Anyám elcseréli a családi házunkat egy kisebbre, és az értékegyeztetés után fentmaradó összeget akarja kettéosztva nekünkadni, de mást nem. Lehet ez?
Huu elég érdekes fogalmazás lett,többször is irtam ugyan azokat a szavakat,mert vagy fél óráig szerkesztettem és összekavarodtam kicsit.
Bocsánat,remélem érthetö azért.
A lényeg hogy anyámat ma sírogörcsel hagytuk ott,mert nem képes megérteni hogy nekünk nem csak a külömbözetből járó pénz fele jár hanem az a rész ahány százalék tulajdonunk van az ingatlanban azaz 25-25 százalék.
Ő úgy van vele hogy ne pattogjunk örüljünk hogy kapunk valamit,mert mi van ha egy 10-12 milliós házra cserélné el,akkor még ennyi sem járna.
"Na persze én most adjak oda nektek 7.5milliót és majd ha meghalok akkor ti egy 9milliós házat fogtok örökölni..."
Mit tehetúnk tesómmal?
Miért adná el anyukád a házat? Talán azért akar kisebbet, mert ezt nem tudja fenntartani, vagy csak felesleges egymagának ilyen nagy. (Úgy vettem ki, hogy ti nem ott éltek a tesóddal.)
Szerintem sokan örülnének 3-3 milliónak. És az új ház úgy is a tiétek lesz majd.
Nem értem a problémát. Mondjuk mi jó, közeli viszonyban vagyunk a szüleinkkel, tehát ilyen miatt biztosan nem veszekednénk.
Nem egyeztek bele a cserébe/eladásába.
Így ha anyuka meghal marad a 15 milliós ház. De igy nem kaptok egy forintot sem.
Ja igen még a másik! Még azt is kitalálta hogy az sem biztos hogy a 3-3milliót sem biztos hogy megkapjuk,hiszen a költöztetés pénzel jár,és ki kell festetni azt a házat amibe beköltözik,ingatlanos jutaléka,ügyvédi költség ezek mind lejönnek a 6millióbol,és ami majd marad azt osztja el kettönk közt. Mi nem erőltettük hogy adja el a házat,az tény hogy egyedül nagy neki ez a ház,mi már nem lakunk ott,nem tudja egyedül fent tartani,egy kisebb ház jobb lenne neki,de ez az ö döntése volt.
Valamelyest megértem anyámat,mert semmi pénze sincs,tényleg csak az a 6milliója lesz amit a cseréből kap,de azért szerintem a mi részünk az ugyan úgy jár a lakásból ha eladja nem?
Kérlek ne irjatok semmi roszat anyámra,tudom hogy ennek nem igy kellene mennie,na de bármit is tesz attól még az anyám!
Azt irjátok csak meg hogy hivatalosan hogy megy ez,és mit tudunk csinálni hogy azért ne usszon el a köteles részünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!