Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok szülő miért nem neveli a...

Sok szülő miért nem neveli a gyerekeit? Miért engedik, hogy a gyerekük pofátlan, bunkó legyen társaságban, akár iskolában, akár máshol?

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 11:08
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

11:38-nak és az utána írónak nagyon igaza van! Ma a gyerek a család középpontja, aki körül minden forog és nem neki kell alkalmazkodni egy egész családhoz hanem egyetlen személyhez az egész családnak! Ez a mai nevelési divat.

Én ott is látom a baj, hogy túlságosan szeretik a gyereket. Rosszul szeretik. Már ott kezdődik, szegény szülő depis lesz ha a gyerekének egy szurit adnak, vagy fülbevalót, esetleg sír... Aztán később meg sajnálják ha hisztizik valamiért, nem bírnak nekem mondani! Mindig van valami indok. Egyszer még nem érett ahhoz hogy megértse, aztán meg ezen át kell mennie majd elmúlik, aztán jöm az hogy agresszióra agresszióval reagál szóval még erőteljes 'nem'-et sem mondhatsz mert a gyerek megérti a magyarázatot mintha felnőtt lenne... -.-'

2010. jan. 19. 15:23
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
keresztanyámnak 2 lánya van. mindkettőt könyvből nevelte. mindent lehet, semmiért se szólt rájuk. most 12 és 5 évesek és bár imádja őket kész idegroncs. a 2 lányt nagymamám már együtt nem vállalja, mert szétszedik a lakást, eltologatják a bútorokat, óránként más kaját főzetnek, amit meg se esznek. mamám egyszer szólt rájuk, keresztanyám, a menye egyből mondta hogy jajj azt nem szabad. most ott tartanak, hogy a 12 éves lány még kézzel eszik, csámcsogva, mert nem szabad rászólni. mamám múltkor elvitte a városba, kitalálta, hogy mekis kaját akar. mamám belement, de azt mondta, hogy kaját kaphat, de olyan játékos menüt nem vesz neki. 12 éves létére földhözvágta magát és elkezdett ordítani a meki közepén. addig nem hagyta abba, amg meg nem akta, amit akart. ezzel otthon is mindent elér.
2010. jan. 19. 15:26
 33/40 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, mi határozza meg, hogy valaki milyen gyerek legyen. Azt olvastam, hogy 6 éves korig lehet egy gyereket nevelni.

A filmeket meg meséket hibáztatni hülyeség, én megtanultam beszélni, járni, aztán meg videot kezelni. Benyomtam magamnak a Tom és Jerry-t vagy a Szivárványocska és a Csillagtörpét, és elvoltam. Bud Spencer/Terrence Hill filmeken nőttem fel, és még nem ütöttem meg senkit. Engem se ütött meg Anyu soha. És soha nem hisztiztem nyilvánosan, mindig megjegyezték, hogy a húgommal milyen jólneveltek vagyunk. És gyerekként is kiakasztott a többi gyerek, akik folyton üvöltöttek.

Azt meg utálom, hogy ha rájuk szólsz, akkor még nekik áll feljebb. Egyszer busszal utaztam, szállnék le, de anyuci akkor tanítja prüntyüskének, hogy hogy kell nagyot lépni, de az meg fél a nagy lépcsőtől, úgyhogy nem mozdul, engem meg lök rá a gyerekre a tömeg, szól a berregő, akkor rákiáltottam, hogy vegye már fel a gyereket, és ne a csúcsforgalomban okítsa. Többen helyeselve igeneztek.

Szerintem szülőn múlik.

