Miért van, hogy a legtöbb anyuka teljesen elhanyagolja magát a gyerek születése után?
Kedves Kérdező, te anyuka vagy?
Tapasztalatom szerint nem csak igény, hanem idő és pénz kérdése is. Biztos vagyok benne, hogy lepontoztok, de én is mackónadrágos anyuka voltam, több okból.
1. Szülés után kb. fél évig nem jöttek rám a csini rucik, és a pénzt magam helyet másra költöttem: pelenka, babaruhák, babaápolási cuccok, légzésfigyelő, kisszekrény...stb.
2. Nem érdemes csinos ruhát felvenni azért, hogy a gyerek, kb. 5 perc után lebukja, átöltözöl és újra lebukja, és ez megy naponta!! 5-6-szor.
3. Az első hónapokban tényleg nem volt 15 percem sem, pelenkáztam, szoptattam (kb. 45 perc), ismét pelenkáztam (mert bekakilt), kimostam a kakis ruhát, sterilizáltam a cumijait, kimostam a saját összebukizott ruhámat, felébredt, felvettem, visszaaltattam, felmostam, főztem, takarítottam, felébredt, játszottam vele...stb. És este egy gyors zuhany után beestem az ágyba, hogy aztán kb. 3 óra múlva ismét felkeljek.
Furcsa módon a férjem még ilyen "igénytelenül" is jó nőnek tartott, a gyerkőcözős-melegítős időszak pedig csak megerősítette a házasságunkat.
Lehet, hogy ez igénytelenség, de én sok külsőségről lemondtam az elején gyerekek érdekében. Nem vettem drága parfümöt meg csini ruhákat, körömlakkot meg alapozót de pl. mindkettőnek el van tárolva az össejtje.
Most már nem probléma, ha meglátok egy jó ruhát, vagy egy táskát, megveszem magamnak. Kiegészítőre is többet költök, de nem volt ez mindig így, és boldog vagyok, hogy az én férjem akkor is szeretett, amikor nem futotta a pénzünkből meg az energiámból igényeskedni.
Hát ezt én sem értem. Nyilván, otthon más is lazábban van, attól függetlenül, hogy anyuka-e, vagy sem, és itt most nem is erről van szó!! Senki nem beszél arról, hogy kiskosztümben kellene lenni.
De a zsíros haj, mosdatlanság, lígő-lógó vagy szakadt ruhák... ezt nem magyarázza azt, hogy a gyerek miatt sok az ember dolga. Speciel nekem meg a munkám miatt sok a dolgom, mégsem hanyagolom el magam.
Egyszerűen megőrülnek a kis "manótól", az édes kis "jövevénytő". Onnantól kezdve semmi sem érdekli őket. Ezek után szoktak a nők inkább a gyerekkel aludni, és eltolni maguktól a férjüket...
Egy pár dolgot át kéne gondolni, tisztázni, ha már erről beszélgetünk.
Egy páran úgy néz ki, hogy végletekben gondolkodnak...
1. Ki mit ért elhanyagoltság alatt?
Szerintem a zsíros haj, szakadt mackónadrág, mosdatlanság, ápolatlan körmök, bőr, szőrösség stb. egyedül vagy kombinálva elhanyagoltságnak számít, akár gyermektelen, akár kismama valaki.
2. Az elhanyagoltság ellentéte nem az, hogy napi szinten kiskosztümben, a legújabb frizurával, tökéletes sminkkel végzem a házimunkát, gyereknevelést.
Az elhanyagoltság ellentéte az ápoltság. Például a rendszeres hajmosás (Nem, nem napi szinten. Ezt senki nem is mondta.).
Öltözködésben pedig nem csak a mackónadrág és a kosztüm két véglete létezik. Hétköznapra is lehet olyan ruhákat vásárolni, amikben jól is érzi magát az ember, de szégyellni se kell magát más előtt. De ezt különösen a nőknek kellene tudni, hisz több divatlappal és ruhakirakattal van dolguk életükben mint egy férfinak.
A minimális ápoltság nem kivitelezhetetlen még több gyermekes anyukánál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!