Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Havi szinten mennyit költötök...

Havi szinten mennyit költötök magatokra és mennyit a párotok? A férjem szerint túl fukar vagyok vagy rosszul kezelem a pénzt. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

3 gyermekünk van és amíg még itthon vagyok, nem élhetünk túlságosan nagy lábon, amit viszont a férjem nem hajlandó tudomásul venni.

Az össz bevételünk 360000Ft, amiből 97000Ft sajnos kapásból elmegy a férjem hitelére, tehát nekem a többiből kell kigazdálkodni mindent.

Eddig nem volt semmi gond, de most a férjem egy olyan munkahelyre került, ahol szinte csak fiatal, gyermektelen kollégák veszik körül és ők vígan mondogatják, hogy mire megy el a fizetésük (étterem, bulik, ruhák, utazgatás...). A férjem azóta állandóan azt nehezményezi, hogy miért nem járunk el többet, miért nem megyünk moziba, miért nem mehet többet sörözgetni stb-stb. Így is sokkal többet költ magára mint mondjuk én, ezért nem is értem, hogy miért háborog. Van megtakarításunk, mert én csak adóbevallásnál kérem a családi adókedvezményt és az mind megy a félretett pénzek közé (a gyerekek számlájára + a váratlan kiadásokra), de nem értem miért kellene ezt is mind felélni, ha egyszer így is jól megvagyunk.

Tény, hogy soha nem volt tisztában a pénzügyi dolgokkal, ezért is a nagy hitel, de de ennyire makacs és követelőző még soha nem volt ezelőtt.

2014. okt. 18. 07:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem te csinálod rosszul, a férjed van totál eltájolva.

Mi ketten élünk albérletben, a kettőnk fizetése 250 ezer körül mozog. Tehát gyakorlatilag annyi, amennyiből ti éltek öten.

Oké, elég kényelmesen élünk, dohányzunk, az ételt gyakran rendeljük, de ez a pénz gyakorlatilag minden hónap végére elfogy. 5 emberre nem is tudom, hogy lehet elég.

Egyébként én valószínűleg eléállnék azzal az egyszerű matekkal, hogy 97+30=127 ezret költötök havonta rá, ha igazságosan mindenkire ennyit költenétek, csak az havi 635 ezerbe kerülne. Tehát egy szava ne legyen, mert gyakorlatilag a gyerekei elől viszi el a pénzt.

2014. okt. 18. 19:02
 12/14 anonim ***** válasza:
írd le neki hogy mennyi a bevétel és mennyi a kiadás és akkor majd megérti. 1 moziba egyszer 1 hónapban el lehet menni, és kell a gyerekek nélkül is időt tölteni együtt.
2014. okt. 24. 08:17
 13/14 anonim ***** válasza:

Dobd ki, és gyere hozzám feleségül. Rám szinte semmit nem kell költeni, de a feleségemre szívesen költenék még ennél többet is, hogy csini legyen. :-)

Nem 100-as az ürge, meg nem verheted más meg nem használ. Sajnos nagy bajban vagy, remélem azért észhez tér.

2014. nov. 5. 12:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Bocs. :-) Csak a kérdésedre nem válaszoltam. :-(

Szóval. Havi 5-600000-at keresek. Magamra kb 30000 üzemanyag (kocsival járok melózni) + ha muszáj, akkor új ruha, cipő, stb. A feleségemre ugyanez, mert kocsival (Neki is vettem egyet) hordja a gyerekeket. Költhetne többet is magára, de sajnos nem akar. Cigi, alkohol 0Ft. Gyerekjáték 10-50000Ft Rendelt, éttermi kaja, szórakozás 4ünkre, 5-25000Ft Ja és az én feleségem sem dolgozik, de nem is szeretném, ha dolgozna.

2014. nov. 5. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!