Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most őszintén: ennyire borzalm...

Most őszintén: ennyire borzalmas a munkám?

Figyelt kérdés

Kezdjük rögtön a közepén, mert nincs mit szépíteni: takarítok Ausztriában. Hivatalosan, 1-2 órát naponta két különböző helyen, néhány nap három helyen. Heti 5 délelőttöm szabad, csak délután 4 körül kell kezdeni, kb. este9-re érek haza. Másfél éve csinálom. Nem nehéz munkák, porszívózás, söprés, felmosás, egy évben egyszer ablakpucolás. A legnehezebb, amit felemelek a felmosóvödör.

Most viszont anyukám kitalálta (ő is ezt csinálja, de kevesebbet, mert gerincsérve van, hamarosan műtik), hogy nekem el kell mennem tanulni valamit, mert ez így nem állapot, mindig fáradt vagyok és én is tönkre fogok menni, mint ő. Kezdjük ott, hogy eleve azért vannak oda az izületei, mert 20 évig egy vizes lyukban volt titkárnő, aztán az első osztrák munkahelyén több tíz kilós ásványvizes rekeszeket cipelgetett... Én ilyeneket sosem csináltam, és őszintén nem is vállalnám be még osztrák pénzért se, mert nem ér ennyit az egészségem. Hogy mindig fáradt vagyok, fogalmam sincs honnan veszi. Sokat tudnék aludni, az biztos, mert világéletemben hétalvó voltam, de a kettőnek semmi köze egymáshoz. Nem a munkától készülök ki. Már, amikor kikészülök.

Van szakmám, amivel akár kint is dolgozhatnék, de a takarítás sokkal könnyebb annál, ráadásul alig van időhöz kötve. Ha este 7-kor tudok nekiállni, mert előtte dolgom van, azért se szól senki. Egy "normál" munkahelyen időre ott kell lenni, senkit nem érdekel hogy oldod meg.

Most azt várja tőlem, hogy tanuljak még 2-3 évet és hagyjam ott a viszonylag biztos munkáimat tulajdonképpen a semmiért. Kosz mindig van, az osztrákok nem szeretnek takarítani, legalábbis ezt tapasztaltam és megtehetik, hogy mást fizetnek meg.

Én megmondtam, hogy nem fogok százezreket kifizetni egy iskoláért, diplomám úgyse lesz és pláne nem fogok 24 évesen visszamenni tanulni. Semmit nem utálok jobban. Kivéve nyelveket tanulni, azt szeretek.:)

Ahelyett, hogy örülne, hogy ennyi idősen megcsinálok ilyen munkát (úgy vettem észre, hogy a korombeliek inkább otthon puffognak, de egyik ismerősöm se menne el takarítani), nem is muszájból csinálom, inkább nekiáll papolni, hogy márpedig ebbe belerokkanok. De mégis mibe?

Ezek szerint a tisztaságmániások is megrokkannak, ha minden nap kitakarítják a lakásukat?

Agybajt kapok, de komolyan.:S

2010. jan. 19. 14:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok szülő elköveti azt, hogy ő akar valamit az életben, de neki nem megy, ezért "örökül hagyja" azt a gyerekére. Aki aztán vagy boldog ezzel, vagy nem, de elég sokszor nem...

Azért nem kell egyetemre menni, élsportolni, művészetet tanulni, mert az édes szülénk ezt akarta, és neki nem sikerült. Csak akkor érdemes ilyenbe belevágni, ha mi magunk akarjuk. Mégis sok gyerek megteszi a szüleinek ezt -szeretetből. Szerintem ez nem helyes, az a helyes, ahogyan te látod. Ez a te életed, anyukád is éli a magáét, te is éled a sajátodat. Tisztelettel, ámde határozottan elmondhatod ezt neki is. Nem kell vitatkozni, veszekedni, felnőtt ember vagy, dönthetsz a saját sorsodról. Slussz. :)

