Ti barátok tudtatok maradni szakítás/válás után a gyereketek apjával?
Közös programokat az apa csináljon a fiával, neked felesleges velük menni.
A jó kapcsolat nem azt jelenti, hogy Te találkozol az apával, hanem azt, hogy ők akkor találkoznak egymással, amikor akarnak.
Csak a lényeges dolgokat (iskola, külön órák stb.) beszélitek meg egymással.
Nem ertem miert talalkozol vele. Nem kell. Nem kotelezo es nem is varhatja el ezt toled senki. A gyerek az elso, de gondolj magadra is.
Hagyd a kozos programokat, inkabb szanj idot magadra, amikor az apuka a gyerekkel van. Menj edzeni, kozmetikushoz vagy talalkozz a bnokkel. Nehez idoszakon mesz at, nyugalom kell neked, nem pedig az, hogy heti negyszer vigyorogj az exed kepebe. A haz lecserelese jo otlet, addig sem jonne at...
Hidd el egy ido utan jobb lesz, mar nem fog erdekelni es amikor mar egy olyan ember is lesz melletted aki nem hagyj el senkiert es tiszta szivbol szeret,meg talan meg is fogsz neki bocsatani.
Én a gyerek helyében vagyok...
A jó viszony annyit jelent, hogy
1. ha az apa eljön a gyerekért / hazahozza, akkor ne legyen fagyos a légkör. A gyerek "átadása" kb. 5 perc, ennél többet nem kell jó képet vágni a dologhoz.
2. Ne szidjátok egymást (akár egymás távollétében) a gyerek előtt, azt nagyon stresszes hallgatni.
3. Ha együtt ünneplitek a gyerek születésnapját, azzal túl is teljesítetted a tervet:)) - de az mondjuk tényleg jól tud esni a gyereknek.
Az én szüleim a válás utáni bő tizenöt évben a fentieket "teljesítették":), (az elején csak az első 2 pontot) így teljesen harmonikusnak tartom a gyerekkoromat. - Azóta "tovább fejlesztették" a tervet, már vannak közös programok is:), de ehhez nyilván kellett, hogy elteljen némi idő - úgy 20 év:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!