Mit tehetnék annak érdekében, hogy az édesapám feleségével kicsit rendeződjön a kapcsolatunk és ne betolakodóként bánjon velünk?
Sajnos válok a férjemtől, így gyermekeimmel hazaköltöztem. Itt nőttem fel, a lakás felét én örököltem a nagypapám után, a másik fele a nagymamámé.
Összesen 3 szobás a lakás. Amikor kiderült, hogy költözök, édesapám azonnal mindenben a segítségemre sietett. Neki egy rossz szava sem volt a költözés miatt. A felesége viszont nagyon mérges rám.
Én megértem, hogy sok kellemetlenséget okozunk így nekik (a második babával terhes és most a kicsit is az ő szobájukba kellett költöztetni), de úgy érzem ez ellen neki van a legkevesebb joga lázadozni.
Én próbálok vele kedves lenni, de ő minden szavamra ugrik és így szinte lehetetlenné teszi a jó kapcsolat kialakítását. A gyerekekkel goromba és folyamatosan veszekszik velük, még a 2 éves lányommal is kiabál, mert szerinte túl hangosan nevet...
Kezd nálam is elszakadni a cérna, de nem szeretnék tovább rontani a dolgon, inkább megpróbálok valami megoldást keresni. Van valami használható ötletetek? A költözés sajnos mindkét fél részéről megoldhatatlan.
Bírom, hogy mostanra eljutottunk odáig, hogy a kérdező egyedül nem tudná fenntartani a lakást. Ezt eddig nem írta.
Mondjuk nekem furcsa, hogy feltett egy kérdést, és eddig vissza se nézett ide.
" Én a helyükben elköltöznék de gondolom neked jó hogy ott vannak mert egyedül nem tudnád fenntartani a kecót."
Én erre reagáltam elsősorban. Jézust meg nyugodtan kihagyhatod a buliból.
A szobákat most úgy osztottuk be, hogy a fiaim vannak egy szobában (8 és 5 évesek), én a kislányommal (2 éves) vagyok egy szobában, ők meg a fél éves lányukkal. A 4 gyerek nem férne el 1 szobában.
Édesapám próbál kitalálni valamit (olcsó albérlet, ismerőshöz költözés stb.) de elég kilátástalan mindent kihozni alig 180000Ft-ból.
A házimunka része sem működik épp zökkenőmentesen, mert édesapámnak megfelel a főztöm illetve az is amit csinálok (takarítás, mosás stb.), de a feleségének mindig van valami kifogása. Vagy abba köt bele, hogy mit csinálok vagy abba, hogy hogyan, miből... Szóval ez az a helyzet amikor nem tudok semmi jót csinálni. Néha olyan érzésem van, mintha egy hisztis kislány toporzékolna, mikor megint kitalál valami problémát.
Az édesapám próbálja megbeszélni vele a dolgokat, de eddig nem túl nagy sikerrel. Az sem javít túl sokat a dolgon, hogy édesapám mióta az unokák a közelébe kerültek igyekszik minden percet kihasználni és velük foglalkozni, amit a felesége már szintén nehezményez.
Én fenn tudnám tartani a lakást (dolgozok+gyes+ csp+gyerektartás), de arra már nem jut, hogy albérletet fizessek, maximum úgy tudnám megoldani, ha édesapáméktól ezután albérleti díjat kérnék, de az meg nekik nem fér bele.
Lehet, hogy három gyereke van, de sehol se írta. Kettő biztos van:) Az korántsem biztos, hogy csak gyest kap, simán dolgozhat is, a két éves meg mondjuk bölcsis.
Bár szerintem itt nem is ez a lényeg, hanem az, hogy teljesen mindegy, kié a lakás, akár ha az apjáé lenne, a nőnek akkor se lenne joga gorombáskodni, gyerekekkel kiabálni, és abba se szólhatna bele, hogy a férje segíti-e a lányát és a saját unokáit. Így pedig, hogy a kérdező az egyik tulajdonos, a helyzet még egyértelműbb. A banyának meg kéne magát húznia, és örülnie, hogy más házában megtűrik.
Ezt ìrta a kérdező: "Mint írtam, a költözés nem járható út. Én sem ugrálhatok 3 gyerekkel és ők sem, mert 1 fizetésből így is nehezen jönnek ki lassacskán négyen."
Az én sem ugrálhatok részből vettem én azt le hogy egyedül nem tudná fenntartani a kecót. Van 2évese is, gondolom még nem dolgozik hanem otthon van vele, így viszont nehéz lenne egyedül egy 3 szobás lakást fenntartani, mégha volt férj fizet is gyerektartást.
Gondolom az apja felesége is otthon van terhesen pici gyerekkel és szépen egymás agyára mennek. Elképzeltem a szitut... szörnyű. Vajon melyikőtök unja meg hamarabb ezt a helyzetet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!