Menjek vagy maradjak?
21éves vagyok, most vettek fel orvosira, eddig csak próbálkoztam,de nem sikerült, mert lelkileg nem voltam a toppon. A párom, aki már 30éves kapott egy munkát egy nyugati országban,ahová én is szívesen kimennék majd egyetem után. (Most hagyjuk azt,hogy mocsok szemétláda vagyok, mert nem maradok itt,vállalom,hogy a SZÜLEIM adójából,mert annyit adóztak már,hogy 5x kifizették a képzésem kimegyek külföldre dolgozni.) Sajnos neki muszáj menni, a szerződése meg több évre szól. A jövőt közösen képzeljük el,én tudom,hogy orvos akarok lenni. De nem tudom ezt,hogy oldjuk meg, 6év inga sok lenne,ha még 3éves képzésre mentem volna azt mondom jól van...
Sajnos a nyelvet még nem beszélem,így min.1év kellene,hogy egy felsőfokút letegyek,ha semmi más dolgom nincs. Aztán legalább még 1 év mire megpróbálhatnám a jelentkezést. Mit gondoltok? Ha otthagynám az egyetemet,azt gondolnám elmebeteg vagyok, viszont ha elmegy,akármilyen erős a kapcsolat,szerintem kivitelezhetetlen. Szinte estig bent leszek, aztán még tanulni, meg leülni a géphez,hogy tudjunk beszélni..ha nem beszélnénk rendszeresen az meg minden lenne csak nem kapcsolat. Én meg úgy nem akarom elkezdeni az egyetemet, hogy nem tudok maximumot nyújtani. Gondolkodtam 1 év halasztáson,de érdemben nem segítene. Egyébként a kapcsolatunk stabil, most tervezzük az eljegyzést,majd az esküvőt,ha végre sikerül kitalálnunk most mi legyen...
én a helyedben elkezdeném itt az egyetemet mindenképp, elkezdeném az adott nyelvet tanulni ezerrel és pályáznék ERASMUS ösztöndíjra az adott országba...azzal majd egy évig lehet húzni ott.
de melyik ország az? ma már nincsenek olyan nagy távolságok, hogy repülővel Európán belül néhány óra alatt ne legyél nála :D
én az Erasmust tudtam mondani, jobb ötletem nincs...én azt mondom, hogy ha ebben a helyzetben lennék, én az egyetemet választanám...
a te életedet neked kell bebiztosítanod, mi van, ha elmész vele, aztán egyszerre csak pl vége lenne a kapcsolatnak, akkor mit tennél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!