Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van, hogy a legtöbb...

Miért van, hogy a legtöbb anyuka teljesen elhanyagolja magát a gyerek születése után?

Figyelt kérdés
Megértem, hogy egy gyerek sok időt elvesz. De hogy nincs legalább 15 perce önmagára naponta, hogy csinosan felöltözzön, hogy önmagának is tetsszen (és a párjának, mire hazaér munkából :-) ), esetleg egy ici-pici sminket feltegyen vagy hajat mosson? És sokuk ebben az "állapotban" marad.
2014. okt. 4. 12:19
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
56%
Hat, en sosem értettem..... Egyedulallo voltam, mikorra megszületett a lanyom. Mégsem voltam otthon soha koszos, kinyúlt, vagy szakadt ruhában. Egy farmer/leggings es egy csinosabb felső felvétele ugyanannyi ido es ugyanannyi költség, mint egy kinyúlt mackonaci es egy rongyos póló. 18 eves korom ota sminkelek, szempillaspiral, szemöldök ceruza mindig van, ez kb 5 perc, kontaktlencse berak ássák egyutt. Egy teljes smink -alapozó, korrektor,szem ceruza, ket vagy harom árnyalat szemhejfestek, tus- 15 perc. Hajmosas 10 perc, szárítás kb ugyanannyi - mondjuk nekem rövid hajam van es ot naponta mosom. Ezeket mind meg lehet csinalni, amig a gyerek alszik. Sminkelni nem kotelezo, van, aki ne szokott, ettől nem lesz igénytelen. Nade hajmosas meg normalis ruha.....
2014. okt. 4. 13:12
 22/46 anonim ***** válasza:
59%

Sok itt a frusztrált ember, látszik a lepontozásból.

Mit fáj nektek, hogy ki hogy érzi jól magát a bőrében, mackónadrágban vagy sminkben?

Ha már megcsalás, olvassatok már bele néhány ilyen topciba!

"pont vele csalt meg, pedig kövérebb és öregebb nálam"

"mert ha egy szép nővel teszi meg, érteném, de az a lotyó még csak nem is szép"

"én bezzeg sminkelek, fodrászhoz járok, sose látott rongyos ruhában, mégis megcsal"

Úgyhogy nem ezen múlik!

2014. okt. 4. 13:17
 23/46 anonim ***** válasza:
58%

A kérdező kizárólag az elhanyagoltság témáját boncolgatja.

Most hogy jön ide a megcsalás? A válaszadók keverik csak ide..

2014. okt. 4. 13:20
 24/46 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem full mindegy ki hogy van otthon. Fiatal felnőttként mikor itthon vagyok rohadtul nem érdekel hogy nézek ki. Sőt szakadt mackóban vagyok szinte kivétel nélkül mindig és sose sminkelem magam itthon. Nem vagyok házas, de szerintem mindenki úgy legyen otthon, ahogy jól esik. Kinek mi köze van hozzá? És aki meztelenül akár flangálni a saját otthonában, miért ne tehetné meg? Kezdünk átesni a ló túloldalára, folyamatosan egymás életébe kell vájkáni, mikor ez szerintem teljesen az ember magánélete. Ha nem tetszik, ahogy a feleséged kinéz mikor hazaér akkor ezt vele beszéld meg.
2014. okt. 4. 13:32
 25/46 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem elhanyagolt, aki otthon nem sminkeli magát és nem öltözik ki. A legtöbb otthoni munkát nem igazán lehet kiöltözve elvégezni.

Más helyzet, ha mondjuk egy romantikus, meglepi vacsorával, vagy megyünk valahova este, stb.

"De hogy nincs legalább 15 perce önmagára naponta, hogy csinosan felöltözzön, hogy önmagának is tetsszen (és a párjának, mire hazaér munkából :-) ), esetleg egy ici-pici sminket feltegyen vagy hajat mosson?"

Ennek, a hajmosáson kívül, semmi, de semmi köze nincs az igényességhez.

