Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Áll a bál, kitört a botrány....

Áll a bál, kitört a botrány. Menjek vagy maradjak?

Figyelt kérdés
Vidéken vagyok szüleimnél, pici gyerekkel, szülés előtt két héttel. Itt szülök elvileg, merthogy a nagyszülők majd segítenek a kezdeti időkben. Csakhogy: amióta lecuccoltam a picivel, meg a nagy hasammal, azt kell látnom, hogy ötször annyi teher van rajtam, mint odahaza Budapesten: apám nem tudja ellátni magát és depressziós, anyám dolgozik, bár azt ígérte, leáll, hogy nekem tudjon segíteni, megtehetné, de nem teszi. Én takarítok, gyakran én főzök és egész nap le sem ülök, a kis tipegőmmel vagyok, aki még ráadásul beteg is lett, aludni nem tudok, én is kezdek beteg lenni. Hatalmas a hasam, fáj mindenem, mégis én hajlongok, emelgetem. Ma kiborultam, hogy visszamegyek Pestre, a férjem haza is vinne, betegre aggódja magát miattunk, Ő legalább minden nap fél 4-től átvenne mindent. Holnapután van vizsgálatom itt vidéken, ha nem lenne, azonnal elmennék...persze így is megtehetném, hogy akkor holnapután levonatozok, de szülés előtt félek vonatozni...itthon elviselhetetlen a légkör. Próbáltam szépen mondani, hogy úgy érzem, sok nekik ez, hogy itt vagyunk, nekem ez így nagyon nehéz, majd szülés előtt jövök csak le, erre fel leordították a hajamat a gyerek előtt, hogy hálátlan dög vagyok. Még annyit, hogy a ház úszik a koszban s a rumliban, akkor javul a helyzet, ha én nekiállok vakarni a koszt, holott épp elég lenne a gyerek, meg a várandósság...más kismama pihen szülés előtt, az én hasam meg folyton beton, fáj mindenem, és egész nap sírok...férjem a válaszra vár, jöjjön-e értem. Mit tegyek? Érzelmileg zsarolva vagyok, merthogy micsoda szemét vagyok, meg hálátlan, a gyerek is beteg, ugyanakkor megszakadok itt, és a légkör elviselhetetlen.
2010. jan. 19. 12:44
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Miért ne autózhatna betegen a gyerek? Én ezt sosem értettem, nálunk nem szokott megállni az élet egy betegségtől...
2010. jan. 19. 13:30
 22/40 anonim ***** válasza:
Azonnal menj haza a Párodhoz,majd visszamész a vizsgálatra,a gyereket meg addig max Pesten hagyod valakinél,aki TUD segíteni,mert anyád csak kihasznál...
2010. jan. 19. 13:50
 23/40 anonim ***** válasza:

Hiába van az orvosod vidéken, ha a légkör, ami a szülésed megelőzi, fárasztó. Nem értem, mi a jó neked ott? Ha egyszer anyukád dolgozik, akkor úgysem tud segíteni? Ha a férjed olyan típus, aki a munkából hazajövet átveszi a házimunkát, akkor mit számít neked, hogy 2 gyerekkel leszel otthon. Majd kialakul a baba napirendje, és akkor el tudod végezni az alvása alatt a dolgaidat. A családodhoz alkalmazkodj, ne a rokonságodhoz. Mit gondolsz, hogy érzi magát az a bébi, ha te ilyen lelkiállapotban vagy? Az az orvos sem lehet ám Isten, a fővárosban sokkal jobb a felszereltség,a vidéki kórházak is mind csődben vannak, vinned kell a fájdalomcsillapítót, meg a kaját, ha nem akarsz borsófőzeléken meg káposztán élni szülés után. A fogadott orvosod sem ingyen áll melléd, de pénzért bármelyik szívesen megteszi. Nem érdemes ragaszkodni egyikhez sem.

A zsarolásnak meg ne engedj!

2010. jan. 19. 14:13
 24/40 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, úgyhogy bocsi, ha ismételnék valakit. Szóval kedves kérdező! Téged véletlenül nem cselédnek invitáltak meg a kedves szülők? Inkább nekik kellene segíteni téged, nagy pocival, ha már egyszer ezt ígérték! Én a helyedben azonnal hazamennék, ha a férjed úgyis tud segíteni. És különben is: abba a koszba akarod majd vinni az újszülött pici babádat? Hát gondold meg jól! Menj szépen haza, a párodnak úgyis jár 5 nap apa-szabi és gondolom még egy pár napot ki is tud venni, hogy segítsen neked az első napokban. Én hazamennék!
2010. jan. 19. 14:26
 25/40 anonim ***** válasza:

Figyelj,én a vizsgálatot nem várnám meg,hanem szólnék a férjemnek,hogy jöjjön értem.A babának ugye tudod,hogy egyáltalán nem jó a rengeteg stressz,sírás,idegeskedés? Én a baba érdekeit nézném,na meg a kisgyerekedét.Szólj azonnal a férjednek! A vizsgálatra majd visszakocsiztok,de ne maradj többet ott.

IRÁNY HAZA PESTRE!

2010. jan. 19. 15:30
 26/40 A kérdező kommentje:
Egy kis helyzetjelentés: hidegháborús helyzet van, mindenki mártír-fejjel járkál. Anyukám átvette a gyerekfelügyeletet, lemondta a délutáni programját, és apukám is összébbszedte magát. Érzem mögötte, hogy "nesze, nézd, milyen áldozatot hozunk érted." Másik dolog: nagyon szarul vagyok, én is beteg lettem, és csak sírok. Nem merem bevállalni a konfliktust. Csütörtökig tuti maradunk, aztán meglátjuk...
2010. jan. 19. 16:01
 27/40 anonim ***** válasza:
66%

Lehet, h most durva leszek, de nem látom értelmét, h pátyolgassam a lelked.

Az az igazság, hogy nem kellett volna szülnöd. Babát vársz, aki nem tud kiállni magáért, neked kellene érte. De te inkább mártírkodsz, sírsz, ahelyett, hogy összekapnád magad, a gyerekeidet helyeznéd előtérbe és elhúznál onnan, ahol kikészíteni. Tudod, akkor edd meg amit főztél és ne itt siránkozz. Nem akarsz igazából változtatni, és anyádék azért tudják ezt megcsinálni veled, mert hagyod. És a férjed sem teljesen százas, már régen kocsiba kellett volna ülnie és elhoznia onnan, nem arra várni, hogy te mersz-e 30 évesen konfrontálódni a saját szüleiddel a családod érdekében v. sem.

Bocs a kemény szavakért, de már elszakadt a cérna.

Egyébként nyugodtan felkérhetsz másik orvost is ilyenkor de az sem lenne tragédia, ha fogadott orvos nélkül szülnél...ez mind csak kifogás...

2010. jan. 19. 16:11
 28/40 anonim ***** válasza:
93%
Hát nem lehetsz valami talpraesett nő, ha annyit nem mersz megmondani, hogy bocs de HAZAmegyek. A saját családodat legalább tudod menedzselni, csak itt viselkedsz úgy, mint egy tízéves, aki nem mert ellent mondani az anyukájának, mert akkor még rá talál kiabálni?
2010. jan. 19. 16:14
 29/40 A kérdező kommentje:
Na, a férjemről le lehet szállni. Csupán tiszteletben tartja, hogy én mit szeretnék.
2010. jan. 19. 16:51
 30/40 A kérdező kommentje:
Tényleg nem vagyok talpra esett. Inkább lelkileg megnyomorított.
2010. jan. 19. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!