Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok szülő miért nem neveli a...

Sok szülő miért nem neveli a gyerekeit? Miért engedik, hogy a gyerekük pofátlan, bunkó legyen társaságban, akár iskolában, akár máshol?

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 11:08
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen társadalomban élünk. A felnőttek sem tisztelik egymást. Ha a szülő nem tiszteli a tanárt a gyereke sem fogja. Ha apa nem tiszteli anyát akkor a gyerek sem fogja. S mert már a szülők sem tudják mi a különbség a tiszteletlenség és a vélemény nyilvánítás között.Egy kiszámíthatóbb gyerekkorban nőttek fel, s most tanácstalanok. S mert már a TV-s rajzfilmek szereplői alapból kiabálnak egymással. S mert ma már a gyerek sokaknak teher. A túlkorosodott szülőknek vagy türelmük kevés, vagy éppen túlkényeztetnek, hiszen nincs már idejük 2-3 gyereket felnevelni, hát az egy szemet kényeztetik halálra. Könnyebb becsukni a szemet, hibáztatni a tanárt várni, hogy majd ő rendre utasítja. Ma már nem cool beismerni, hogy hibáztunk, vagy tanácstalanok vagyunk. Hiszen egy céltudatos emberekből álló világban élünk, ahol az a nyerő sokat birtokol és mindent jobban tud. Már nem kellenek az érző szívű, önfeláldozó emberek mert ők a hülye balekok. S ki akar balek lenni? Ez érződik a gyerekeken, ettől lesznek agresszívak, mert birtokolni akarnak mindent és mindenkit. Hiszen vagy te ölsz, vagy téged ölnek.A szülők példája is ezt táplálja. Fogyasztói társadalomban élünk, ami lassan a családokat is felzabálja.
2010. jan. 19. 12:08
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a pedagógusnak sincs tekintélye, mit várhatnánk? Otthon a gyereke panaszkodik, hogy így a tanár úgy, mi a válasz? Bemegyek leütöm a köcsög tanárt? Milyen viselkedés ez? A tanárnap nincs tekintéje, a szülőnek sincs, és sorolhatnám. És igen is igaz, nem kamasz korban kell kezdeni a nevelést. Akkor már nem lehet! Nekem van 2 gyermekem, egyik majd felnőtt, a kisebb is már kamaszodik. Nem mondom, hogy angyalok, de borzasztó nehéz a kamaszokkal, és ha még az alapnevelést sem kapta volna meg, mi lenne most? Egy szülőnek elsőnek kell lenni a gyereknek, mindenek felett, rengeteg időt és energiát igényel, és ezt kell tudomásul venni.
2010. jan. 19. 12:13
 23/40 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Ha a gyerek nem kap elég figyelmet,tényleg akkor kezdődnek a bajok!

Elmesélek egy történetet,ami pár héttel ezelőtt történt meg a kisfiam ovis barátjával.

Mostanában nagy divat már oviban szülinapi bulit tartani,az egyik kisfiú szülei is csináltak,

"A" kisfiú meghívta "B" kisfiút,berakta a meghívót az ovis társa zsákjába."B" kisfiú apukája egyszerre jött "A" kisfiú apjával délután.Eltette a meghívót apuka a táskájába.

Kijött "A" kisfiú a teremből,közölte,hogy "B" kisfiú te nagyon buta vagy,mégsem hívlak meg,és kivette a másik apuka táskájából a meghívót.

Ott volt "A" kisfiú apukája is,hallott mindent,de meg sem tudott szólalni,vagy nem is akart.

Utána "B" anyuka felhívta "A" anyukát,és megköszönték a meghívást,de köszönik nem mennek:(

Rettenetes,hogy már 5 évesen ilyen kegyetlenek a gyerekek:(,az ilyenekből lesz a "főnök",aki leseperi majd a többieket az iskolában,és később a munkahelyen is.

2010. jan. 19. 12:17
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is már pici kortól nevelni kell a gyerekeket. Nekem egy van, szoktam vele kiabálni, de még egyszer sem ütöttem meg. Valaki viszont minden apróságért megpofozza, meg megszokta a gyerek....

