A család nem akarja elfogadni a névválasztásunkat. Mit tennétek a helyünkben?
Tudom, hogy kicsit bizarr, sokaknál kiütné a biztosítékot a névválasztásunk, de nem hinném, hogy annyira extrém neveket szándékozunk adni a gyerekünknek, hogy emiatt konfliktusok, "nembeszélekveletek", "sajnáljuk szegény gyereket, hogy ilyen neve lesz", és ehhez hasonló megjegyzések hagyják el a kedves rokonság (szülők, anyós, após, testvérek) száját. Kíváncsi lennék, hogy csak ők fújják fel ennyire a dolgot, vagy szerintetek is merész dolog ilyen nevet adni?
Lány: Lilien, Annaliza, Alinka, Borcsa, Honorka
Fiú: Csobán, Armand, Leó
Csobán, Alinka :D
Honnan kukáztátok ki ezeket a neveket?
Elso gondolatom, hogy talan rosszul irtad le.
De, biztos nem igy van! Szoval nekem a lany nevek tetszenek a fiu nevek nem. De, a sajat gyerekeimnek biztos egyiket sem adnam.
Tényleg nem mindennapi nevek, de az azért durva hogy ezért nem beszélnek veletek a rokonaitok. Szerintem az a lényeg hogy nektek tetszen, hiszen a ti gyereketek. Inkább valasztanatok egy hétköznapi nevet, ami nektek nem tetszik, de a rokonság elfogadja? Én inkább egy nekem tetsző nevet adok a gyerekeimnek. :)
Személy szerint a Liliem es az Alinka tetszik. A barátnőm barátját Armandnak hívják, szóval én ezt a nevet már teljesen megszoktam. Senki nem csúfolja a nevével, a fiú is szereti, nem szégyenli. A Leóval sincs bajom. :)
Hát ha a Csobán nevű gyereked egyszer Erdélybe kerül, vagy itteniek társaságába, akkor tuti hogy könnyesre röhöguk majd magukat a nevén. A csobán pásztort jelent, de használatos a román parasztok jellemzérésre is, gúnyszó.
Alin is egy elterjedt férfinév, így elképzelni se tudnám, hogy Alinka meg női.
Na de ezt leszámítva, a többi is borzalmas. Borcsa? Honorka? Most komolyan gpondolod? A Lilien nagyon szép. Még az Annaliza is elmegy.
Armand kicsit szappanoperás, de nekem tetszik. Leó se olyan borzalmas, bár inkább kutyának képzelném. Na de a csobán....
Nekem a legtöbb név nem tetszik, meg ezeken kivül is sok másik.
A legtöbb ember így van a szokatlan nevekkel, nemcsak én vagy a családod.
Éppen ezért sokkal okosabb lenne (lett volna), ha nem beszéled meg bvelük elöre, hanem amikor ott a gyerek, akkor azt a nevet adjátok, ami nektek tetszik - és akkor már nem tudnak semmit változtatni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!