Feleségem el akar hagyni, mert nem vállalok be egy munkát? Azzal fenyeget hogy nem jön ma haza és inkább ott alszik valamelyik barátnőjénél. Már a telefont sem veszi fel nekem.
Ma már feltettem a kérdést,csak átették az üzleti kérdésekhez.Nem tudom minek amikor ez egy családi kérdés és nem pénzügyi.Ez volt az előző kérdésem...most már telefont se veszi fel nekem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
ha nem akarja akkor nem akarja. Koltozzon el nyugodtan.
Amugy nem lehet hogy ez csak egy urugy, es egyebkent is el akar hagyni?
Egyet értek a nyolcassal ő tette fel ebben a témában a lényeges kérdéseket.
Mert ha padlón vagytok anyagilag és te mégsem vállalod el a melót és mellette próbálnál magadnak megfelelőbbet keresni. Akkor teljesen érthető a reakciója.
De ha nem így van, akkor fordított az eset mert akkor olybá tűnik az a lényeg te legyél otthon. Ő meg hiszti képen a barátnőjénél alszik, ahelyett, hogy igazi házastársként párját támogatná.
Szóval lényeges dolgokat nem mesélsz el, és várod adjunk tanácsot. De így nem lehet, mert nem tudjuk mi van a háttérben.
A lényeges dolog hogy 2 évig jártunk és 1 éve vagyunk házasok.Mint írtam gyerek az nincs,nincs hitelünk,nincs adóságunk,nem vagyunk elszegényedve.Amióta együtt vagyunk azóta egyszer nem volt munkám,az 2 hétig tartott.Utánna elmentem egy céghez,nem kerestem jól csináltam mert mindig amondó voltam hogy minden munka jobb mint a semmi.Szóval csináltam.De a főnök úgy döntött hogy megszabadul tőlem,mert nem volt annyi munka.Egyből elkezdtem keresgélni,olyan állásokra is beadtam amit soha nem csináltam volna.Pl 2-szer felvettek volna eladónak,de mivel nem vagyok olyan alkat akinek az eladósdi való így a feleségem is mondta hogy azt nem várja tőlem hogy azt elvállaljam.Akkor most válaszolok ezekre a kérdésekre is.
Tisztázzuk először, hogy a feleséged miért ragaszkodik annyira ahhoz, hogy azt a konkrét munkát vállald be.
- anyagilag a padlón vagytok és sürget az idő?
Nem vagyunk padlón,se hitelünk se semmi,plusz még van egy kis megtakarításom.
- olyan unka, hogy jobban meg fognak becsülni utána?
Nem nem olyan munka,nem lehet elöre lépni,max a főnök lesz rendesebb.
- már régóta munka nélkül vagy és ez az első ajánlat?
3 hónapja vagyuk munka nélkül,2 ajánlat volt,fentebb írtam mi volt az.
- a feleséged megígérte valakinek, hogy meg fogod csinálni?
Nem ígérte megsenkinek,legalábbis én nem tudok róla.
- a feleséged kötődik ahhoz, akinek dolgoznod kellene?
Nem kötődik,nem ismerős általi munka ez,ha ilyenre gondolsz.
- a feleséged nem akarja, hogy otthon legyél?
Persze hogy nem,én sem akarok itthon üllni ha nem muszáj.
És most tisztázzuk, hogy te miért nem akarod elvállalni?
- magalázó Nem tudom megalázó e,max ha olyan feladatot bíznak rám,ami esélyes lehet,egy valaki dolgozott ott akit ismerek,ő egy napig volt ott,és valami teljesen más feladatot kapott a kollégáktól,majd eljött és közölte hogy nem azért jött ide dolgozni.
- megterhelő?
Amúgy igen,megterhelő a munka.Kemény fizikia,hóban,fagyban,esőben,minuzsokban stb.
- nem a szakmádnak megfelelő?
Az egyik szakmámnak megfelelő csak ilyen gözegben nem dolgoztam.
- nem kell annyira a pénz, hogy bármit elvállalj?
Kell de nem minden áron.
- téged egy nő ne ugráltasson?
Nem baj ha ugráltat,ha ugráltat nem feltétlen akar nekem rosszat.Szóval ezt elfogadom,mivel szeretem.Ha a feleségemre gondoltál.
- akinek dolgozni kell, vagy amit dolgozni kell azzal van bajod?
Nem amit dolgozni kell,hanem inkább akinek ahogy előadta magát.Persze nyilván elsőre nem ismeri ki az ember,de egy munkavállaló is leszűri nagyjából hogy milyen ember az akinek dolgoznia kell vagy fog.És kell is hogy leszűrje.
Ha erre mindre válaszoltál, akkor mi is tisztábban látjuk, hogy mi a baja a nődnek, és hogyan kéne rajta segíteni.
Hát a válaszodból, nem értem a nőt (mondjuk melyik férfi érti?). Mert ha nem nélkülöztök, miért is van a cécó? Bár nem ismerem őt, de ez nekem így hiszti.
Mert a házaspároknak az a dolga, hogy kiálljanak egymás mellett jóban rosszban.
És csak azért vállaljak el egy nekem nem tetsző munkát, akkor mikor rá sem vagyunk szorulva? Mert ő neki ez tetszene. Plusz még ezért zsarolni is próbál?