2010. jan. 19. 16:21
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen olyan szülő is van aki a gyereke hibáit nem ismeri fel, mindenki hibás csak a gyereke nem. Szegényt nem szeretik stb. Undorító az is, hogy a gyerek azt eszik amit akar pl. kiszedi a húst mert ő csak azt eszi, az, hogy másnak nem jut nem baj...
2010. jan. 19. 18:57
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Mert nyilvánvalóan a szülők is olyanok!
2010. jan. 19. 22:11
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem nevelnek a mai szülők? Mert nem tudják, hogyan kell jól nevelni. Egyrészt ott van az óvodák túlbabusgató világa és elvárása, hogy nehogy megüsd a gyereked, de még csak a hangodat se emeld föl, majd jön az iskola a teljesítési kényszerrel. Tilos az agresszív játékok játszása, holott a fiú gyerekek mindig is harcoltak, fakardal, bottal. Csak ezt már elfelejtettük. Játszottak háborúsat, vívtak nagy csatákat. Nem kellene elvenni ezt tőlük, mert nem tudnak mit kezdeni az agressziójukkal. Hiszen le kell játszani meg kell emészteni a világ rosszabbik részét. Meg kell tanulniuk, hogyha megrúgjuk a társunkat az fáj neki hogy engem rúgnak nekem is fáj, és ezt játékban, játékos nagy hancúr bunyókban kell tapasztalni. Különben marad a TV-be látott valószerűtlen dolog, hogy szívatom a másikat, megverem, megalázom, mert nem tudom, hogy hogyan játsszak másképp, hogyan játsszuk le másképp...Egyetértek, hogy a szülők túlféltik a gyerekeket. Hagyni kellene őket néha egy kicsit tökéletlen gyereknek lenni.
2010. jan. 20. 10:47
 37/40 anonim ***** válasza:
72%

Túl sok a jótanács meg a nevelési kézikönyv, kevés az élő példa...

Érdekes, hogy a nagycsaládosoknál, többgenerációs családokban sokkal kevesebb nevelési nehézség akad. Lehet, hogy a probléma gyökere a túlzott izoláció? Az egykésedés egyre terjed - anyagi és társadalmi okok miatt egyaránt. Egyre többen gondolják úgy, hogy annak az egynek legyen meg mindene, sem hogy kettő-háromnak nélkülöznie kelljen... Mit nyer az az egy? Mit veszít a kettő-három?

2010. jan. 20. 12:54
 38/40 anonim ***** válasza:
41%
Hát igen.Egyre többet hallani,hogy nem vállalnak sokan 2vagy 3 gyereket,hogy az egynek mindene meglegyen.Ez is csak a szülők önzése,mert a gyerek nem biztos,hogy a drága játékokra vágyik vagy hogy minden héten a meciben egyen.Egy gyereknek szüksége van testvérre,testvérekre.
2010. jan. 20. 13:19
 39/40 anonim ***** válasza:
71%
Nekem nagycsaládom van, csupa fiúkkal. Nincs az a lego ami pótolná azt amikor a legidősebb leül az öccsével matekozni. Nem járunk mekibe, nem igen futja rá. Viszont a csokiját a hároméves automatikusan elosztja három felé. Hagynak egymásnak az almából, banánból, narancsból. Nem kell őket kérni, megteszik maguktól. Megvédik egymást a suliban. Persze otthon időnként dúl a testvérharc. Bunyóznak, kardoznak. Ám nyáron előálltak, hogy nekik kéne még egy kis tesó mert megakarják tanítani az éppen menő dalokra. Ezt nem lehet pótolni drága cuccokkal. Eddig még nem panaszkodtak, hogy kevesebb van nekik mint másnak. Szeretik a tanáraikat, igaz alsósok és ha becsúszik az egyes vagy a fekete pont, mindig megbeszéljük, hogy mi volt a hiba és szinte mindig rájönnek, hogy hol hibáztak, hogyan lehet javítani. Ám ehhez, meg kellett tanítani őket arra, hogy beszéljenek a dolgaikról. Talán ez is a legnagyobb baj. Nincs idő beszélgetni, meghallgatni egymást. Persze néha elfér egy atyai pofon is , jókor jó időben, hogy tudja a gyerek, hogy nem a kis pajtásai vagyunk, hanem felnőttek méghozzá a szülei.
2010. jan. 20. 15:38
 40/40 anonim ***** válasza:
Érdekes.... Én egykeként nőttem fel, a lányom is (valószínű), hogy egyke lesz. Nem vagyok irígy, mindent megkaptam amire szükségem volt. A gyerekemet is így nevelem: bizonyos keretek között meg kap mindent. Nem írigy!!! Ő is megosztja az édességet velünk is és az iskolában is. DE én látom a hibáit és nem siklok el fölötte, az ő érdeke is, hogy tudja, hogy mit nem lehet. Szóval nem értek egyet, hogy a nagycsaládosok a tökéletesek. Sőt a rokonságban egy példa: 3 gyerek van, a nagyobbik el van nyomva, a középső a kiskirály, az irígy (nagyon irígy!) és még ott a kisebb gyerek is aki egyelőre csak van.
2010. jan. 21. 08:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!