Mennyi ideig illik gyászruhában járnia egy feleségnek a férje halála után?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez egyéni, meg minden, de azért mégis, szerintetek mennyi idő a reális a mai világban?2014. okt. 1. 12:07
21/26 anonim válasza:
Hagyomány szerint házastárs halálánál 1 évig kell gyászruhát hordani.
Személyes véleményem, hogy nem a ruha színe a lényeg.
Ha már kifejezetten a külsőségekben gondolkodunk, szerintem sokkal fontosabb a ruha stílusa. Értem ez alatt, egy full fekete ruha is lehet olyan, ami azt sugallaj "gyertek pasik, szabad a pálya, megint facér vagyok". Na az ilyet érdemes kerülni szerintem.
22/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. okt. 1. 15:31
23/26 anonim válasza:
Én nem gondolom, hogy egy ruha határozza meg a gyász mélységét. Nem hiszem, hogy én 1 hétnél tovább hordanám, főleg azért, mert utána még megkérdezik, miért van rajtam fekete ruha, megint csak feltörne a gyász, és újból sírnék. Ez nem kell. A továbblépéshez szerintem én minél előbb levenném. Nem a felejtéshez, a továbblépéshez.
24/26 anonim válasza:
Ne haragudjatok de szánalmas ez az egész gyászruha dolog, csakis kifelé szól a többi embernek.. Ha a rendes ruháidat hordod nem lehetsz szomorú? Miért kell más ruhákban járni? Min változtat ez?
25/26 anonim válasza:
Ennek kulturalis hagyomanya van.
Aki gyaszban volt beken hagytak nem kellett lagziba tancolni jarni es amig feketeben volt addig nem udvaroltak neki.
A gyaszruha mutatta meg nem all keszen uj kapcsolatra
26/26 anonim válasza:
Mi egy percig sem voltunk gyaszruhaba a gyerekekkel igy kerte a ferjem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!