Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van, hogy a legtöbb...

Miért van, hogy a legtöbb anyuka teljesen elhanyagolja magát a gyerek születése után?

Figyelt kérdés
Megértem, hogy egy gyerek sok időt elvesz. De hogy nincs legalább 15 perce önmagára naponta, hogy csinosan felöltözzön, hogy önmagának is tetsszen (és a párjának, mire hazaér munkából :-) ), esetleg egy ici-pici sminket feltegyen vagy hajat mosson? És sokuk ebben az "állapotban" marad.
2014. okt. 4. 12:19
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
67%

Sok múlik a férj hozzáállásán is. Az én párom pl. hajlandó osztozni velem a házimunkákban. Szeret főzni és magától nekiáll, addig én kimosom/kivasalom a ruháit. Mikor 12 óra munka után hazaesek hullafáradtan és hajat kéne mosni a sokadik nap (ami nem egyszerű egy derékig érő, igen dús és gubancos hajnál - és nem, nem vágatom le, mert olya hogy azzal több a gond és sehogy sem áll) akkor fogja magát és nekiáll szárítani, miközben én elmosogatok.

Már a kapcsolat elején tisztáztuk, milyenek magunkra és egymás felé az igényeink, így nem ért olyan meglepetés, hogy lusta, herevakargató, tv előtt tespedő és mindent elváró férfival kössem össze az életem.

Eddig nagyon jól működik a munkamegosztás és így van időm a külsőmre is, ilyen hogy smink, válogatás mit vegyek fel stb.

Ha lesz gyerek, akkor sem hiszem, hogy egyik napról a másikra ellustulna (őt zavarja a kosz, a rendetlenség) és mivel ugyanakkor igényt tart rá, hogy én is jól nézzek ki és belátja, hogy ez csak akkor megy, ha segít, seíteni fog (ahogy eddig is).

Nem a nőkön múlik minden, sok teher van azért a vállukon (főleg, ha gyerek mellett is dolgoznak).

2014. okt. 4. 22:48
 42/46 anonim ***** válasza:
35%

Annyira szeretem, mikor direkt félreértik a kérdést, és a kérdező a hülye...

(aha, szólok a férjemnek, hogy ne kívánjon) meg stb...

amiről ti beszéltek általában:

[link]

amiről meg a kérdező:

[link]

Azért nagyon nem ugyanaz...

2014. okt. 5. 10:37
 43/46 anonim ***** válasza:
91%

tökéletesen egyetértek a 36-tal.

Én onkológián dolgozom, és sajnos a nők harmada férjezettként kezdi a kezelést, először még jön vele a férj, majd a harmadik-negyedik alkalomtól eltünedeznek... és sokszor a végére a nő egyedül marad. És igen, azok a nők, akik otthon is csiniben, sminkben, a férjnek megfelelni vágyva mutatkoztak csak. Az ilyen nő kopaszsága, megtörtsége, betegsége idején derül ki számomra, hogy sokkal többet ér a kapcsolat, ahol bátran lehetsz otthon macinaciban, mert nem a te kinézeted alapozza meg a kettőtök közti érzelmi kapcsolatot.

Olvasva a válaszokat, alig van itt olyan, aki azt írja, azért nem melegítőben van otthon, mert neki ez az igénye, majd mindenki azért teszi, mert attól tart, a férje akkor majd másfelé nézeget. Elég elkeserítő olvasni, hogy alig van valaki, aki saját magának akar megfelelni... :(

2014. okt. 5. 10:45
 44/46 anonim ***** válasza:
32%
43: szerintem inkább az a szomorú, ahol a saját igényem és a partnerem igénye ennyire eltér egymástól! Akik ennyire különböznek, azok nem értem, minek vannak együtt?
2014. okt. 5. 10:48
 45/46 anonim ***** válasza:
65%
Nem olvastam a többi választ, de én inkább azt látom, hogy csinik az anyukák. Akik olyanok, akikről te beszélsz, az gyerek nélkül is olyan.
2014. okt. 5. 23:02
 46/46 anonim ***** válasza:
egyéntől függ :) És szerintem, ha valaki elfárad, mert sok dolga van, akkor biztos hogy nem arra fog törekedni, hogy kisminkelje magát vagy valami p.csacuccban szaladgáljon, mert az neki nem kényelmes és kész, de mint mondtam nagyon egyénfüggő, mert van aki a bőrének minden részét kisminkeli mert úgy érzi jól magát...és az egyik válaszoló írta, hogy "csodálkoznak ha megcsalják őket" szerintem ha valakit elvesz egy férfi ne csak azért szeresse ahogy kinéz...eléggé gyerekes lenne, és szerintem nem az a megoldás rá, hogy megcsalja, hanem az, hogy megbeszéli...nőtől és férfitól is eléggé csúnya dolog a megcsalás szerintem, ha nem szereti vagy nem kívánja már, akkor mondja meg... :) Én még fiatal vagyok, eléggé, de egy időben sminkeltem, és egyszerűen már annyi időmet elvette suli előtt, hogy abbahagytam... jobban érzem magamat, hogy nem kell állandóan lemosogatni a fejemről mikor hazaérek.... szóval ne ítéljünk el senkit, mert hiába mondjuk, hogy "hogy néz már ki! attól hogy gyereke van legalább adjon már magára" fáradt, sok dolga lehet, majd idővel elkezdi érdekelni a dolog, és amíg nem büdös és az utcán nem koszos/szakadtban jelenik meg akkor ne piszkáljuk, ha otthon az sem túl jó dolog, de ha neki így jó... tegye azt amit szeretne, úgymond ez csak egy "átmenet" ha idősebb lesz a gyerek már annyira nem lesz ez jelen
2014. okt. 25. 08:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!