz mint magad is írtad előbb meg kell találnod azt, akinek szívesen szülnél egy gyereket. Ez nem egy elhanyagolható kérdés egyáltalán. Ha meg megtaláltad, akkor majd meglátod, hogy miként fogsz godnolkodni. A hormonok is elkezdenek majd játszani benned (akár akarod, akár nem... bennem is elkezdtek, pedig egyáltalán nem szeretnék gyereket) és lehet, hogy a párod vágyni fog majd gyerekre. Ez meg majd egy teljesen új körülmény lesz.
De most még korán van... ne idegesítsd magad ezen.
Nekem azt szokta mondani egy ismerősöm, hogy utazz, láss világot, amíg nincs gyereked. A falra tudok ettől mászni. Sosem mondom neki, mert nagyon kedves velem és van egy fia, de nekem az égvilágon semmi humorom egy gyerekhez. Nem is tudok velük mit kezdeni, eszemben sincs szülni. Pedig már elmúltam 24 és nem is vagyok egyedül.
Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy szülsz-e vagy sem. A mániákus "nem tudod miről maradsz le", "gyerek nélkül nem érdemes élni" szövegeléseket elengeded a füled mellett és kész. Ha valakinek a kialvatlanság, idegeskedés, otthonülés, fogyókúra az életcélja, akkor hajrá.
Én inkább, hozzád hasonlóan, járom a világot és nem pelenkára meg játékokra költöm a pénzem. Ha útitárs kell, szólj!:)
16:19es vagyok.
És ha 17 évesen így gondolom? Idővel úgy is változni fog. Amúgy meg pont az alattam lévő korosztály "mászkál ágyból ágyba".
16:28as: örülök, hogy nem csak én érzem így :)
Szeretnék majd gyereket, de miután van biztos hátterem. Ugyanis fel is kell nevelni, amihez szerintem elengedhetetlen a megfelelő anyagi háttér.
Igen, én is tapasztaltam ilyen hozzáállást. Szerintem is nagy kötöttség egy gyerek. Van még időd bőven, nem tudhatod hogy alakul ez még.Az biztos h a szabadság a mai világban nagy érték.Mindenesetre én becsülöm aki gyereket vállal. De rengeteg hátránnyal meg kiszolgáltatottsággal jár (munkahely, partner) Szerintem van miindkét oldalon rossz példa is!Pl karrierista önző sznob nő, meg otthon ülő Maúnika showt nézőszülő, aki veri a mellét h ő milyen jó szülő, de a gyerek házijával nem foglalkozik, nem főz csak veszi neki a csipszet.
Az egyik haverom ha ezzel a témával b*szlassák elkezd beszélni arról milye jó a függetlenség,szabadság, meg h nincs kötöttséég, és teljesen lehervasztja a kárörömöt a családos haverjai képéről.
Az az igazság h ha nem vállalsz gyereket akkor azt mondják h önző vagy, nem tudod magad alárendelni a gyerek igényeinek.
Csak az a baj a gyerekvállalás meg olyan idő, és energiaigényes, mert az bizony jó sok évig tart, és nem mndhatod h most elmész szabadságra.
Szia :)
Egyeltalan nem talalom szegyennek, ha ebben a korban nem vagy hajlnado gyereket valalni.
En is 24 eves lany vagyok, vegeztem az egyetemmel es jelenleg dolgozok. Hasonloan erzek veled, intenziven elni akarom az eletet, utazni vagyok, tobb orszagot meglatogatni felfedezni a kulturajukat.
A hazassag, gyerekneveles, valahogy engem sem vonz jelenleg, nem tudom kesobb mennyire fog ez valtozni nalam.
Mikor mar csalodod van, gondolom a dolgok nem mukodnek annyira konnyen, sok a felelosseg, minden maskepp zajlik.
Szerintem ertekelni kell a fiatalsagot, orulni neki, kielni amig lehet, hisz ez is mulando.
Sok sikert kivanok neked mindenben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!