A család nem akarja elfogadni a névválasztásunkat. Mit tennétek a helyünkben?
Tudom, hogy kicsit bizarr, sokaknál kiütné a biztosítékot a névválasztásunk, de nem hinném, hogy annyira extrém neveket szándékozunk adni a gyerekünknek, hogy emiatt konfliktusok, "nembeszélekveletek", "sajnáljuk szegény gyereket, hogy ilyen neve lesz", és ehhez hasonló megjegyzések hagyják el a kedves rokonság (szülők, anyós, após, testvérek) száját. Kíváncsi lennék, hogy csak ők fújják fel ennyire a dolgot, vagy szerintetek is merész dolog ilyen nevet adni?
Lány: Lilien, Annaliza, Alinka, Borcsa, Honorka
Fiú: Csobán, Armand, Leó
Én a "rokonokat" képviselem.
Nálunk a családban "szerencsétlen" gyereknek elég érdekes nevet adtak a szülők. Több hónapig téma volt, hogy miért ez lesz (mert két keresztneve is van a kicsinek és abból a "gagyit" használják), aztán leszálltunk róla.
A nagypapa a gyerek másik nevét használja, mert neki az jobban tetszik, mi meg becézzük a kicsit (mert úgy elmegy :) )
Amúgy azt csináltok amit akartok.
Bár én sem vagyok oda ezekért a nevekért, szerintem örüljetek neki,h szépen lekopnak a belepofázós rokonok. Most a névbe szólnak bele, aztán abba, hogy hogy szültél, utána kritizálják azt, hogy szoptatsz és miért nem adsz a gyerekre sapkát 40 fokban és ez menne majd a gyerek 30 éves koráig....
Ha valaki ez miatt megszakítja a kapcsolatot,akkor a vele való kapcsolatra nincs is szükségetek.
Csak ők fognak rosszul járni, hogy nem találkozhatnak az unokájukkal, elvesztik a testvérüket stb...
Amúgy szerintem az lesz,hha tartjátok magatokat az elképzeléseitekhez, akkor majd idővel elfogadják és megtanulják, h ti vagytok a szülők, ti döntötök a gyerekkel kapcsolatban.
Nekem ezek a jönnek be nagyon :) : Armand, Leó, lilien annaliza
szerintem ezek tok jok, én vállalnám ezeket a neveket :)
Hát jah, kicsit hajmeresztő. Ha nem akarjátok hogy 18 éves korában nevet változtasson, akkor találjatok valami átlagosabb nevet a gyereknek :D
Csobán, én ilyen nevet max valami állatfajnak adnék... vagy még annak se XD Honorka, honor, mint becsület? Lánynak ilyen nevet? :DD nah jó bocsi, de tényleg :D
Ne csak egy gyerek énjéről nevezzétek el, hanem felnőtt korában hogy fog viszonyulni hozzá... Ez a Honorka eléggé komolytalannak tűnhet úgy 20. évtől már. SZERINTEM...
Bár ez miatt én se kötném össze a bajuszt, de az biztos hogy szét szekálnálak titeket vele :DDDD
Tőlem aztán jöhetnek a minuszok, hullára nem érdekel :D (de ezek a nevek... XD XD)
A "sajnálom, hogy ilyen neve lesz a gyereknek" szerintem abszolút jogos, pl. a Borcsa az csúfnév (és nem bece)
De hogy ezért örihari meg nembeszélekveled, az azért már túlzás szerintem.
A mi családunk vidéki. Nagyon. Anyukám volt az első, aki feljött Pestre tanulni, majd itt alapított családot. Gyereket szült "vadházasságban" (a nagyszüleim szerint) és nem úgy nevezte el, ahogy a család többi nőtagját. Hanem egy kutya után (Lili vagyok)- mondták a nagyszüleim.
Egy hétig froclizták anyut, majd anyu megelégelte, és azt mondta, hogy az ő neve ronda név, ezért nem adta a gyereknek, mert őt szereti.:)))
Szóval majd lenyugszanak a rokonok, számomra elfogadhatók egyébként a nevek, amiket felsoroltál.
27N
Lilien, Annaliza vállalható, Alinka, Armand elmegy, a tobbi....
Nade ha nektek ezek tetszenek, akkor nevezzetek ugy a gyereket. Semmi közük hozza tulajdonképpen, hogyfogjak hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!