Már megbocsáss, ez gáz. És még bennem az is felvetődne, miért olyan fontos, hogy ne legyek otthon. Mert ha nem a pénz a motiváció a munkavállalásra, akkor mi?
Ezt az egészet nem értem. Persze nem tudom, mekkora lábon éltek, mennyi az említett tartalék, és az még mennyi időre elég? De a meséltek szerint biztosan nem tűrném a zsarolást, mert számomra ennél aljasabb dolog két ember közt akik elvileg szeretik egymást, nincsen.
Mert megérthető, hogy esetlegesen fél az anyagi hiánytól és stabilitást szeretne, de ne zsarolással akarja kicsikarni. Mert sz így nekem olyan lenne, hogy nem is szeret igazán, csak a pénz a lényeg.
Akkor most elmesélem az én történetem.
Én is több helyen dolgoztam már, volt nem egy fizikai is. Egyik helyről sem azért kellett eljönnöm, mert nem dolgoztam, hanem mert nem voltam hajlandó nyalizni a főnököknek. A legutóbbi munkám után bizony én is eljutottam arra a pontra, hogy most már nem vállalok el akármilyen alja munkát, mert elegem lett. Végül fél év után találtam egy olyan állást ami tetszik és jól értem magam munka közben, nem pedig azt nézem, mikor lesz már vége a munkaidőnek... Engem támogatott a párom, a végén viszont már ő is nehezebben viselte a dolgot, de csak kérdezgetett, hogy mi lesz már a melóval, az eszébe sem jutott, hogy ilyenekkel fenyegessen! Szerintem ha szeretem a másikat, akkor támogatom is! Mi sem voltunk rászorulva, hogy bármit elvállaljak, akkor miért tettem volna? Szerintem a feleséged nem szeret igazán, ha nem képes melléd állni ebben a helyzetben, szóval jobb is, ha megy! 28N
4 hónap alatt feléled a tartalékokat a nejed azt akarja veled megértetni hogy már nincs időd vállogatni,
fiatal házasként már a baba projekten kéne dolgoznotok és az úgy nem megy hogy te nem termelsz csak minden tartalékot felélsz, azért akar elhagyni mert a közös jövő egyre távolabb kerül
Vállald el, mert bele fogsz kényelmesedni. Özön statisztika van arról, hogy valaki minél tovább marad munka nélkül, annál kilátástalanabbá teszi a saját helyzetét. A munkaadók is rossz szemmel nézik, ha valaki már több hónapja munkanélküli, a saját önbecsülésed is oda lesz, nincs miért reggel felkelni, nincs célod, nem tudtok tervezni, stb.
Voltam én is munkanélküli, több hónapig is és baromi rossz érzés, a megélhetésünk nekünk sem került veszélybe, de nem úgy haladtunk, mint szerettünk volna. Egyre inkább kezdi az ember elveszíteni a reményt, pedig az az egész kulcsa. Bízni kell és remélni, ez pedig próbálkozásra, tettre sarkall. 3 hónap alatt 2 lehetőség? Ne viccelj már, inkább ez az, ami zavarja, hogy nem látja rajtad, hogy annyira vissza szeretnél menni dolgozni.
8. vagyok. Folytassuk az elemzést.
A munka valószínűleg a villanyszerelő szakmádnak megfelelő, mert a cukrászatot nem igazán végzi az ember hóban , fagyban. Ez a szakma valóban nem úri kisasszonyos, nyilván lehetne egy üzemcsarnokban is szerelni, de most nem ez az ajánlat! És mindig az ajánlatot kell megragadni! Meg kell látni benn, hogy miben lesz ez neked egy esetleges következő munkához ugródeszka, vagy tanulópénz!
A feleséged -egyébként- valószínűleg kezdi rajtad észrevenni a munka nélkül levőkön előbb utóbb tapasztalható változásokat:
- változik az önértékelésed, nő a kisebbségi érzésed ( "én miért nem kellek, mikor a nálam rosszabb(ügyetlenebb, hülyébb, stb.)kellett.
- máshol próbálod önnön szükségességedet igazolni ( pl. mindenbe beleszólsz, amibe régen nem tetted, mindent irányítani akarsz, azt is, amit eddig nagy ívben tojtál le)
- fitogtatod az erődet, próbálod rákényszeríteni az akaratodat a másikra ( pl. akár ágyban is!)
- látszik rajtad az elkeseredettség
- ingerültebb, türelmetlenebb lettél
- többet nézel a pohár fenekére, (azaz többet mész le a haverokkal a krimóba, hogy emberek között legyél)
- mindenért a feleségedet okolod, stb.
És még egy csomó minden lehet, amelyet te is észrevehetsz magadon, ha tartasz egy alapos "leülést" saját magaddal.
Vállald el a munkát, és gyűjts annyi pénzt, hogy a másik szakmádban meg tudj alapozni egy vállalkozást.
Hogy ne felejtsd el, addig is pld. vállald különleges alkalmakra különleges torták, sütik készítését otthon. Mert ahhoz csak konyha és tudás kell. És ha tényleg annyira szar ez a meló, mint ahogy te azt elképzelted, akkor továbbra is keress másikat, de a küzdelemben ne állj le! Mert igaza van egy előző hozzászólónak abban, hogy a túl sok munkanélküli idővel a saját ázsiódat is rontod a munkaerő piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!