Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most őszintén: ennyire borzalm...

Most őszintén: ennyire borzalmas a munkám?

Figyelt kérdés

Kezdjük rögtön a közepén, mert nincs mit szépíteni: takarítok Ausztriában. Hivatalosan, 1-2 órát naponta két különböző helyen, néhány nap három helyen. Heti 5 délelőttöm szabad, csak délután 4 körül kell kezdeni, kb. este9-re érek haza. Másfél éve csinálom. Nem nehéz munkák, porszívózás, söprés, felmosás, egy évben egyszer ablakpucolás. A legnehezebb, amit felemelek a felmosóvödör.

Most viszont anyukám kitalálta (ő is ezt csinálja, de kevesebbet, mert gerincsérve van, hamarosan műtik), hogy nekem el kell mennem tanulni valamit, mert ez így nem állapot, mindig fáradt vagyok és én is tönkre fogok menni, mint ő. Kezdjük ott, hogy eleve azért vannak oda az izületei, mert 20 évig egy vizes lyukban volt titkárnő, aztán az első osztrák munkahelyén több tíz kilós ásványvizes rekeszeket cipelgetett... Én ilyeneket sosem csináltam, és őszintén nem is vállalnám be még osztrák pénzért se, mert nem ér ennyit az egészségem. Hogy mindig fáradt vagyok, fogalmam sincs honnan veszi. Sokat tudnék aludni, az biztos, mert világéletemben hétalvó voltam, de a kettőnek semmi köze egymáshoz. Nem a munkától készülök ki. Már, amikor kikészülök.

Van szakmám, amivel akár kint is dolgozhatnék, de a takarítás sokkal könnyebb annál, ráadásul alig van időhöz kötve. Ha este 7-kor tudok nekiállni, mert előtte dolgom van, azért se szól senki. Egy "normál" munkahelyen időre ott kell lenni, senkit nem érdekel hogy oldod meg.

Most azt várja tőlem, hogy tanuljak még 2-3 évet és hagyjam ott a viszonylag biztos munkáimat tulajdonképpen a semmiért. Kosz mindig van, az osztrákok nem szeretnek takarítani, legalábbis ezt tapasztaltam és megtehetik, hogy mást fizetnek meg.

Én megmondtam, hogy nem fogok százezreket kifizetni egy iskoláért, diplomám úgyse lesz és pláne nem fogok 24 évesen visszamenni tanulni. Semmit nem utálok jobban. Kivéve nyelveket tanulni, azt szeretek.:)

Ahelyett, hogy örülne, hogy ennyi idősen megcsinálok ilyen munkát (úgy vettem észre, hogy a korombeliek inkább otthon puffognak, de egyik ismerősöm se menne el takarítani), nem is muszájból csinálom, inkább nekiáll papolni, hogy márpedig ebbe belerokkanok. De mégis mibe?

Ezek szerint a tisztaságmániások is megrokkannak, ha minden nap kitakarítják a lakásukat?

Agybajt kapok, de komolyan.:S

2010. jan. 19. 14:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak az a baja, ami manapság mindenkinek: attól néznek valakit nagy embernek (egyáltalán embernek), hogy van diplomája. Pedig dehogy! Nagyon becsülendő, hogy nem vagy rest megfogni a munka végét, ahogy írod, tényleg nagyon sok olyan fiatal van, aki inkább elnyafog, meg szídja a rendszert, hogy nincs lehetősége semmire, közben pedig csak büdös neki a meló.

Ne törődj vele, elvégre ez a te életed! Vagy lehet azt akarja, hogy odakint tanulj tovább, szerezz egy olyan munkát, amivel el tudod őt tartani? (ha gonosz voltam, elnézést) Egy szó, mint száz: ne hallgass rá, azt tedd, amit te a legjobbnak ítélsz meg!

2010. jan. 19. 14:58
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Csak félt téged :) és jobb életet akar neked, mint amilyen neki volt. Csak azt nem veszi észre, hogy te szereted amit csinálsz és nem látod értelmét a tanulásnak (igazad van), mármint a nyelveket kivéve.

Nem borzalmas a munkád, ennek ellenére sokan lenézik, és ahogy írtad, inkább otthon elvannak...ne foglalkozz velük.

