Anyám elcseréli a családi házunkat egy kisebbre, és az értékegyeztetés után fentmaradó összeget akarja kettéosztva nekünkadni, de mást nem. Lehet ez?
#30-as
Ha nagyon jogi oldalról nézzük, akkor csak haszonélvezettel terhelt 1/4-ed része van a testvéreknek. Ami önmagában nem sokat ér.
Hivatalosan a hát fele anyukádé, a másik fele meg kettötöké a testvéreddel.
Ha anyukád marad a régi házban, és adoságai lesznek, mert nem elég a jövedelme a fenntartásra, akkor halála esetén a ház értékéböl ezt levonják, és adott esetben semmit nem örököltök.
Ha a ház el lesz cserélve, akkor a különbözet fele anyukádé, a másik fele oszlik meg köztetek, azaz nektek fejenként 1,5 millió járna csak meg az új ház egy-egy negyede a tietek. Ha egyszer anyukád meghal, akkor az új ház fele már a tietek, a másik felét meg akkor öröklitek - azaz végeredményben fele-fele lesz kettötöké.
Anyukátok már most is többet ajánlott fel, mint amennyi neketen a cserénél járna.
Húúúú mindenki h rátámadt a kérdezőre!!!
Arra nem gondolt a sok támadó h talán vmi baj miatt kell ennyire a kérdezőnek a pénz???? pl.: betegség, hitel bármi...
Amúgy meg értem a másik felet is engem sem érdekelne a pénz ha nem lenne rá nagyon óriási mértékben szükségem.
Sztem próbálj meg neki inkább segíteni. Festhetsz arra sem kell költeni ilyenek...
De ha mindenképp csak úgy kell h neh anyudé legyen akkor meg keress neki olcsóbb lakást h a ti részetek mindenképp szabadon maradjon!
Amúgy nektek ennyire fontos ez a pénz? Vagy sosem volt jó anyukád és ezért akarjátok annyira?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!