Sok szülő miért nem neveli a gyerekeit? Miért engedik, hogy a gyerekük pofátlan, bunkó legyen társaságban, akár iskolában, akár máshol?
11:38-nak és az utána írónak nagyon igaza van! Ma a gyerek a család középpontja, aki körül minden forog és nem neki kell alkalmazkodni egy egész családhoz hanem egyetlen személyhez az egész családnak! Ez a mai nevelési divat.
Én ott is látom a baj, hogy túlságosan szeretik a gyereket. Rosszul szeretik. Már ott kezdődik, szegény szülő depis lesz ha a gyerekének egy szurit adnak, vagy fülbevalót, esetleg sír... Aztán később meg sajnálják ha hisztizik valamiért, nem bírnak nekem mondani! Mindig van valami indok. Egyszer még nem érett ahhoz hogy megértse, aztán meg ezen át kell mennie majd elmúlik, aztán jöm az hogy agresszióra agresszióval reagál szóval még erőteljes 'nem'-et sem mondhatsz mert a gyerek megérti a magyarázatot mintha felnőtt lenne... -.-'
Nem tudom, mi határozza meg, hogy valaki milyen gyerek legyen. Azt olvastam, hogy 6 éves korig lehet egy gyereket nevelni.
A filmeket meg meséket hibáztatni hülyeség, én megtanultam beszélni, járni, aztán meg videot kezelni. Benyomtam magamnak a Tom és Jerry-t vagy a Szivárványocska és a Csillagtörpét, és elvoltam. Bud Spencer/Terrence Hill filmeken nőttem fel, és még nem ütöttem meg senkit. Engem se ütött meg Anyu soha. És soha nem hisztiztem nyilvánosan, mindig megjegyezték, hogy a húgommal milyen jólneveltek vagyunk. És gyerekként is kiakasztott a többi gyerek, akik folyton üvöltöttek.
Azt meg utálom, hogy ha rájuk szólsz, akkor még nekik áll feljebb. Egyszer busszal utaztam, szállnék le, de anyuci akkor tanítja prüntyüskének, hogy hogy kell nagyot lépni, de az meg fél a nagy lépcsőtől, úgyhogy nem mozdul, engem meg lök rá a gyerekre a tömeg, szól a berregő, akkor rákiáltottam, hogy vegye már fel a gyereket, és ne a csúcsforgalomban okítsa. Többen helyeselve igeneztek.
Szerintem szülőn múlik.
Túl sok a jótanács meg a nevelési kézikönyv, kevés az élő példa...
Érdekes, hogy a nagycsaládosoknál, többgenerációs családokban sokkal kevesebb nevelési nehézség akad. Lehet, hogy a probléma gyökere a túlzott izoláció? Az egykésedés egyre terjed - anyagi és társadalmi okok miatt egyaránt. Egyre többen gondolják úgy, hogy annak az egynek legyen meg mindene, sem hogy kettő-háromnak nélkülöznie kelljen... Mit nyer az az egy? Mit veszít a kettő-három?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!