2010. jan. 19. 15:01
 3/25 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Szerintem anyukádnak nincs igaza. De sajnos sok szülő azt hiszi, hogy egy diploma megválthatja a világot. pedig csak tanul egy csomó tizen-huszonéves idióta valami kamuszakon, hogy aztán meg azzal a diplomával mehessen a mekibe a pult mögé... szerintem egy 24 éves nő úgy éli az életét, ahogy akarja. A pénzt tisztességes munkával keresed meg, ráadásul úgy látom, kényelmesnek tartod és jól érzed magad így. Nem lehet mindenki atomfizikus kutató, és az ilyen szorgalmas fiatalokra is szükség van, mint Te. Főleg nyugaton, ahol tényleg rém igénytelenek az emberek (én is tapasztaltam).

Mondd meg édesanyádnak, hogy köszönöd a véleményt és a tanácsait, de úgy érzed, hogy ennyi idősen tudsz önállóan dönteni arról, hogy tanulj-e, vagy válassz más foglalkozást.

Minden jót!

2010. jan. 19. 15:02
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Anyagilag megéri?Mennyit keresel vele?Mert ha meg tudsz belőle élni, akkor tök nyolc, hogy mit csinálsz, főleg akkor ha szereted.AMúgy nem kell tovább tanulnod, ha jól beszéled a nyelveket,akkor akár fordítónak vagy egyéb más munkát is tudsz vállalni.Mert sok helyre keresnek olyat aki beszél idegen nyelveket, diploma nélkül.
2010. jan. 19. 15:04
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

azért egy fontos dologban igaza van, amit nem mond ugyan, de erre gondol is valszeg.

egy takarító nem fog karriert csinálni, itt most arra gondolok, hogy bármikor kirúghatnak, és akkor munka nélkül maradsz.

Takarítani találnak bárhonnan embert, így nem vagy a cég számára kiemelten értékes. Ha 30 éves korodig takarítasz, és kirúgnak, akkor utána mihez kezdesz? Hisz nem lehet referenciaként felmutatni, hogy én itt meg itt takarítottam x évet, sokat nem ér.

Valami szakma jó lenne, nem a papír miatt, hanem, hogy érts valamihez.

2010. jan. 19. 15:07
 6/25 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem csak az a baja, hogy nem tud "büszkélkedni" veled, hogy ilyen meg olyan hangzatos állásod van.. Szerintem nem borzalmas a munkád, bár sokan lenézik a takarítókat, de ezt gondolom tudod/tapasztalod. Ha ez téged nem zavar, akkor az ég egy adta világon semmi bajod nincs a munkáddal :) Illetve, ha meg is élsz belőle. Látszik, hogy te meg vagy vele elégedve, és ez az, ami számít :)
2010. jan. 19. 15:07
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Előttem válaszoló 15:07-es:

A kérdező írta, hogy van szakmája, szóval azzal sincs gond, max annyi, hogy nincs annyi gyakorlata abban a szakmában :)

2010. jan. 19. 15:12
 8/25 A kérdező kommentje:

Ha úgy vesszük, bárkit kirúghatnak bármikor, akármit dolgozik az illető. Mostanában mindenki pengeélen táncol, ezért meg is kérdeztem konkrétan, hogy mire számítsak, mert akadt volna máshol is munka, de egyik helyen sem akarnak megszabadulni tőlem. Meg is lepődtek, hogy ilyet kérdezek.:) Néha beégek kicsit, mert olyan dolgokat kérdezek, ami nekik teljesen természetes, míg a magyar ember betegre aggódja magát miatta.

Tegnap pl. óriási hú esett, az egyik helyre nem értem oda, szóltam a főnöknek, hogy nagy gond-e, ha aznapra kérek egy szabadnapot. "Persze, hogy nem gond."

Szóval, ezek ilyenek és ezt kéne nekem otthagyni valami jobban hangzóért?:S

2010. jan. 19. 15:30
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez a tanulj fiam/lányom, hogy legalább neked jobb legyen mint nekem akkora egy baromság! (én is nap mint nap ezt kell hallgassam)

Attól hogy van diplomád még nem leszel automatikusan sikeres, persze diploma meg diploma között is óriási különbség van.

Ha mindenképpen a tanulást választod, akkor se muszály egyetem, elég egy valamilyen 1-2 éves tanfolyam vagy főiskola, azokkal gyakran többet is érsz, mint a NAGY diplomával.

2010. jan. 19. 15:30
 10/25 anonim ***** válasza:
50%
Pff, sokat ér a diploma ha nem tud vele az ember beilleszkedni sehova, akkor már mindegy ha elmegy asztalosnak meg ácsnak minthogy mittudjamén gyenge tanári diplomával keressen 100-120ezret, annyit egy munkás is megkeres, és jobban meg is dolgoz érte
2010. jan. 19. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!