Sok szülő miért nem neveli a gyerekeit? Miért engedik, hogy a gyerekük pofátlan, bunkó legyen társaságban, akár iskolában, akár máshol?
szia!
Okok lehetnek:
1. Maguk a szülők is fiatalok és/vagy éretlenek a gyereknevelésre
2. Minden fontosabb, kivéve a gyereket (karrier, új autó)
3. Szidják a pedagógusokat otthon hogy nem csinálják a "feladatukat", közben nem jönnek rá, hogy a nevelés a családban kezdődik.Ergo mindenkire fogják a nevelésük kudarcát, csak nem magukban keresik.
4. Olyan szellemiséget "vallanak", ami arról szól hogy a gyereknek mindent meg lehet engedni, hadd legyen kíváncsi, és amit akar azt meg kell engedni neki.
Azért mert a modern nevelési elveik nem engedik, hogy időnként lekeverjenek annak a kölyöknek két büdös nagy pofont. Mert attól sérül a kicsike személyiségük. Az, hogy a liberális média valamilyen okból ezt nyomja nem jelenti azt, hogy igaz is. Azt valahogy elfelejtik közölni, hogy aki ezt kitalálta, Benjamin Spock saját gyereke öngyilkos lett. Szerintem nem kéne összemosni a szerető szülők által időnként kiosztott egy-két fenékre verést azzal, hogy egy alkoholista állat félholtra veri a családját, mert ez nem ugyanaz.
De ha olyan jók ezek a mai nevelési elvek, a régiek meg olyan sz..-ok akkor miért voltak a régi gyerekeke sokkal tisztelettudóbbak, becsületesek stb... Miért nem gondolkoznak már el ezen egyes szülők?
mert ez a liberális nevelésmód. hogy ha rászólsz a gyerekre, akkor sérül a lelke és idegroncs lesz. itt az eredmény! a mai gyerekeknek mindent lehet, mindent megkapnak, így szemtelenek, lusták, önzők, modortalanok és életre alkalmatlanok. nem vagyoka verés hve, de a fegyelé igen. és nem mondom, néha egy pofon helyrerakja a gyereket. én anno egyszer-egyszer kaptam egy pofont apámtól vagy anyámtól, de nem mondom , én úgy szégyelltem magam utána, hogy kétszer is meggondoltam hogy viselkedek legközelebb. anyum idejében még a tanár adhatott körmöst meg pofont. azt mondja akoriban nem merték odahaz megmondani, mert otthon kapták a másodikat. nyilván nem azt mondom, hogy ez helyes volt, nem ütni kell a gyereket, de manapság már azért is nekimegy a szülő a tanárnak, ha csak rászólt a neveletlen gyerekre. a nagymamám 30 évig volt tanítónő, szerették, tisztelték. nemrég nyugdíjba ment, mert azt mondta, hogy ő ezt már nem bírta idegileg. pedig generációk kerültek ki a keze alól. nem is a tiszteletlenség zavarta, hanem hogy tanítani sem lehet, rászólni sem, mert fenyegetőznek a szülők, a gyerek meg kiröhögi. ezek a jövő felnőttjei.
a lakótelepünkön minden nyári éjjelen még 1kor is lenn bandáznak a 14 éves lányok, cigi, pia, stb. erre büszkék a szülők? hogy az az új trend, hogy meztelen fotókat küldözgetnek magukról? szép munka, mondhatom.
de ők fognak meglepődni a legjobban, ha majd 25évesen is neki kell eltartani, mert ő ugyan nem dolgozik, az szolgamunka(családomban is van pár ilyen). mit tegyen, éhenhalni nem hagyhatja. de nagyot fognak nézni az ilyen szülők!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!