A gyerekem osztálytársai között is vannak ilyen gyerekek, lehet, hogy figyelemfelhívás miatt csinálják amit csinálnak, de akkor sem mentség. Pl. az egyik gyerek az idei tanévben már a 6. igazgatóit vitte haza. A szülő hordja nevelésibe ennyi... "rosszaságai" pl. az egyik kislány tolltartóját beledobta a wc-be, vagy pl. kétszer egymás után felvette a tanár telefonját (a tanári asztalon volt a szünetben) és trágár szavakat mondott bele. A tanároknak nincs tekintélye.

De egyébként azért írtam az elején, hogy pici korban kell kezdeni, mert ahogy egy előttem író is írta rá sem szólnak a gyerekre ha olyat csinál. Szaladgál, kiabál, rugtossa széket stb. Attól, hogy rászól, még nem lesz visszamaradott lelkisérült a gyerek.

A múlkor a gyerekem osztálytársai közül 3-an a házunk környékén tüzeskedtek - egy autó kipufogójába dugdostak valamit, utána kukát borogattak. (7-8 éves gyerekeről beszélek) Leküldtem a páromat, hogy tegyen rendet, az egyik ház sarka mögül bontott tégladarabokkal elkezdték dobálni. Na erre lementem, beszóltam (szinte a szomszédban laknak) az egyik fiú öreganyjának, így ketten mi is odamentünk. A mama is hiába kiabált az unokájának, lesz@rta őt. Akkor ment el főúton egy mentőautó, spontán odakiabáltam nekik, hogy jönnek a rendörök és visznek titeket az intézetbe. Na erre odajöttek és bocsánatot kértek. De most őszintén: ha a páromat eltalálja valamelyik tégladarab, akkor mi van? A párom mondta, hogy elkapta volna az ideg és megzupálja az egyiket, de akkor is őt veszik elő!

Egyszóval: én 31 éves vagyok, mi is voltunk rosszak, de némelyik rosszaság már durva. Ezek a gyerkek kiröhögik a tanárt, a felnőtteket és persze a saját szüleiket is. Ilyenkor már késő nevelni őket. Sajnos.

Zárásnak: van olyan is aki annyira "okosnak és szépnek" neveli a gyerekét, hogy annak nincsenek barátai és azért fordul a "világ ellen", de őket sem tudom sajnálni.

2010. jan. 19. 12:51
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Sok szülő egész nap dolgozik és úgy vannak az iskolával, hogy ott majd nevelik a gyereket,mert az szerintük az iskola feladata, tehát ráhárítják.

Az iskola feladata az oktatás és nevelés is. De egy gyerek nevelésének a ,,színtere" nem csak az iskola, hanem otthon is kell nevelni.

Meg sok szülő a saját gyerekével szemben ,,vak". Okosabbnak, ügyesebbnek stb. látja, mint amilyen valójában. És amikor hazajön a gyerek,hogy intőt kapott,akkor nem az az első, na mit csináltál rosszul, hiszen az ő gyereke okos, az ő gyereke nem szokott semmi rosszat csinálni, tehát nem ő a hibás. De akkor ki is a vétkes? Á igen, X anyuka gyereke, mert belevitte az én ,,kicsi fiamat" a rosszba. Meg a tanár is...stb..

2010. jan. 19. 12:56
 26/40 A kérdező kommentje:
12:06 - Ebben mondjuk szintén a szülő felelőssége is ott van, mert akivel leülnek megbeszélni, hogy a film nem a valóság, meg egyáltalán, azzal szintén nem lesz semmi gond. De a tévé hiába rakja ki a 12-16-18-as karikákat, ha a szülő nincs ott a gyerek mellett.
2010. jan. 19. 13:16
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Már az óvodában megtapasztalni-ahogy azt előttem írták is páran-,mennyire neveletlenek,s persze gonoszak,rosszindulatúak tudnak lenni egész pici korukban is.Az a gond,hogy a szülő azt gondolja,a jó nevelés az elkényeztetéssel,s a gyereknek mindent megengedéssel kezdődik.Nem így van.A nevelés egy hosszú,nehéz,kihívásokkal megtűzdelt feladat.Sajnos ezt sokan nem veszik tudomásul,s a könnyebbik utat választják.Sok családban látom,hogy a gyerek lehülyézi a szülőt,akár mások előtt is gond nélkül,és a szülő csak mosolyog egyet.Vagy ugráltatja,cselédnek nézi,megmondja a saját szüleinek,mit hogyan kell csinálni.Ők meg csak csendben tűrik,és eszükbe nem jut,hogy rászóljanak.Felnőtt korukra már mindenki főnökének érzik magukat az ilyen gyerekek.Anyuka is megengedte,máson miért ne tiporjak keresztül?Szomorú,de ez van.
2010. jan. 19. 13:53
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

