Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Áll a bál, kitört a botrány....

Áll a bál, kitört a botrány. Menjek vagy maradjak?

Figyelt kérdés
Vidéken vagyok szüleimnél, pici gyerekkel, szülés előtt két héttel. Itt szülök elvileg, merthogy a nagyszülők majd segítenek a kezdeti időkben. Csakhogy: amióta lecuccoltam a picivel, meg a nagy hasammal, azt kell látnom, hogy ötször annyi teher van rajtam, mint odahaza Budapesten: apám nem tudja ellátni magát és depressziós, anyám dolgozik, bár azt ígérte, leáll, hogy nekem tudjon segíteni, megtehetné, de nem teszi. Én takarítok, gyakran én főzök és egész nap le sem ülök, a kis tipegőmmel vagyok, aki még ráadásul beteg is lett, aludni nem tudok, én is kezdek beteg lenni. Hatalmas a hasam, fáj mindenem, mégis én hajlongok, emelgetem. Ma kiborultam, hogy visszamegyek Pestre, a férjem haza is vinne, betegre aggódja magát miattunk, Ő legalább minden nap fél 4-től átvenne mindent. Holnapután van vizsgálatom itt vidéken, ha nem lenne, azonnal elmennék...persze így is megtehetném, hogy akkor holnapután levonatozok, de szülés előtt félek vonatozni...itthon elviselhetetlen a légkör. Próbáltam szépen mondani, hogy úgy érzem, sok nekik ez, hogy itt vagyunk, nekem ez így nagyon nehéz, majd szülés előtt jövök csak le, erre fel leordították a hajamat a gyerek előtt, hogy hálátlan dög vagyok. Még annyit, hogy a ház úszik a koszban s a rumliban, akkor javul a helyzet, ha én nekiállok vakarni a koszt, holott épp elég lenne a gyerek, meg a várandósság...más kismama pihen szülés előtt, az én hasam meg folyton beton, fáj mindenem, és egész nap sírok...férjem a válaszra vár, jöjjön-e értem. Mit tegyek? Érzelmileg zsarolva vagyok, merthogy micsoda szemét vagyok, meg hálátlan, a gyerek is beteg, ugyanakkor megszakadok itt, és a légkör elviselhetetlen.
2010. jan. 19. 12:44
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
87%
Nyugalomra van szükséged! Szólj a férjednek vigyen haza titeket. Elhiszem, hogy kellene a segítség a szülés után, de szerinted lenne segítség, ha most sem segítenek? Nem bántás képpen, de nem te lennél az első aki pici gyerek mellett szűl és el kell látnia a gyerekeket.
2010. jan. 19. 12:55
 12/40 A kérdező kommentje:
Azért nem tudna feljönni, mert apukám tolószékhez van kötve...ha most elmegyek, mi lesz a vizsgálattal? Meg aztán utaztathatom-e betegen a gyereket?
2010. jan. 19. 12:56
 13/40 A kérdező kommentje:
Ja, igen...én is belegondoltam, mit élhet át a baba a hasamban. Másfél hete stressz és idegeskedés, sírás. Összvissz egyszer nevettem. Csak alapjában véve konfliktuskerülő vagyok, nagyon megvisel, ha haragszanak rám, és ezért manipulálható vagyok. Pl. "hogy van szívwed kocsiba vágni ezt a beteg kisgyereket, stb." Ja, még az is érdekes, hogy a pici gyerekem folyton a nagyanyjával akar lenni, velem már nem is játszik.
2010. jan. 19. 13:00
 14/40 anonim ***** válasza:
85%
Legyél erős,bírd ki a 2 napot,és sipirc haza!Semmi keresnivalód a szüleidnél.Neked,a picinek és a pocaklakónak is nyugalom kell!Érzelmi zsarolás?Gusztustalan!És próbáld meg nem magadra venni.Mi lesz a gyerekeiddel,ha te tönkre mész?És akkor a férjedről még nem is beszéltem!NE HAGYD MAGAD!
2010. jan. 19. 13:01
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Pesten senki másod nincs,aki segíthetne?csak párod???
2010. jan. 19. 13:02
 16/40 A kérdező kommentje:
De, vannak, akik segítenének...de most már nem válthatok kórházat, dokit...
2010. jan. 19. 13:04
 17/40 A kérdező kommentje:
Olyan, mintha tükröt tartanék szüleim elé: "ennyik vagytok, nem vagytok elegek, nem tudtok már segíteni..." legalábbis ők így élik meg, és ezt sikeresen belém is vésték, már én is így érzem...30 felett még mindig függésben vagyok...
2010. jan. 19. 13:08
 18/40 anonim ***** válasza:
81%

Én a helyedben bizony dokit is váltanék és otthon, mármint Pesten szülnék, nem a szüleim városában. Semmi keresnivalód ott, van elég bajod, minthogy téged szekáljanak meg csicskáztassanak még a szüleid is...

A vizsgálatot is megcsinálják ott is, ne aggódj.

A gyerek betegen tud ülni az autóban is, annyi, mintha otthon ülne.

Menj.

2010. jan. 19. 13:24
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt, felelős ember vagy. Felelős döntést kell hoznod. A helyzetedben úgy látom, nincs jó megoldás, csak a kisebbik rossz (hogy elmész, s ezzel egy kisebb konfliktus elé nézel a szüleiddel - ami tulajdonképpen már jelen van) és a jóval nagyobbik rossz (hogy maradsz és hagyod, hogy a mostani állapotok megmételyezzék a Te és a Picik normális életét). Te döntesz, a kicsik jelen és közeljövőbeni állapotáért Te és a férjed felel, senki más, akárhogy is akarják beállítani. Állítsd meg a "nem normális" folyamatokat, még ha ez valakik számára egyáltalán nem szimpatikus. Valamit valamiért. Azt hiszem, tudod, hogy mit "kockáztatsz", és ez most egy nagyon nehéz fázisba került. A mielőbbi döntésed fontos.

Én mennék.

Nem bántam meg, hogy otthon anno felrúgtam a port ...

Már nincsenek rossz érzéseim, nem vagyok beteges, nem vagyok otthontól függő.

Neked és a piciknek is ilyen állapotra van szüksége.

Minden jót Nektek, és jó egészséget a Picinek is!

2010. jan. 19. 13:26
 20/40 anonim ***** válasza:
utazz vissza Pestre
2010. jan. 19. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!