Lelöktem a férjem a lépcsőn. Most bajban vagyok?
A többiek jól írják: Látlelet! Utána pedig feljelentés (mindenképpen)! Méghozzá gyilkossági kísérlet miatt.
Ez nem játék! Nagyon csúnya vége lehetett volna.
nem tudom, mi a legjobb ilyenkor, de ha van távoltartási végzés, azt is kérhetnél, mert a férjed viselkedése életveszélyes.
Amit te csináltál, az önvédelem, és elvileg nem lehet bajod belőle!
Teljesen egyértelmű, hogy nem mond igazat a kérdező.
Sajnos itt a gyíkon mindenki nőpárti, és a legképtelenebb logikátlan mesét is mindenki készpénznek veszi!!
Hozzátenném, hogy a jogos védelem esetében elvárt az ARÁNYOSSÁG. Az, hogy te a rángatásért cserébe lelökted a lépcsőn, marhára nem arányos. Mivel meg is halhatott volna, te viszont a rángatástól nem.
Létezik olyan, hogy valaki az arányosságot menthető felindulásból vagy ijedtségből lépi túl, és akkor emiatt nem büntethető, de ezt minden esetben már az eljárás keretében, bizonyítással vizsgálja a bíróság.
Szóval azért annyira nem egyszerű a dolog, mint ahogy itt mondjátok!
Jelen esetben a kiindulópont akkor is az, hogy van egy fél pár kis kék folttal, ami kb. bármitől lehet, és van egy lépcsőről lelökött fél, aki viszont össze-vissza törte magát.
Mondhatnak itt a nyavalygó, férfigyűlölő nők bármit, de ez jogilag nem egy szép helyzet a Kérdező szempontjából...
Ügyvédjelölt
"Jelen esetben a kiindulópont akkor is az, hogy van egy fél pár kis kék folttal, ami kb. bármitől lehet, és van egy lépcsőről lelökött fél, aki viszont össze-vissza törte magát."
Ügyvédjelölt! Ezzel egyedül az a baj, hogy akkor megfordítom a te logikád alapján, és így a másik félnek, aki össze-vissza törte magát, a sérülései bármitől lehetnek!
Van egy sérülés, ami keletkezhetett bárhogy. Akár egyedül, minden külső ráhatás nélkül is leeshetett a lépcsőn. Nincs tanú. Egy állítás-egy tagadás. Ha a szembesítés is eredménytelen, megette a fene az egészet, ez egy olyan b) pontos megszüntetés mint a fene. Ugyanis az, hogy van sérülése, még nem bizonyítja azt, hogy a sérülést ki okozta. Ha pedig az "elkövető" tagad, akkor se személyi, se tárgyi bizonyíték. Vizsgáltam már pár ilyen típusú ügyet, bár általában fordított a helyzet, a nők szoktak a válóper során minden tárgyalás előtt bebaktatni a rendőrségre egy friss látlelettel, aztán a tárgyaláson lebegtetik a feljelentéssel együtt. A gyermekelhelyezésnél néhány látlelet meg tudja hatni a bírót. Aztán persze a rendőrség megszünteti az eljárást az általam fentebb vázoltak miatt, de akkor már általában el vannak helyezve a gyerekek. Ebben az esetben ugyan erről nincs szó, viszont a bizonyítás szempontjából ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!