A szülők nagy része hárít. Nem az én gyerekem a rossz! Sokan el sem hiszik, hogy gyerekük mire képes, ha el tűnik a szülő a látó határról. Ismerek gyerekeket iskolából óvodából. Van aki egy angyal és bújik anya szoknyája mögé, ám amikor anya elmegy az oviból "szarvai" nőnek, majd amikor anyu jön akkor angyalszárnyak és bociszemek. Anya meg csodálkozik, hogy ne, tényleg ő volt? Persze itt is megvan a háttér az effajta viselkedéshez. Ismerek túlmozgásos igazán hiperaktív gyereket, akinek a szülei képtelenek elhinni, hogy a gyerek hiperaktív. Nem számít szakvélemény, tanári jelzés, szemmel látható túlmozgás. Az ő gyereke nem AZ! Van aki kiröhögi a tanárt, s ha az jelez a szülőnek az váll rándítással elintézi, -Engem is kiröhög, mit csináljak vele?!

Na meg a szülő aki harmadikos gyerekét az iskolában keresi, mert nem tudja hol van, aztán csodálkozik, ha azt mondják, hogy neki kellene tudnia, hogy hol van, hiszen az ő gyereke. Persze a gyerek hetek óta eljár otthonról az iskola mellé.

A tanár meg örüljön, hogy nem verik meg ha szól és megússza néhány ízes odamondással. A 7-8 éves (néha kisebbek is) gyerekek pedig tényleg felügyelet nélkül mászkálnak ma már kicsit sem biztonságos világunkban. A tiszteletlenség csak egy tünete beteg társadalmunknak.

2010. jan. 19. 13:58
 29/40 anonim ***** válasza:
95%

De miért látja a gyerek az öldöklést a tv-ben? Mert a szülő hagyja neki nézni. Mert ez a kényelmes, hogy a gyerek leül a tv elé, és addig legalább elvan. Az én keresztlányom nem nagyon néz tv-t, akkor inkább magyar népmesét, és ezért áldom a szüleit. De inkább játszanak a gyerekkel, illetve megtanították neki, hogy legyen el egyedül is. Amíg az anyja főz, addig ő ül a konyhában, és vagy rajzol, vagy versikéket tanulnak, vagy valamivel játszit. A szobájából ki van tiltva a tv. Megválogatják, hogy a tv-ben milyen mesét, műsort nézhet.

Szerintem ez a jó, ez lenne a normális. Persze, nem lehet elzárni a külvilágot, de minél később jön rá, milyen a világ, annál jobb.

2010. jan. 19. 14:11
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Még az is eszembe jutott, hogy ha egy gyerek neveletlen,akkor nem biztos, hogy csak a szülei hibásak, mert lehet, hogy a szülőket sem nevelték rendesen, mikor azok voltak fiatalok. Nem láttak jó példát otthon, így ők sem tudják, mihez kezdjenek a saját gyerekükkel. A legrosszabb, ha ők is elkövetik azokat a hibákat a saját gyerekükkel, amiket az ő szüleik velük.

A gyereknevelés nem csak az anyák, hanem az apák dolga is. Sok apa este hullafáradtan esik haza a munkából, nincs energiája a gyerekre, de azt nem teheti meg, hogy más munkát keres, főleg a mai világban, mert ha nem lesz állása, éhenhal a család...Vagy sok az alkoholista(mondjuk az anyák között is)...Nagyon ritkán látom, hogy az apukák kiviszik a fiukat focizni vagy a lányokat játszótérre, szinte csak filmekben látok ilyet,pedig ez is fontos lenne...

2010. jan. 19. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!