Ha pedig a férfi kisminkelve, pöpec frizurával, elegáns ruhába akarja látni a feleségét, akkor megteheti például, hogy azt mondja: "Nézd, látom, sokat dolgozol, fáradt vagy, alig van időd magadra, most úgyis itt a hétvége, délután megfőzök, feltakarítok én, te pihenj egyet, foglalkozz kicsit magaddal, estére öltözz fel szépen, csinosan, elviszlek vacsorázni."

Borítékolhatom, hogy nem kinyúlt melegítőben fog megjelenni este.

2014. okt. 4. 13:33
 26/46 anonim ***** válasza:
53%
Mindjárt az lesz,hogy csak a szép és vonzó nőket csalják meg a lepukkant trehány lomposokat meg nem :D
2014. okt. 4. 13:33
 27/46 anonim ***** válasza:
70%
Ez átmeneti állapot és a gyerek nem marad csecsemö. Utána a nö is megint ad magára, ha nem minden idejét a gyerek veszi el. Senki nem várja el egy babás nötöl hogy sminkeljen stb... A férnek sem az a legfontosabb! Ezt tanuld meg mert eljön a te idöd is! Akkor majd emlékezzél vissza erre a naiv kérdésre és mosolyogjál egy jót magadon!
2014. okt. 4. 13:34
 28/46 anonim ***** válasza:
58%
22-es jól fején találtad a szöget!
2014. okt. 4. 13:35
 29/46 anonim ***** válasza:
78%

Nem kötekedni akarok, de nekem már maga a hajszárítás is, ha normálisan beszárítom kb. 20 percig tart. Akkor még előtte megfürdök, hajat mosok. Utána előveszem a csini rucikat, a legtöbbet vasalni kell, megcsinálom a frizurát, felöltözök, sminkelek... Nem lett ez a 15 perc kicsit elszámolva?

Nem azért, de én önmagamnak tetszek otthon csak simán megfésült, copfba kötött hajjal, smink nélkül, max. kis hidratáló krémet felkenve és színezett ajakbalzsamot, otthoni ruhában.

Mivel másoktól is folyamatosan kapom a bókokat, egyszerűen nem hiszem el, hogy ez az egész a sminken és a menő ruhákon múlna.

2014. okt. 4. 13:46
 30/46 anonim ***** válasza:
69%
Nekem még nincs gyerekem, de mégis tréninggatyában és nagyméretű pólóban vagyok itthon (pedig a méretem XS), sőt sminkelni is csak akkor sminkelek, ha valami különleges alkalomra megyünk (szerencsére nincs rá szükségem, nem vagyok bányarém enélkül :D), ezek szerint igénytelen vagyok, jó megtudni :D Mindjárt szólok a férjemnek, hogy ne kívánjon :D Otthon nálam a kényelemé a főszerep (ez nem jelent szakadt, koszos ruhát!), szerencsére a férjem sem ennyire felszínes, hogy itthon is teljes harci szerelésben akarna látni. Sokkal nyugodtabb vagyok, ha az itthoni ruháimra megy rá főzés közben a kaja/takarításnál a vegyszer, mintha emiatt tönkremenne a kedvenc farmerem (férjem tette már így tönkre pár ruháját, azóta kényszeresen ügyelek erre). Valószínűleg baba mellett is így lesz, egyébként csecsemős vagyok, pontosan tudom milyen könnyen hánynak le... Szőrt rajtam csak közvetlenül kozmetikus előtt lát (a gyantához kell, hogy valamennyire kinőjön, de szerencsére elég ritkás, pont a több évnyi gyantázás miatt). Szerintem az aranyközépút itt is, mint mindenhol a megfelelő, nem kell kiöltözni, de legyen normális állapotban a haja (nálam ez heti 2* hajmosással megoldható, gyakrabban nem is szeretem, mert nagyon hosszú, fél órát elszarakodok, mire megszárad), illetve legyen megfürödve, a ruhája pedig legyen tiszta, amilyenben kényelmesen érzi magát. Ez a házaspár mindkét tagjára érvényes :) Apuka meg vegye ki a részét a gyereknevelésből, hogy az anyukának legyen ideje magára is ;)
2014. okt. 4. 13:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!