Sokszor ugy érzem manapsag mar nagyon nehezen lehet talalni értékes melegszivu embert, pedig biztos vannak, csak én mozgok rossz körökben
2014. okt. 13. 16:26
12/15 anonim válasza:
A kérdésre csak bonyolult választ lehet adni. A szeretet kapcsán kölcsönösség van és én személy szerint kezdek abban hinni, hogy ez valamiképpen az oxitocin hormon termelődésével is kapcsolatban lehet. Amikor valaki szeret egy másik embert, akkor ez egyszerűsítve talán azt jelenti, hogy segíti a másikat (mindenféle téren) önzetlenül. De ez az önzetlenség lehet kapcsolatban az oxitocinnal, amennyiben jó érzést jelent annak, aki adja. Vagyis a "donor"-nál jelentkező jó érzés (nevezhetjük komfortérzésnek is) tekinthető önös érdeknek is, hiszen van olyan, hogy valaki szinte "megfojtja" szeretetével a másikat. Mivel át akarja érezni az oxitocin által nyújtott érzést, ezért folytonosan adni akar, ami a másik számára már kellemetlen. Ilyen gyakran előfordul az anya-gyerek kapcsolatban felnőtt gyerek és idős anya esetében. Aztán ezt az alapérzést nyilván modulálják egyéb, személyiségfüggő szempontok is. Olyan azért, hogy kizárólagosan önös érdek, talán nincsen és bizonyos mértékben nyilván van a kapcsolatban valamiféle (esetleg csak pici) szeretet, azaz önzetlenség is.
2014. okt. 13. 16:46
13/15 anonim válasza:
Ugye tudod utolsò,hogy az oxitocinnak semmi köze ehhez? Ez egy sima összehúzòdàst és kilökést elõsegìtõ hormon. A wc-n is emiatt érzed a nyomàst hàtul....
2014. okt. 13. 18:06
14/15 anonim válasza:
Létezik.
Én szerettem így az exemet, önzetlenül.
Otthagyott, azt mondta, gondolkodni akar mindenről, munka, jövő, stb.
Én aggódtam érte, hogy jól van-e, aztán kiderült, hogy már rég új nője van, már mellettem is megvolt.
Azt hiszem ő elhasználta az önzetlen szeretetemet, de ettől függetlenül még létezik önzetlen szeretet.
2014. okt. 13. 23:10
15/15 anonim válasza:
Létezik :)
A legtöbb emberi kapcsolat valóban csak függés a másiktól, csak kapaszkodó, sőt a legtöbb párkapcsolat is ilyen sajnos.
De létezik igazi szeretet, amikor nincs senki és semmi más a világon, csak Ő. Amikor azt érzed ilyen csoda nem is létezik, mint a másik. Amikor Ő van első helyen és Te csak maximum a második helyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!