Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lelöktem a férjem a lépcsőn....

Lelöktem a férjem a lépcsőn. Most bajban vagyok?

Figyelt kérdés
A férjemmel válófélben vagyunk, de még közös háztartásban. Ma elborult az agya és nekem támadt egy vita után. Próbáltam lezárni a szóváltásunkat azzal, hogy én most lefekszem aludni, elég mára, és felmentem a félkész galériára, ahol a külön fekhelyem rendeztem be, mikor ő utánam jött, és a hajamat tépve, karomat rángatva vonszolni kezdett a lépcső felé, azt üvöltözve dehogy fekszel le, most azonnal eltakarodsz (közös pénzből vett ház). Megijedtem, hogy lelök, mert a galéria széle a szoba fölött a semmiben ért véget, se korlát, se semmi, akár véletlenül is leeshettem volna egy rossz mozdulatra, és ő félig a földön húzva rángatott. Összeszedtem magam, ellöktem őt a fal felé, de én is vele estem. Dulakodtunk egy keveset, majd a falhoz nyomva a nyakamat kezdte szorítani, de szerencsére kb. egy súlycsoport vagyunk, úgyhogy gyorsan sikerült ellöknöm magamtól, és ő csúnyán legurult a lépcsőn. Feltápászkodott és az üvöltve hogy "ezt még megbánod", bicegve elindult a konyhába, és hallottam a konyhafiók zörgését ahogy beletúr. Attól tartottam, kést vesz elő, úgyhogy azonnal leszaladtam és kirohantam a teraszon át, most egy barátomnál húztam meg magam. Rajtam két kisebb kékfoltot leszámítva semmilyen külsérelmi nyom nincs, de ő most írt egy smst, amiben azt állítja, neki több csontja is tört. Nem akartam bántani, eszemben sem volt lelökni a lépcsőn, csak valahogy védeni akartam magam. Nagyon féltem. Ezelőtt sosem támadt rám, és borzasztóan megijedtem, nem tudtam körültekintő lenni miközben magamat védtem. Még most is remegek. És amikor láttam gurulni a lépcsőn akkor is az volt az első gondolatom, hogy basszus csak a nyakát ne törje. Most engem fognak elővenni test sértésért? Rajtam nincs sérülés, ő meg állítása szerint a bordáját és bokáját törte, bár nem hiszem, hogy azóta már túl van a röntgenen is, hisz nemrég történt az egész. Nem érzem magam hibásnak, én nem akartam őt bántani. Bajban vagyok? Mit tegyek?
2014. szept. 28. 22:03
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
53%

A többiek jól írják: Látlelet! Utána pedig feljelentés (mindenképpen)! Méghozzá gyilkossági kísérlet miatt.

Ez nem játék! Nagyon csúnya vége lehetett volna.

nem tudom, mi a legjobb ilyenkor, de ha van távoltartási végzés, azt is kérhetnél, mert a férjed viselkedése életveszélyes.

Amit te csináltál, az önvédelem, és elvileg nem lehet bajod belőle!

2014. szept. 29. 00:40
 32/55 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó vagyok: És ezek után semmiképpen se maradj egyedül a férjeddel! Mindig legyen ott veled valaki, vagy kérvényezd, hogy találkozzatok hivatalos helyen.
2014. szept. 29. 00:42
 33/55 anonim ***** válasza:
79%
Ha ő feljelent, akkor egyértelmű lesz, hogy te vagy a hunyó, hiszen nem tettél semmit. Ha te jelented fel, mindkettőtök magyarázatát kivizsgálják. Részedről önvédelemről volt szó, és igen, egy lépcsőről lezuhanás nagyobb sérülést okozhat, mint három pofon, viszont az előbbiről nem bizonyítható a szándékosság, az utóbbiról viszont igen. Menj feljelentést tenni, kérj távoltartási végzést. Az életedre tört, és most már a bosszú is hajtja!
2014. szept. 29. 01:06
 34/55 anonim ***** válasza:
36%
Önvédelem volt!Szerintem a férjed nem fog rendőrségre menni,mert kiröhögnék,hogy elbánt vele az asszony!
2014. szept. 29. 07:42
 35/55 anonim ***** válasza:
21%
Törött bokával és bordával még fel tudott állni és kimenni a konyhába????? egy superman a férjed.
2014. szept. 29. 07:59
 36/55 anonim ***** válasza:
9%

Teljesen egyértelmű, hogy nem mond igazat a kérdező.

