Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van, hogy a legtöbb...

Miért van, hogy a legtöbb anyuka teljesen elhanyagolja magát a gyerek születése után?

Figyelt kérdés
Megértem, hogy egy gyerek sok időt elvesz. De hogy nincs legalább 15 perce önmagára naponta, hogy csinosan felöltözzön, hogy önmagának is tetsszen (és a párjának, mire hazaér munkából :-) ), esetleg egy ici-pici sminket feltegyen vagy hajat mosson? És sokuk ebben az "állapotban" marad.
2014. okt. 4. 12:19
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
77%

Soha nem sminkelem magam se otthon se munka kozben.

A munkambol adodoan akar 24 orat is kell dolgoznom keszen allnom kozben ha tehetem alszom.

Szerinted sminkel aludni milyen fejel kelsz?

van permanent szemhejvonalam es tartos pilla festekem ennyi tobb nem is lesz amig dolgozm.

vagyis nem minden no sminkel nem kotelezo nem mond semmit az apoltsagrol

2014. okt. 4. 13:50
 32/46 anonim ***** válasza:
33%

Nem egy családban fordul elő, hogy az apa bőven kiveszi a részét mind a gyereknevelésből, mind a háztartásból munka mellett, amiért cserébe a fent említett elhanyagoltság + házisárkány viselkedés a köszönet.

Biztosan azon is sok múlik, hogy a férfi mennyire könnyíti meg a feleség mindennapjait, de nehogy egyedül erre fogja már valaki a saját igénytelenségét..

Smink és smink között is van ám különbség. De itt is megjelentek a végletekben gondolkozók.

Van egy hétköznapi smink, ami kb. 5 percet vesz igénybe. Pl. egy kis arcpirosító, szempillaspirál használata.

és van igényesebb smink is, ami hosszabb időbe kerülhet. Pl. mikor egy esküvőre vagy gyertyafényes vacsorára vagyunk hivatalosak.

Nyílván itt is vannak különbségek.

A kérdező is szó szerint azt írta, hogy "ici-pici sminket". Ez alatt nem egy professzionális divatfotózásra való sminket értenék.

Egy minimális smink igenis az ápoltságot húzza alá, ha nincs eltúlozva. Nyugodtan mehet az ápoltság kategóriába, még ha nem is mindenkinek van rá igénye.

2014. okt. 4. 13:59
 33/46 anonim ***** válasza:
72%
Jo ha legkozelebb keltenek szolok a betegnek varjon mert sminkelnem kell :)
2014. okt. 4. 14:06
 34/46 anonim ***** válasza:
26%
Nem beteg-páciens kapcsolatról beszélgetünk, de ha így látod jónak, akkor tessék. :-)
2014. okt. 4. 14:08
 35/46 anonim ***** válasza:
10%
...mármint beteg-alkalmazott.*
2014. okt. 4. 14:10
 36/46 anonim ***** válasza:
80%
Egy nő önmagának akarjon tetszeni. Elsősorban. Ne a férjének, ne a külvilágnak. Csak magának. Szóval ha ő jól érzi magát zsíros hajjal, zsíros bőrrel, benőtt szemöldökkel...akkor azt gondolom, önzőség elvárni a férj részéről, hogy ugyan foglalkozzon már magával. Emberek vagyunk. Nem vagyunk tökéletesek. Nem is leszünk soha. Azt hiszem a mai világ valahogy azt képzeli, hogy úgy kell(ene) lenni mindennek, ahogy a sztárok, celebek, az újságok és a tévé mutatják. Szülés után 2 nappal a nő már újra bomba alakú...tökéletes cicamica..aki nem csak a gyereket nevelgeti otthon, de tiszta..rendes házzal és finom ételekkel várja haza a férjét, természetesen kisestélyiben, tökéletes sminkkel és frizurával..majd a finom vacsi után egyből csábító démonná változik és a gyerek, a háztartás, önmaga és minden után még képes a fél éjszakát is boldogan végighancúrozni az urával. Sőt, sokan azt hiszik, hogy ez a garancia arra, hogy a férfi így majd nem fog félrelépni soha...hisz otthon minden tökéletes és tökéletes kiszolgálást kap az ételtől kezdve a szexen át. Aham. Nos, a valóságban nem így működnek a dolgok. Felejtsétek el. Sőt, nem is kell, hogy így működjenek....mert ez még semmire sem garancia. Egy jó párkapcsolatban a szőrös láb mögé is látunk....sőt, a lyukas pólón se számít...akinek ez mégis lelohasztja minden vágyát a szerelme iránt... nos az valójában nem szeret. Illetve igen. Csak az a baj, hogy leginkább önmagát. Ezzel nem azt mondom, hogy hanyagoljuk el magunkat. Nem! De ennek a késztetésnek belülről kell jönnie...és csak magunkért! Nem megfelelésből, félelemből vagy kényszerből!
2014. okt. 4. 14:26
 37/46 anonim ***** válasza:
84%

