Ki mit tenne? Nem tudom mi lenne a helyes döntés.
Párommal 4 éve vagyunk együtt, van egy két hónapos kislányunk.
Párom állás ajánlatot kapott az ország másik felében, ez hatalmas előre lépést jelentene a karrierje szempontjából, és nem mellesleg anyagilag is.
Én viszont nagyon nem szívesen költöznék el, és hagynék itt mindenkit. De a férjem nélkül sem szívesen élnék és a kislányomnak is szüksége van az apukájára. És őt sem kérhetem arra, hogy kihagyja ezt a lehetőséget.
Szóval sehogy sem jó... Ki mit tenne? Vélemény?
en a helyedben bennek de nem rogton..
pl 1 honapot varnek hogy milyen a munka,jol fizet-e tenyleg es csakis a biztosra mennek..
a szuleid: oket lehet latogatni :) az legyen a legnagyobb problemad az eletben :)menjen csak,1 honapot probaljon ki hogy milyen ( ugye nezze meg hogy tetszik-e neki milyen stb) es ha mar 101%-os hogy jo akkor mennek.. egy 2 honapos picivel nehez szaladgalni.
de ha egyutt vagytok akkor ott van az apja is a picinek,tobb penz is jut esetleg felre is tudtok tenni :)
Sok sikert.
Ország másik vége nem a világ vége. Havonta egyszer meg tudjátok látogatni egymást a családoddal. Adjátok ki a lakást és menjetek a férjeddel, ti hárman vagytok már egy család.
Neked kell most alkalmazkodnod.
Hát, én nem mennék. Kisgyerekkel, ha az első, pláne nem... nem mindegy, hgy telefonon adnak tanácsot,vagy segíteni is tudnak. Plusz gondolom szeretnél dolgozni majd. ha beteg lesz a kicsi, mindig bébiszittert fogadni? Ha egyáltalán lesz miből, és elfogadja a gyerek is.
Nem tudom, mit dolgozik a férjed, és mekkora lenne az az előrelépés. Ha itt tanár, ott meg egyetemi docens lenne, akkor talán. De ha gyári munkás és 120 helyett keresne 150et, akkor nem. NEKEM nem érné meg az a +30e, hogy egyedül legyek, messze a családtól, barátoktól.
Szerintem nem mindig csak a nőnek kell alkalmazkodnia. Férjed mit mond? Ő mindenképp menne? Most hol éltek? Anyudékkal, vagy külön? Sikerül fenntartani magatokat, vagy számolni kell hó végére? Ott ahol most vagytok, esélytelen a másik munka, muszáj érte (ennyivel) messzebb menni? Ha most is kijöttök, akkor te is elmehetsz dolgozni a gyerek 1 éves korában, ugyan úgy kapnád a gyedet/gyest, plusz lenne fizud. Állami bölcsibe be tudod íratni, pénzbe sem kerül.
Ha 100.000-es tétel lenne, meggondolnám. De ilyen 30-50e ft-ért a fejembe meg nem fordulna felrúgni mindent. Pláne, ha most biztos a melóhely. Ki tudja, ott mennyire lesz biztos? És ha nem jön össze, hova mentek, mit csináltok egy gyerekkel? Gyerek nélkül még talán, de így én nem mennék.
Én úgy vagyok vele, hogy a nőnek a véleménye is ugyan annyit kell érjen egy kapcsolatban, mint a férfié, és nekünk nem birkákként kell mennünk utánuk...
de emberek! az miért nem opció, hogy a férfi 'adja' fel az 'álmát/előrelépését'? Miért csak a nő?
Nekem mondjuk lenne pár kérdésem ezzel a munkával kapcsolatban, nem csak egyből kijelenteném a helyetekben, hogy menjen... de gondolom kapásból tudjátok a hátteret is...
- Mennyit keres most, mennyit keresne ott?
- Mennyivel lenne több a kiadás? (albérlet, helyijárat...)
- Milyen előrelépési esély lenne?
- Te mikor mennél dolgozni, jelenlegi lakhelyeden/környékén lenne-e munkád?
ezek nélkül szerintem nem lehet tanácsot adni...
És még a férj indokai is érdekelnének, ő hogy képzelte el a dolgot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!