Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lelöktem a férjem a lépcsőn....

Lelöktem a férjem a lépcsőn. Most bajban vagyok?

Figyelt kérdés
A férjemmel válófélben vagyunk, de még közös háztartásban. Ma elborult az agya és nekem támadt egy vita után. Próbáltam lezárni a szóváltásunkat azzal, hogy én most lefekszem aludni, elég mára, és felmentem a félkész galériára, ahol a külön fekhelyem rendeztem be, mikor ő utánam jött, és a hajamat tépve, karomat rángatva vonszolni kezdett a lépcső felé, azt üvöltözve dehogy fekszel le, most azonnal eltakarodsz (közös pénzből vett ház). Megijedtem, hogy lelök, mert a galéria széle a szoba fölött a semmiben ért véget, se korlát, se semmi, akár véletlenül is leeshettem volna egy rossz mozdulatra, és ő félig a földön húzva rángatott. Összeszedtem magam, ellöktem őt a fal felé, de én is vele estem. Dulakodtunk egy keveset, majd a falhoz nyomva a nyakamat kezdte szorítani, de szerencsére kb. egy súlycsoport vagyunk, úgyhogy gyorsan sikerült ellöknöm magamtól, és ő csúnyán legurult a lépcsőn. Feltápászkodott és az üvöltve hogy "ezt még megbánod", bicegve elindult a konyhába, és hallottam a konyhafiók zörgését ahogy beletúr. Attól tartottam, kést vesz elő, úgyhogy azonnal leszaladtam és kirohantam a teraszon át, most egy barátomnál húztam meg magam. Rajtam két kisebb kékfoltot leszámítva semmilyen külsérelmi nyom nincs, de ő most írt egy smst, amiben azt állítja, neki több csontja is tört. Nem akartam bántani, eszemben sem volt lelökni a lépcsőn, csak valahogy védeni akartam magam. Nagyon féltem. Ezelőtt sosem támadt rám, és borzasztóan megijedtem, nem tudtam körültekintő lenni miközben magamat védtem. Még most is remegek. És amikor láttam gurulni a lépcsőn akkor is az volt az első gondolatom, hogy basszus csak a nyakát ne törje. Most engem fognak elővenni test sértésért? Rajtam nincs sérülés, ő meg állítása szerint a bordáját és bokáját törte, bár nem hiszem, hogy azóta már túl van a röntgenen is, hisz nemrég történt az egész. Nem érzem magam hibásnak, én nem akartam őt bántani. Bajban vagyok? Mit tegyek?
2014. szept. 28. 22:03
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
70%

De ha hülyeséget mond... azt meg, hogy ügyvédjelölt, én is odabiggyeszthetem a mondanivalóm végére. Nézd csak:

Ügyvédjelölt

2014. szept. 29. 13:35
 42/55 Kései Sirató ***** válasza:
39%

Igen , bajban vagy.

Vagy feljelented őt, hogy rád támadt, vagy oltári nagy bajban vagy.

AZ ügyvédjelölt érti a dolgát.

AZ arányosságban igaza van, arányosnak kell lennhie ezért azt kell állítanod, hogy ő akart lelökni a lépcsőn, ezt te nem hagytad, dulakodás volt.... amiket itt leírtál. Ha nem jelented fel, akkor te csak és kizárólag egy gyanúsított leszel.

2014. szept. 29. 14:18
 43/55 A kérdező kommentje:

Na csináltattam látleletet a biztonság kedvéért, de feljelentést nem tettem, egyelőre egyik oldalon sem kevertük bele a rendőrséget. Szerintem nem jelent fel, sőt, a nyakamat tenném rá, hogy ő legalább annyira parázik az ügytől, mint én. Persze ezt egyikünk sem mutatja ki a másiknak.

Én is hallottam már valamicskét önvédelem esetén az arányosság követelményéről, ezért is aggódom annyira. De alapvetően fogalmam sincs a jogról, nem vagyok sem ügyvéd, sem ügyvédjelölt. Majd megkérdezem a válóperes ügyvédemet, mi a szitu ilyenkor. De szerintem nem lesz ebből feljelentés egyik oldalon sem. Ő is fél, és én is.