Tegnap a fiam csak háromszor hányt le. Nadrágot, pólót egyszerre. Tudjátok, inkább a melegítőt mosom szét, mint a jobb ruháimat.

És most megyek kerítést festeni, oda jó lesz a festékes naci is, smink nélkül. :)

2014. okt. 4. 14:28
 38/46 anonim ***** válasza:
46%
Látom anyukák rögtön magukra veszik, senki se írta, hogy a melegítővel van baj, hanem ha valaki nem ad magára, tehát a melegítő is oké, ha nem agyonbolyhosodott, szakadt, 5x lehányt és nem kimosott...
2014. okt. 4. 14:44
 39/46 anonim ***** válasza:
94%

Én nem vagyok anyuka és az igényességet is fontosnak tartom, tehát azért ne koszosodjon el az ember. A kérdéssel magával csak annyi a bajom, hogy úgy veszem ki belőle, mintha nem a tisztaságot, az ápoltságot preferálná, hanem a csini rucikat és a sminket. Ráadásul a nő mosson, szárítson hajat, öltözzön ki, sminkeljen max. 15 perc alatt, mert mi az neki?

Nekem így jött le és talán másoknak is, ezért születtek ilyen jellegű válaszok.

2014. okt. 4. 14:53
 40/46 anonim ***** válasza:
85%

Nem olvastam el a sok oldal hozzaszólást..

Egy észrevételem van:

Több példa van a környezetemben, ahol a férfi van otthon a gyeerekkel/gyerekekkel ugyanazok a problémák állnak. Persze kevésbe látvanyosan talan..mert ey ferfi mackónaciban "nem gáz" ugye, plusza rövid haj is (1cm) is elfogadott, plusz náluk a smink sem elvárás...mégis elhagyja magukat, látszik, karikás szem..stb

Sőt ugyanúgy ingerûltek, leszenek, ugyanúgy bedepiznej, ha nics lehetőségük ksit félretenn a pelus, gyerek, ettet, fürdet pakol körforgást.

Ha van 15 perce magara gyakran a zavartalan wc vagy tusolásra , vagy egy alapos hajmosásra, pakolásra, s használja nem arra,hogy puccba vágja magát.

Eyébként én sem tudom megérteni, mert saját magam rosszul érzem agan elhanyagotan, de látom, hogy így van. Nem minden gyerek "jő" van aki neegy anem 1,5 embert kíván kb a nap minden percében..

Prsze amíg az emebr nem tapasztalja addig könnyen ítelkezik( nem csak a szülőség, haem az ilyen típusú gyerekre is értem)

Nem hiszem,mhogy ez ennyire általános probléma lenne,ha olyan könnyű lenne megvalósítani azt, hogy mindig rendben legyen ( pl a 4. llebukott felső után) azt sem hszem,mhogy azok a nők akik így vannak tondoltá volna valaha, hogy ők lesznek az elhanyagolt nők..vagy akármelyik is ezzel kockáztatná a kapcsolatát.

Én szeretnék mindent megtenni, hogy a nett nő maradjak majd h- anya leszek remélem lesz elég erőm hozzá

2014. okt. 4. 15:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!