A család nem akarja elfogadni a névválasztásunkat. Mit tennétek a helyünkben?
Tudom, hogy kicsit bizarr, sokaknál kiütné a biztosítékot a névválasztásunk, de nem hinném, hogy annyira extrém neveket szándékozunk adni a gyerekünknek, hogy emiatt konfliktusok, "nembeszélekveletek", "sajnáljuk szegény gyereket, hogy ilyen neve lesz", és ehhez hasonló megjegyzések hagyják el a kedves rokonság (szülők, anyós, após, testvérek) száját. Kíváncsi lennék, hogy csak ők fújják fel ennyire a dolgot, vagy szerintetek is merész dolog ilyen nevet adni?
Lány: Lilien, Annaliza, Alinka, Borcsa, Honorka
Fiú: Csobán, Armand, Leó
On: A Lilen nekem is tetszik, én a helyedben, ha lány lesz ezt adnám a kicsinek és a tágabb családdal megegyeznék egy második névben, amit együtt választunk. ha a gyereknek az tetszik azt használja majd. :D Öcsém például István Richárd és a Ricsit használja. :D
Off: Ha már a jelentéseknél tartunk, én Brigitta vagyok. ami az egyik kelta (óír) istennő nevéből lett magyarosítva. Ez azért vicces, mert ír származású vagyok, a hajam is vörös és csak így húsz évvel később találta meg anyukám a neten a jelentését. :D
fu, nekem a Csobán kifejezetten tetszik. Mondjuk a helyesírás-ellenőrző aláhúzza mint nem létező szót. :D
Szerintem majd megbékélnek. Ha nekem valaha lesz gyerekem, Somának szeretném nevezni, tesóm azt mondta, nem lesz a keresztapja, anyám meg azt, hogy ő nem lesz a nagyanyja. Mondjuk vicceltek, de én éreztem a rosszallásukat. Majd ha eljutunk odáig, Renátónak is hívhatnám, csak tartanák már a kezükben...:)
Jah, ha lányom lesz, Sárának akarom keresztelni, az se tetszik nekik. Én nem értem, legszebbeket választottam.
Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy nyugika, majd megbékélnek, ne törődjetek velük.
Bár a Borcsa tényleg meredek.
Nyilván lesz. Ezek az én elképzeléseim, majd az apjuk is hozzáfűzi a véleményét.
Azért írtam így a kérdezőnek, mert ő a családot, rokonságot nem érti, azért írtam én is a családomról, nem a gyerek apjáról.
Én ismerek egy Csobán nevű kisfiút. Mondjuk már 16 éves. Csobinak becézik, és nem csúfolták soha. Mondjuk mikor először találkoztam vele, és bemutatkozott, rákérdeztem, hogy és mi a rendes neved. :-) Vicces és kínos volt. :-)
Én egyiket se adnám a gyerekemnek, de én azt gondolom ez a ti magánügyetek, hogy mi lesz a neve. Biztos rosszul esik ez a reakció a rokonok részéről, az én kislányom Bianka lett, nekem is rosszul esett volna, ha így reagáltak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!