2014. szept. 29. 14:37
 44/55 anonim ***** válasza:
85%
De ő tényleg eltörte valamijét?
2014. szept. 29. 15:27
 45/55 anonim ***** válasza:
81%
Na mit mondott az ügyvéd?
2014. szept. 29. 15:28
 46/55 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudsz onnan elköltözni?

Hogy nehogy megint előforduljon

2014. szept. 29. 15:29
 47/55 anonim ***** válasza:
81%
basszus, ne a feljelentéstől félj, hanem a férjedtől! Én ezek után biztos, hogy nem mernék vele egy fedél alatt maradni. Ahogy rád támadt (cibálás, fojtogatás...stb.9 az nagyon durva. legközelebb egy kicsit jobban elszáll az agya, és megfojt. vagy ő lök le alépcsőn, de úgy, hogy ott maradsz. Nem játék ez!!!
2014. szept. 29. 16:59
 48/55 anonim ***** válasza:
26%

Az ügyvédjelölt vagyok, és NEM tévedek. A jog így működik. Az más kérdés, hogy majd a büntetőperben szépen neki lehet állni a védő segítségével bizonyítani, és megállhat a jogos védelem, de kiindulni a rendőrség abból fog, hogy itt bizony a Kérdező lelökte a férjét a lépcsőről.

És azt két perc alatt tudni fogja egy szakember, hogy nem magától esett le - a bíróság orvosszakértőt fog kirendelni.

Ha nem hiszitek, az a ti bajotok, hogy lebutáztok, az pedig a ti szegénységi bizonyítványotok.

2014. szept. 29. 21:09
 49/55 anonim ***** válasza:
87%
Ja, és hozzáteszem azt is, hogy az orvosnak kötelessége elvileg ilyenkor feljelentést tenni, mivel a súlyos testi sértés közvádas bűncselekmény.
2014. szept. 29. 21:11
 50/55 A kérdező kommentje:

A férjemtől is tartok persze, úgyhogy egy ideig nem alszom otthon, az biztos. Bár most sérülten talán nem annyira veszélyes.

Végül kiderült, nem tört csontja, csak a bordája repedt, és a bokája rándult. Tegnap még a röntgen előtt írta, hogy több csontja is törött, amolyan öndiagnózis alapján. Gondolom rám akart ijeszteni vagy lelkiismeret furdalást kelteni. Azóta is sajnáltatja magát és igyekszik elérni, hogy rosszul érezzem magam, de azért pontosan tudja, hogy magának köszönheti, úgyhogy azért visszafogottak a szemrehányásai.

Én úgy teszek, mintha kegyet gyakorolnék azzal, hogy nem fordulok a rendőrséghez. Mondtam neki hogy vetettem látleletet (azt nem részleteztem, hogy milyen csekélyek a nyomai, úgyhogy ő azt hiszi, a nyakamon is látszik a szorítása), és bár én szeretnék minél nyugalmasabb válást, de hosszú évekre megkeseríthetem az életét, ha megpróbál kics*szni velem. Az ügyvédem szerint nincs miért aggódnom, lehetetlen, hogy elítéljenek, ha egyáltalán odáig jutna az ügy, és jelentsem fel nyugodtan, de én szeretném elkerülni a hercehurcát. A férjem biztos nem fordul a rendőrséghez. Sőt, végre hajlandóságot mutat arra, hogy kifizesse a ház felét, csak végre tűnjek el az életéből. Persze azért hogy ne tűnjön fülét-farkát behúzott kiskutyának, hozzátette, hogy mindezt csak azért, mert ha sokáig szívom még a vérét, még a végén egyszer úgy felb*szom az agyát, hogy meg talál ölni. De most már nem félek. Úgy érzem, képes vagyok uralni a helyzetet.

(Amúgy mindketten jól keresünk, sosem tartott el, és a ház felét az én örökségemből fizettük, úgyhogy nem egy kisemmiző feleség vagyok, csak a jogos jussom akarom.)

2014. szept. 29. 23:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!