2010. jan. 19. 15:45
 12/25 anonim ***** válasza:
Szerintem igaza van anyukádnak. Örülj, hogy ilyen könnyű munkád van, könnyen tudnál tanulni is mellette, akár azt is, amit szeretsz. Megnyílnának előtted lehetőségek. Magadnak tanulnál, nem anyukádnak.
2010. jan. 19. 15:49
 13/25 anonim ***** válasza:
és mi a szakmád? értesz hozzá?
2010. jan. 19. 15:50
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerintem is neked van igazad. Tetszik a hozzáállásod. Még ha el is vesztenéd az állásod egyszer, ott kint házvezetőnőként vagy takarítónőként az előző helyről kért referenciáiddal biztos el tudnál helyezkedni. Vannak olyan emberek, akik nem a tanulásért rajonganak, hanem gyakorlatiasak, és ezt szeretik. Hajrá, sok sikert!
2010. jan. 19. 16:04
 15/25 anonim ***** válasza:
Tedd ahogy jónak látod
2010. jan. 19. 16:13
 16/25 anonim ***** válasza:

Nem egészenertem, te Ausztriában élsz, dolgozol, anyukád meg MO-on, akkor mikor vagy hogy tud állandóan idegelni?

Vagy folyamatosan telefonáltok egymással?

2010. jan. 19. 16:18
 17/25 anonim ***** válasza:
Szerintem csak sznob. Ne törődj vele, te döntöd el, mit szeretnél.
2010. jan. 19. 18:43
 18/25 anonim ***** válasza:

Többen szívesen cserélének veled azt hiszem. Édesanyádban egy régi beidegződés él /és talán az ő régi vágyait is benned szeretné megtestesülve látni/, miszerint aki tanul, az lehet csak boldog. A diploma belépő a jólétbe és az örök boldogágba. Ez egy hamis, álságos állítás. A diploma csak keveseknek hozza meg az áhított anyagi és erkölcsi sikert, főleg a mai világban.

Gondolom keresel annyit ezzel a munkával, mint itthon egy kezdő diplomás, sőt: többet is. Nem terheli a válladat 25 beosztott nyavalygása, anyagi felelősséged sincs. Ingyen kapod az egyik világnyelvet, amiért sokan százezreket fizetnek, időt és energiát pazarolnak rá. Rád pedig "rádragad", ha nem akarnád akkor is. Nem szakadsz meg és a szabadidődben ha akarnál, akár később is, még mindig tanulhatnál. Véleményem szerint egyáltalán nem borzalmas a munkád. Csináld, amíg lehetőséged van rá és ne törődj senkivel!

2010. jan. 19. 19:32
 19/25 A kérdező kommentje:

Mo-on élünk, közvetlenül a határ mellett. Sajna nagy lakásunk van, jóformán erre keresünk, meg az autóhitelre, így a "költözz el, nem kell tovább hallgatnod" sem igazán használható. Meg minek költözzek el, ha nem dobnak ki.:)

Az meg a másik, hogy az, hogy viszonylag keveset dolgozok, nem jelenti azt sajnos, hogy ráérek. Itthon sok dolgom van, lényegében az is munka, csak nem hoz pénzt. "Karitatív." És nem vagyok olyan kitartó, mint sokan, akik gyerek mellett is tudnak tanulni. Ebbe úgy fest, anyukámnak is bele kell majd törődnie.:)

Egyébként nem a diplomával nyaggat, az nincs is senkinek a családban. Valami többéves képzésre akar elzavarni, kicsit utánanéztem, hogy legyen mivel leszerelni és nem kevés pénzbe kerülne. Én meg túl anyagias vagyok ahhoz, hogy olyanra dobáljam a százezreket, ami nem is érdekel.:)

Kitartást mindenkinek, akinek hasonló szülője van. Egyszer csak befejezik!:)

2010. jan. 19. 21:37
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem értek azzal egyet, hogy tanulni hülyeség! A lehető legjobb befektetés!!! Persze, ha ehhez nincs kedved, akkor ne tedd. Gondold végig, hogy mik a céljaid az életben, és aszerint cselekedj! A jótanácsot viszont -ha nem is fogadod meg- mindig gondold át!
2010. jan. 19. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!