Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék annak érdekében,...

Mit tehetnék annak érdekében, hogy az édesapám feleségével kicsit rendeződjön a kapcsolatunk és ne betolakodóként bánjon velünk?

Figyelt kérdés

Sajnos válok a férjemtől, így gyermekeimmel hazaköltöztem. Itt nőttem fel, a lakás felét én örököltem a nagypapám után, a másik fele a nagymamámé.

Összesen 3 szobás a lakás. Amikor kiderült, hogy költözök, édesapám azonnal mindenben a segítségemre sietett. Neki egy rossz szava sem volt a költözés miatt. A felesége viszont nagyon mérges rám.

Én megértem, hogy sok kellemetlenséget okozunk így nekik (a második babával terhes és most a kicsit is az ő szobájukba kellett költöztetni), de úgy érzem ez ellen neki van a legkevesebb joga lázadozni.

Én próbálok vele kedves lenni, de ő minden szavamra ugrik és így szinte lehetetlenné teszi a jó kapcsolat kialakítását. A gyerekekkel goromba és folyamatosan veszekszik velük, még a 2 éves lányommal is kiabál, mert szerinte túl hangosan nevet...

Kezd nálam is elszakadni a cérna, de nem szeretnék tovább rontani a dolgon, inkább megpróbálok valami megoldást keresni. Van valami használható ötletetek? A költözés sajnos mindkét fél részéről megoldhatatlan.

2014. okt. 15. 08:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
41%

Vagy nem, utolso.maz is lehet, hogy a nagypapa az unokája hagyta a reszet, a Fiat meg haszonélvező el jegyezte be. Vagy a nagyapa a fiára hagyta, am az a lányának ajándékozta es magának jegyzett be haszonelvezetet.

Mellesleg ha ott el az apa es a feleség, evidens, hogy a nagymama ezt engedte.

2014. okt. 15. 08:43
 12/65 anonim ***** válasza:
32%
Amugy meg egy terhes no eleve ingerlekenyebb.
2014. okt. 15. 08:49
 13/65 anonim ***** válasza:
72%
Szepek vagytok. Elkuldenetek egy anyukat a gyerekeivel. A SAJAT HAZABOL. A feleseg beleult a joba, es meg o van megsertodve. Urambocsa' de nehogy, mar neki alljon feljebb. " Biztos bem igy kepzelte a feleseg", valoszinuleg a kerdezo sem. Ez egy szukseg allapot sajnos, lehetne empatikusabb is. Egy kicsit beszelgess el vele Kerdezo, mondd el, hogy megerted , hogy ez kellemetlen, de az ilyen viselkedest te nem toleralod. Ha meg ezutan is hisztizik, tedd helyre es szolj apadnak es a nagymamadnak, hogy milyen egy rohadek noszemely ez. Nem hagyd annyiban!
2014. okt. 15. 08:53
 14/65 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem teljesen mindegy, hogy jutott a tulajdonához a kérdező. A lényeg, hogy tulajdonos.

Szerintem egy válófélben levő nő is lehetne eleve ingerlékenyebb, főleg, hogy a sajátjában kéne meghúznia magát.

15/65 anonim ***** válasza:
77%

Lehet, hogy én nem tudok szöveget értelmezni, de nem értem a válaszolókat.

Szóval, ahova beköltöztél, annak a lakásnak a fele a te örökséged, másik fele a nagymamádé.

Vagyis, tulajdonos vagy.

Miért is ne költözhetnél a tulajdonodba ha arra van szükséged?! Nagymama (másik tulajdonos) nem ott lakik?

Ha apukád új feleségének nem tetszik, hogy odaköltöztetek, menjenek albérletbe, vagy vegyenek lakást.

Nem kötelező veletek együtt élni. Eddig is világos volt, hogy tiétek a lakás, megköszönheti, hogy benne lakhatott, de el kell fogadnia, hogy már neked van rá szükséged.

Nem erre alapozva kellett volna nekik új családot alapítani, gyerekeket vállalni. Ha ti a nagymamával úgy döntenétek, hogy eladjátok, semmi közük nem lenne hozzá. Azt az apróságot talán nem kellett volna figyelmen kívül hagyniuk eddig sem.

Üljél le apukáddal, és beszéld át vele ezt az egészet. Amint írod, ő amúgy is segítőkész, megérti a helyzetedet.

Beszéljen a feleségével, és vagy működjön közre abban, hogy mindannyian nyugodtan élhessetek, vagy keressen a maga családja számára más megoldást.

16/65 anonim ***** válasza:
61%

Es ha ingerlekeny? Ha az en gyerekemmel orditananak csak azert mert nevet, megmutatnam mi,merre, hany meter.

Attol, hogy vki allapotos meg lehet kedves.

2014. okt. 15. 08:56
 17/65 anonim ***** válasza:
14%

Amit a kérdezö nem említett, hogy az apa milyen jogon él ott.

Ugyanis az nem megszokott dolog, hogy az unoka az örökös, és nem a gyerek. Még végrendelet esetében is - ha a nagymama az unokára hagyta volna - jár a ygerekének (a kérdezö apjának) a törvényes rész, ami az örökség fele. Szóval eléggé kizárt, hogy a fele a kérdezöé.

Másrészt az apának nagy valószínüséggel haszonélvezeti joga van és ebben az esetben ö dönti el, hogy ki költözhet oda, és akár a tulajdonost is kizárhatja a használatból.

Ezen kivül a kérdezö beköltözött egy családba és ahelyett, hogy nagyon hálás lenne és meghúzná magát, kitúrja az ott élöket.

2014. okt. 15. 08:58
 18/65 anonim ***** válasza:
64%
Halasnak, inkabb a felesegnek kene lennie. Semmi koze a hazhoz es meg O haborodik fel. Undorito.
2014. okt. 15. 09:11
 19/65 anonim ***** válasza:
66%
Utolsó,te hülye vagy!Nehogy már a saját lakásában ő húzza meg magát!Ha az asszonykának nem tetszik,hogy a tulajdonos beköltözött a saját házába,lehet menni.
2014. okt. 15. 09:15
 20/65 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó: utolsó előtti ugyanazt írta, mint te:) olvasd el még egyszer..
2014. okt. 15. 09:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!