Sajnos itt a gyíkon mindenki nőpárti, és a legképtelenebb logikátlan mesét is mindenki készpénznek veszi!!

2014. szept. 29. 10:06
 37/55 anonim ***** válasza:
25%

Hozzátenném, hogy a jogos védelem esetében elvárt az ARÁNYOSSÁG. Az, hogy te a rángatásért cserébe lelökted a lépcsőn, marhára nem arányos. Mivel meg is halhatott volna, te viszont a rángatástól nem.

Létezik olyan, hogy valaki az arányosságot menthető felindulásból vagy ijedtségből lépi túl, és akkor emiatt nem büntethető, de ezt minden esetben már az eljárás keretében, bizonyítással vizsgálja a bíróság.

Szóval azért annyira nem egyszerű a dolog, mint ahogy itt mondjátok!

Jelen esetben a kiindulópont akkor is az, hogy van egy fél pár kis kék folttal, ami kb. bármitől lehet, és van egy lépcsőről lelökött fél, aki viszont össze-vissza törte magát.

Mondhatnak itt a nyavalygó, férfigyűlölő nők bármit, de ez jogilag nem egy szép helyzet a Kérdező szempontjából...

Ügyvédjelölt

2014. szept. 29. 10:25
 38/55 anonim ***** válasza:
74%

"Jelen esetben a kiindulópont akkor is az, hogy van egy fél pár kis kék folttal, ami kb. bármitől lehet, és van egy lépcsőről lelökött fél, aki viszont össze-vissza törte magát."

Ügyvédjelölt! Ezzel egyedül az a baj, hogy akkor megfordítom a te logikád alapján, és így a másik félnek, aki össze-vissza törte magát, a sérülései bármitől lehetnek!

Van egy sérülés, ami keletkezhetett bárhogy. Akár egyedül, minden külső ráhatás nélkül is leeshetett a lépcsőn. Nincs tanú. Egy állítás-egy tagadás. Ha a szembesítés is eredménytelen, megette a fene az egészet, ez egy olyan b) pontos megszüntetés mint a fene. Ugyanis az, hogy van sérülése, még nem bizonyítja azt, hogy a sérülést ki okozta. Ha pedig az "elkövető" tagad, akkor se személyi, se tárgyi bizonyíték. Vizsgáltam már pár ilyen típusú ügyet, bár általában fordított a helyzet, a nők szoktak a válóper során minden tárgyalás előtt bebaktatni a rendőrségre egy friss látlelettel, aztán a tárgyaláson lebegtetik a feljelentéssel együtt. A gyermekelhelyezésnél néhány látlelet meg tudja hatni a bírót. Aztán persze a rendőrség megszünteti az eljárást az általam fentebb vázoltak miatt, de akkor már általában el vannak helyezve a gyerekek. Ebben az esetben ugyan erről nincs szó, viszont a bizonyítás szempontjából ugyanaz.

2014. szept. 29. 12:19
 39/55 anonim ***** válasza:
58%
Ügyvédjelölt, hogy lehetsz ilyen buta? Nem úgy történt, hogy a kérdezőt megrángatta a férje, a kérdező meg lassan, nyugodtan odatette a férjét a lépcső elé, majd lelökte.
2014. szept. 29. 12:49
 40/55 anonim ***** válasza:
56%
Atyàm egyik okosabb mint a màsik:) azert az ugyved jelolt meg tevedhet de bizyosan tobbet tud mint itt mi....bar azert nem kell lebutazni!!!!!
2014. szept. 29. 13:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!