A család nem akarja elfogadni a névválasztásunkat. Mit tennétek a helyünkben?
Tudom, hogy kicsit bizarr, sokaknál kiütné a biztosítékot a névválasztásunk, de nem hinném, hogy annyira extrém neveket szándékozunk adni a gyerekünknek, hogy emiatt konfliktusok, "nembeszélekveletek", "sajnáljuk szegény gyereket, hogy ilyen neve lesz", és ehhez hasonló megjegyzések hagyják el a kedves rokonság (szülők, anyós, após, testvérek) száját. Kíváncsi lennék, hogy csak ők fújják fel ennyire a dolgot, vagy szerintetek is merész dolog ilyen nevet adni?
Lány: Lilien, Annaliza, Alinka, Borcsa, Honorka
Fiú: Csobán, Armand, Leó
Hát, vannak érdekes nevek ezen a listán, annyi szent.
A Borcsa meg a Honorka tényleg anyakönyvezhető?
(Tudtommal a Borcsa a Borbála becézése)
Hát azért nem olyan vészes nevek. Igaz a fiúnevek nekem egyáltalán nem tetszenek, de a lánynevek közül kifejezetten jól hangzik a Lilien és az Alinka. A Honorka sem egy újkeletű név. A Borcsa és az Annaliza nem tetszik.
Tehát nálam nem tartoznak a merész kategóriába inkább csak a nem tetszik kategóriába :)
A Lilien ellen mi kifogásuk van? Ugyan a többi lány név nem tetszik, de talán meg lehet velük barátkozni idővel. Mondjuk a Borcsa meg a Honorka olyanok, mintha szülő által kitalált becenevek lennének, mint a Bogyó, vagy ilyenek.
Fiú nevek közül a Leó a legjobb, azzal nincs is semmi baj. Csobánt mellőzném, az Armand meg olyan, mintha szappanopera név lenne. Kábé nekem úgy hangzik, mint a Kevin...nagyon idegen.
Egyébként meg olyan neveket válasszatok, ami nektek tetszik, ők meg majd idővel elfogadják.
Nálunk is annak idején ment, hogy ne adjam már azt a nevet a lányunknak, meg hogy hülyén hangzik, most meg várom a másodikat, a mostani névválasztásra is azt mondják, hogy hülyén hangzik, erre én mondtam nekik, hogy legutóbb is ezt mondták és mégis most már hogy megszokták. Na, most meg tagadják, hogy ilyet mondtak volna....
Majd hozzászoknak, nem hiszem, hogy akkora marhák, hogy egy név miatt összevesznek veletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!