Mit tehetnék annak érdekében, hogy az édesapám feleségével kicsit rendeződjön a kapcsolatunk és ne betolakodóként bánjon velünk?
Sajnos válok a férjemtől, így gyermekeimmel hazaköltöztem. Itt nőttem fel, a lakás felét én örököltem a nagypapám után, a másik fele a nagymamámé.
Összesen 3 szobás a lakás. Amikor kiderült, hogy költözök, édesapám azonnal mindenben a segítségemre sietett. Neki egy rossz szava sem volt a költözés miatt. A felesége viszont nagyon mérges rám.
Én megértem, hogy sok kellemetlenséget okozunk így nekik (a második babával terhes és most a kicsit is az ő szobájukba kellett költöztetni), de úgy érzem ez ellen neki van a legkevesebb joga lázadozni.
Én próbálok vele kedves lenni, de ő minden szavamra ugrik és így szinte lehetetlenné teszi a jó kapcsolat kialakítását. A gyerekekkel goromba és folyamatosan veszekszik velük, még a 2 éves lányommal is kiabál, mert szerinte túl hangosan nevet...
Kezd nálam is elszakadni a cérna, de nem szeretnék tovább rontani a dolgon, inkább megpróbálok valami megoldást keresni. Van valami használható ötletetek? A költözés sajnos mindkét fél részéről megoldhatatlan.
Miért ne lenne joga lázadni? Az az o otthona is, nyilvan nem ugy rendezkedtek be, hog plusz egy felnott meg minimum 2 gyerek meg ott éljen....
Nem lehet megoldani csak költözéssel.
NEKED kellene minél elöbb másik lakásmegoldást keresni, nem pedig a szülök nyakára menni két gyerekkel.
Három szobás lakásba beköltözni egy gyereket családhoz elég hülye ötlet, és legfeljebb átmenetileg (1-2 hónap) elfogadható megoldás a részedröl.
Apád feleségenek legalább annyi joga van ott élni, mint neked.
Fordított esetben, ha te élnél valahol a pároddal és beköltözne az "anyós" két gyerekkel, neked sem tetszene, érthetö módon.
A 3-as válaszolónak: ha nem így képzelte a családi életét, miért költözött más házába? Költözzön a saját lakásába, oda azt enged be, akit akar.
Kérdező: ha tényleg ilyen összeférhetetlen, kedvességgel mész a legkevesebbre. Jelöld ki a határokat, tudja, meddig mehet el. Ha nem fogja fel, sajnos fel kell venned a kesztyűt. Az meg már a legalja, hogy kétéveseken tölti ki a mérgét..
A kicsit miért kell a szobájukba költöztetni?
Meddig tervezed ott maradni?
Egyébként a dolog "bája", hogy mindenki törekszik a békés együttélésre, egyedül a feleség kavar, aki beköltözött máséba, ahova szült két gyereket..
A válaszokon nagyon meglepődtem. Mégis hova kellene mennie a kérdezőnek a gyerekeivel, ha nem a saját lakásába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!