Tényleg minden nőnek "kötelező" gyereket szülnie?

Mindegyik hozzászólásban van igazság.
Most vagy a legideálisabb korban a gyerekszüléshez.Igaz,hogy ma már sokan szülnek 35-40 évesen.De ekkor már nagyobb a kockázata,hogy beteg lesz a baba.A generációs különbségek is nagyok lehetnek.Amióta világ a világ,a tinik mindig lázadnak a szülők ellen.Más az értékrendjük,a felfogásuk,mint a szülőké.Egy 55-60 éves anya nehezen tudja elfogadni a 20 éve gyereke felfogását,viselkedését.Nagyon kevés a kivétel.
Gyereket vállani csak akkor lenne szabad,ha van egy jól működő házasságod,a pároddal mindenben megértitek egymást,és szeretetteljes otthont tudtok nyújtani a gyereknek.Sajnos ma ezt nagyon sokan nem veszik figyelembe.Ezért van a sok gyerekét egyedül nevelő anya.
A gyerek valóban öröm,de lekötöttség is.Ha viszont az anya nem rabja a gyerekének,( mint ma olyan sokan)akkor nem olyan nagy teher.
Akinek nincs gyereke,az valóban egyedül marad öregkorára.De ha felelőtlenül,rossz párkapcsolatban szül gyereket,akkor sem lesz boldog idősen.Ő lesz a rossz anyós stb.Egyik állapot sem jó.
A karrier szintén kétoldalú dolog.Természetes,hogy mindenki előre szeretne jutni a választott pályáján.
De ha csak a karrier érdekli,akkor ne vállaljon gyereket.A kettő nem nagyon fér össze.és a gyerek lesz a vesztes.
Az anyagi biztonság fontos,de nem kell minden igényt kielégíteni.( Kocsi,drága ruhák,játékok,nyaralás stb.).Enélkül is lehet gyereket nevelni,és boldogan élni.
Még nem vagy elkésve semmivel,neked kell eldöntened,hogy a továbbiakban mit tegyél.lehet,hogy holnap találsz magadnak valakit,és megváltozik a véleményed,de az is lehet,hogy egyedül maradsz.A fontos,hogy mindig önmagad maradj,és ne hibáztass mást,ha esetleg rossz döntést hoztál.

Őszintén sajnálom, hogy a média ennyire sikeresen elbutította a hagyományos női szerepet.
A válaszokat végigolvastam, akik aztmondták egy gyermek hozzázartozik egy nő életéhez, mind kaptál a felpontozást :)
Bár én a másik oldalt képviselem, nagyon szomorúnak találom, hogy jóeséllyel nem lesz már lehetőségem olyan nőt találni, aki a hagyományos női szerepeket ellátja (érzéki szerető, gondoskodó nő és anya).
Kövezzetek meg és pontozzatok le, de az evolució többezer éves törvényeit, nem TI fogjátok felülirni, ezzel a kapitalista nőideállal ( SZINGLI - SZEXI- KARRIERISTA). :)

A nagyszüleim nagyon rossz szülei voltak anyukámnak, a 2 kisebb testvérét mindig többre becsülték, pedig anyu segített a szüleinek a legtöbbet, anyut mindig kevesebbnek értékelték, hátráltatták, bántották, ugráltatták, kiszolgáltatták magukat vele, ütötték, kihasználták.
Anyu 50 éves, és nem kér a most 71-77 éves szüleiből, azt mondja, ha a tesói voltak nekik a jobbak, akkor őt felejtsék el, ugráltassák a tesóit. Anyu már nem is szívesen beszél a szüleivel.

Előzőnek: Na végre, hogy van még ilyen ember!
Kérdezőnek:
Abból gondolom, hogy vénlány lesz aki gyermektelen marad, mert ritka az olyan család, ahol nincs gyerek. Persze, hozzámehet egy agglegényhez is, és már nem maradt vénlány. :)
Vagy hozzámehet egy elvált apához, és lehet a gonosz mostoha. Nekem mindegy. Én már a harmadik babámat várom, és rendkívül boldog vagyok anya és feleség szerepben. Éltem eleget, és nem vágyom már sem karrierre, sem szórakozásra.
Kérdeztél, én válaszoltam. Elmondtam a véleményemet őszintén, amiért jól lepontoztak. Általában ez történik, már megszoktam. Ha az ember nem azt válaszolja, amire a kérdező megerősítést szeretne, akkor jön a lepontozás. Semmi gond. Én így is boldog vagyok.

a 16.31es nagyon primitív....
amúgy úgy vettem észre, azok ilyen felfogásúak, mit a kérdező meg néhány válaszoló, akik mellett egyetlen férfi sem marad meg...hihi, azok a tipikus szinglik, akiket nem lehet elviselni:)
az itt olvasottak is ezt erősítik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!