Mennyi ideig illik gyászruhában járnia egy feleségnek a férje halála után?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez egyéni, meg minden, de azért mégis, szerintetek mennyi idő a reális a mai világban?2014. okt. 1. 12:07
1/26 anonim válasza:
Régen egy ev volt ma annyi, amennyit érez az ember. Van, aki egyaltalan nem visel gyász ruhát, van, aki meg élete végéig mást se hord. Ezt neked kell érezned, ebben nem mas véleménye számít.m
2/26 anonim válasza:
Igazabol 1ev,de szerintem nem a ruhajaval gyaszol az ember.....
3/26 anonim válasza:
Nem a ruha teszi a gyászt.1évet szoktak,de ha 6hét után le teszi az sem gond.Nem kell foglalkozni avval mások mit mondanak.Sokan elvárnák élete végéig feketébe járjon,ne adj ég mély gyászába utána haljon.Hülye emberek mindig is voltak,meg lesznek is.
4/26 anonim válasza:
Régen egy év(!) volt, biztos olvastál olyan regényt, amiben szerepelt, hogy letelt a gyászév. Na, ez szerintem nagyon sok. A gyászruha egyébként a külvilágnak szól, szerintem családtól, földrajzi helytől, egyéntől függ, hogy ez az év mennyire rövidült le. Az én családomban volt, aki külön kérte, hogy ne hordjunk gyászruhát. Na persze a temetésre nem rikító ruhába mentünk, és még a szomszédok sem szóltak meg. (nem egy kis faluról van szó) Azért én is kíváncsi vagyok, ki mit válaszol itt.
5/26 anonim válasza:
Szerintem ma már rég nincs ilyen elvárás. Ha valaki szeretne, hordhat, és addig, ameddig akar, de se így, se úgy nem fog megszólni senki.
6/26 anonim válasza:
"Illik"??? Csak azert hord fekete ruhat, azert gyaszolja a ferjet, mert hat illik? Illedelembol? Jobb ha rogton letepi, ha nem erzesei diktaljak a gyaszolast.
7/26 anonim válasza:
Én nem hordtam gyászruhát. Csak annyit tettem, hogy nem húztam harsány színeket.
8/26 anonim válasza:
Ahol én élek (45 ezer fős város), ott 6-8 hétig szoktak feketében járni, de csak nagyon közeli családtag miatt, pl. házastárs, gyerek, szülő. De ismerek olyat is, aki évek óta feketében van, mert meghalt a fia, s olyat is, aki csak a temetésre vett fel feketét, pedig nagyon megviselte szegényt a férje halála.
9/26 anonim válasza:
Valóban így van, régebben vagy inkább úgy fogalmazok akinek fontos, hogy mások hogyan ítélik meg, 1 év. De én abba a kategóriába tartozok, hogy nem a ruha színe mutatja meg, hogy ki mennyi ideig gyászol, hanem a viselkedése és az érzései. Szerintem amúgy ha jó házasságban éltek, akkor ez a tragédia már egész életében elkíséri és valójában végig gyászolni fogja a férjét.
10/26 anonim válasza:
Felénk már csak két hét kb.A temetés után általában lekerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!