Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Áll a bál, kitört a botrány....

Áll a bál, kitört a botrány. Menjek vagy maradjak?

Figyelt kérdés
Vidéken vagyok szüleimnél, pici gyerekkel, szülés előtt két héttel. Itt szülök elvileg, merthogy a nagyszülők majd segítenek a kezdeti időkben. Csakhogy: amióta lecuccoltam a picivel, meg a nagy hasammal, azt kell látnom, hogy ötször annyi teher van rajtam, mint odahaza Budapesten: apám nem tudja ellátni magát és depressziós, anyám dolgozik, bár azt ígérte, leáll, hogy nekem tudjon segíteni, megtehetné, de nem teszi. Én takarítok, gyakran én főzök és egész nap le sem ülök, a kis tipegőmmel vagyok, aki még ráadásul beteg is lett, aludni nem tudok, én is kezdek beteg lenni. Hatalmas a hasam, fáj mindenem, mégis én hajlongok, emelgetem. Ma kiborultam, hogy visszamegyek Pestre, a férjem haza is vinne, betegre aggódja magát miattunk, Ő legalább minden nap fél 4-től átvenne mindent. Holnapután van vizsgálatom itt vidéken, ha nem lenne, azonnal elmennék...persze így is megtehetném, hogy akkor holnapután levonatozok, de szülés előtt félek vonatozni...itthon elviselhetetlen a légkör. Próbáltam szépen mondani, hogy úgy érzem, sok nekik ez, hogy itt vagyunk, nekem ez így nagyon nehéz, majd szülés előtt jövök csak le, erre fel leordították a hajamat a gyerek előtt, hogy hálátlan dög vagyok. Még annyit, hogy a ház úszik a koszban s a rumliban, akkor javul a helyzet, ha én nekiállok vakarni a koszt, holott épp elég lenne a gyerek, meg a várandósság...más kismama pihen szülés előtt, az én hasam meg folyton beton, fáj mindenem, és egész nap sírok...férjem a válaszra vár, jöjjön-e értem. Mit tegyek? Érzelmileg zsarolva vagyok, merthogy micsoda szemét vagyok, meg hálátlan, a gyerek is beteg, ugyanakkor megszakadok itt, és a légkör elviselhetetlen.
2010. jan. 19. 12:44
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Lazíts és távozz elegánsan, uralkodjanak máson.
2010. jan. 19. 18:50
 32/40 A kérdező kommentje:
Szülni visszajönnétek?
2010. jan. 19. 19:47
 33/40 anonim ***** válasza:
Nem. Minek? Hogy egy újszülött baba meg egy kisgyerek mellett még takarítsak, főzzek anyámékra? Szülj Pesten, anyukád pedig ha segíteni akar, akkor jöjjön fel hozzátok pár napra. Rokonaitok vannak ott ahol laknak? Kérjetek meg vkit, hogy arra pár napra költözzön be apukád mellé, vagy nézzen rá egy nap többször. Semmiképp ne menj vissza!
2010. jan. 19. 20:57
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Azért mentél le a szüleidhez, mert állítólag segítenek majd neked a szülés után. Ehhez képest úgy néz ki a dolog, hogy te látod el a beteg kicsidet, a tolószékhez kötött apádat, anyád helyett takarítod a lakást, és ezek után még téged szidnak, a te fejedet mossák, és érzelmileg zsarolnak.

Felteszem a kérdést: felnőtt ember vagy te egyáltalán? Tudod te, hogy mi a jó neked, vagy még mindig egy, a szüleinek állandóan bólogató kislány vagy, aki nem mer ellentmondani, illetve a saját érdekeit nézni?

Ott van szegény férjed, betegre izgulja magát miattad, segítene még munka mellett is, és te most azon szenvedsz, hogy otthagyhatod-e magára a mozgáskorlátozott apádat, meg az anyádat, aki lábtörlőnek használ?

Most azt kell eldöntened, hogy szeretnél-e továbbra is lábtörlő maradni, vagy végre a sarkadra állni, és magasról lesz*rni a szüleidet, meg anyádat, akinek a házában bokáig áll a mocsok.

Saját családod van, értük vagy felelős, nem a szüleidért.

2010. jan. 19. 22:46
 35/40 anonim ***** válasza:
Apádról anyád is tud gondoskodni, ha tényleg rászorul. Én egyébként sem félteném azokat, akiknek van energiájuk mindennap ordítani.
2010. jan. 19. 23:01
 36/40 anonim ***** válasza:
Te hülye vagy! Minek mennél vissza szülni?
2010. jan. 20. 00:47
 37/40 anonim ***** válasza:
valahogy intéznék Pesten saját orvost ha ez lehetséges,és nem hagynám hogy ott mindenféle érzelmi g.e.c.i.ségnek kitegyenek.Ne hagyd h megnyomorítsanak,menj haza!%%
2010. febr. 26. 11:56
 38/40 anonim ***** válasza:
Hogyan alakult a sorsotok,Kedves kismama?
2010. febr. 26. 12:51
 39/40 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat és az érdeklődést! Már hazatértünk, végülis ott szültem...nagyon nehéz volt az utóbbi időszak, levontam a tanulságokat...most 3 hetes a kisfiam, gyönyörű...a tejem viszont nem elég, nem tudom, nem a stressz miatt alakult-e így...igyekszem elfelejteni a rosszat!
2010. febr. 26. 17:43
 40/40 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok!Először is GRATULÁLOK!Másodszor csak TI vagytok a fontosak,mindent CSAK úgy tegyél ahogy NEKTEK a legjobb
2010. febr. 26. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!