Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg minden nőnek "kötelező...

Tényleg minden nőnek "kötelező" gyereket szülnie?

Figyelt kérdés
Az egyik kérdés ihletett meg, ahol lepontozták és leszólták azt, akinek esze ágában sincs gyereket vállalni. Én 24 éves lány vagyok, már végeztem az egyetemmel, most a karrierem szépen ível felfelé és örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgaim ennyi idősen és sikerül saját magamat eltartanom. Szeretnék utazgatni, bejárni a világot, még "élni", amíg fiatal vagyok. Nekem például nem elsődleges a gyerekvállalás, sosem szerettem volna gyereket igazán. Nem vetem el ezt a témát, de nincs olyan ember az életemben, akinek szülnék és nem is akarom elkötelezni magam. Ez tényleg ennyire elítélendő és ássam el magam? Tudtommal már nem a 19. században vagyunk, ahol a nők feladata a gyerekek nevelése otthon, függetlenség megszűnése és az alárendeltség a férfiaknak. Ha annyira modern világ van, akkor miért kéne szégyellnie magát annak, aki magára koncentrál és nem vállal gyereket? Nem hiszem, hogy ebből arra lehetne asszociálni, hogy rossz ember, nem szereti a gyerekeket és érzéketlen.
2010. jan. 24. 16:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik hozzászólásban van igazság.

Most vagy a legideálisabb korban a gyerekszüléshez.Igaz,hogy ma már sokan szülnek 35-40 évesen.De ekkor már nagyobb a kockázata,hogy beteg lesz a baba.A generációs különbségek is nagyok lehetnek.Amióta világ a világ,a tinik mindig lázadnak a szülők ellen.Más az értékrendjük,a felfogásuk,mint a szülőké.Egy 55-60 éves anya nehezen tudja elfogadni a 20 éve gyereke felfogását,viselkedését.Nagyon kevés a kivétel.

Gyereket vállani csak akkor lenne szabad,ha van egy jól működő házasságod,a pároddal mindenben megértitek egymást,és szeretetteljes otthont tudtok nyújtani a gyereknek.Sajnos ma ezt nagyon sokan nem veszik figyelembe.Ezért van a sok gyerekét egyedül nevelő anya.

A gyerek valóban öröm,de lekötöttség is.Ha viszont az anya nem rabja a gyerekének,( mint ma olyan sokan)akkor nem olyan nagy teher.

Akinek nincs gyereke,az valóban egyedül marad öregkorára.De ha felelőtlenül,rossz párkapcsolatban szül gyereket,akkor sem lesz boldog idősen.Ő lesz a rossz anyós stb.Egyik állapot sem jó.

A karrier szintén kétoldalú dolog.Természetes,hogy mindenki előre szeretne jutni a választott pályáján.

De ha csak a karrier érdekli,akkor ne vállaljon gyereket.A kettő nem nagyon fér össze.és a gyerek lesz a vesztes.

Az anyagi biztonság fontos,de nem kell minden igényt kielégíteni.( Kocsi,drága ruhák,játékok,nyaralás stb.).Enélkül is lehet gyereket nevelni,és boldogan élni.

Még nem vagy elkésve semmivel,neked kell eldöntened,hogy a továbbiakban mit tegyél.lehet,hogy holnap találsz magadnak valakit,és megváltozik a véleményed,de az is lehet,hogy egyedül maradsz.A fontos,hogy mindig önmagad maradj,és ne hibáztass mást,ha esetleg rossz döntést hoztál.

2010. jan. 24. 17:05
 32/76 anonim ***** válasza:
46%

Őszintén sajnálom, hogy a média ennyire sikeresen elbutította a hagyományos női szerepet.

A válaszokat végigolvastam, akik aztmondták egy gyermek hozzázartozik egy nő életéhez, mind kaptál a felpontozást :)

Bár én a másik oldalt képviselem, nagyon szomorúnak találom, hogy jóeséllyel nem lesz már lehetőségem olyan nőt találni, aki a hagyományos női szerepeket ellátja (érzéki szerető, gondoskodó nő és anya).

Kövezzetek meg és pontozzatok le, de az evolució többezer éves törvényeit, nem TI fogjátok felülirni, ezzel a kapitalista nőideállal ( SZINGLI - SZEXI- KARRIERISTA). :)

2010. jan. 24. 17:10
 33/76 anonim ***** válasza:
37%
Elözőhöz : F/18
2010. jan. 24. 17:10
 34/76 anonim ***** válasza:
100%
Azért szerintem megkövezni nem fog senki... :) 21/L
2010. jan. 24. 17:16
 35/76 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki maga tudja a legjobban, mit akar, és nem érdemes egy talán majd egyszer miatt olyasmit csinálni, amire nem vágysz.
2010. jan. 24. 17:17
 36/76 anonim ***** válasza:
76%

A nagyszüleim nagyon rossz szülei voltak anyukámnak, a 2 kisebb testvérét mindig többre becsülték, pedig anyu segített a szüleinek a legtöbbet, anyut mindig kevesebbnek értékelték, hátráltatták, bántották, ugráltatták, kiszolgáltatták magukat vele, ütötték, kihasználták.

Anyu 50 éves, és nem kér a most 71-77 éves szüleiből, azt mondja, ha a tesói voltak nekik a jobbak, akkor őt felejtsék el, ugráltassák a tesóit. Anyu már nem is szívesen beszél a szüleivel.

2010. jan. 24. 17:17
 37/76 anonim ***** válasza:
47%

Előzőnek: Na végre, hogy van még ilyen ember!

Kérdezőnek:

Abból gondolom, hogy vénlány lesz aki gyermektelen marad, mert ritka az olyan család, ahol nincs gyerek. Persze, hozzámehet egy agglegényhez is, és már nem maradt vénlány. :)

Vagy hozzámehet egy elvált apához, és lehet a gonosz mostoha. Nekem mindegy. Én már a harmadik babámat várom, és rendkívül boldog vagyok anya és feleség szerepben. Éltem eleget, és nem vágyom már sem karrierre, sem szórakozásra.

Kérdeztél, én válaszoltam. Elmondtam a véleményemet őszintén, amiért jól lepontoztak. Általában ez történik, már megszoktam. Ha az ember nem azt válaszolja, amire a kérdező megerősítést szeretne, akkor jön a lepontozás. Semmi gond. Én így is boldog vagyok.

2010. jan. 24. 17:19
 38/76 anonim ***** válasza:
0%
17:19-es bejegyzésben az "előző" már nem aktuális: a 18 éves fiúnak szólt. Amikor írtam, még ő volt az előző :)
2010. jan. 24. 17:20
 39/76 A kérdező kommentje:
Kedves harmadik babáját váró anyuka, én elfogadom a véleményedet és tőlem nem kaptál lepontozást. Örülök a boldogságodnak, de a "vénlány" jelzővel nem értettem egyet.
2010. jan. 24. 17:22
 40/76 anonim ***** válasza:
44%

a 16.31es nagyon primitív....

amúgy úgy vettem észre, azok ilyen felfogásúak, mit a kérdező meg néhány válaszoló, akik mellett egyetlen férfi sem marad meg...hihi, azok a tipikus szinglik, akiket nem lehet elviselni:)

az itt olvasottak is ezt erősítik meg.

2010. jan. 24. 17:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!