Hogyan lehet önállósodni egy fiatalnak a mai világban, ilyen kevés fizetésből? Tényleg kilátástalan?
4 óráért kapok 80-t+2 családit a gyerekek után az 26.5, ebből kell egy felnőtt és két gyereket fenn tartani...
Egyéb kérdés?
És érdekes szépen vagyok sminkelve, valahogy nem fogy olyan űbergyorsan, hogy havonta elfogyjon, a tisztálkodó szerek sem úgy fogynak.
Szolizni nem járok, most nincs körmöm, de volt egy darabig(csak hazavágta a normál körmöm) a hajam épp növesztem azért nincs se melír se vágás, amíg a rövidet preferáltam, addig 3havonta mentem fodrászhoz, és érdekes számlák pipa kaja pipa, ruhák pipa...
Annyi, hogy idén nem voltunk nyaralni, más kellemetlenség nincs.
Szóval neked a majd 100-egymagadra rezsi és minden nélkül kicsit nagyon sok sok sok feleslegre megy el.....
Én is 23 éves vagyok, két éve lakom együtt a barátommal.
Szerintem úgy tudnál önállósodni, ha összejönnél valakivel és összeköltöznétek. Egyedül biztos nehéz. Én még tanulok, nem keresek semmit, viszont viszem a háztartást. Jobb ötletet nem tudok, hiába mondhatnám hogy keress többet. Illetve ha már ilyen rossz munkád van, képezd magad mellette. Tanulj amíg csak lehet.
Én értem, hogy nem akarsz aszkéta módon élni 23 évesen, de akkor vagy keress más munkát, vagy tényleg változtass... 4000 ft energiaitalra nagyon sok, van belőle olcsó is (100 forintosak, több fajta is), ha minden nap innál még az is csak 3000 ft lenne egy hónapra, tehát ha hétvégén is innál, pedig gondolom arra nincs szükség, mert azt mondtad munka előtt kell. Cigire 15000 forint nagyon sok, mennyit szívsz el egy nap?? Ha 1500ért veszel egy dobozt, az is 10 doboz havonta, 30 napra, napi 6 szál... Biztos tudnád csökkenteni. (De ha olcsóbbat szívsz, akkor meg még több ugye.) 5000 ft is sok szerintem csak szolira, ilyen körülmények között. A BKV bérlet 10000 ft lenne egy hónapra, gyanítom olcsóbb mint a kocsi.
Vagy nagyon össze kell szedned magad és igen, lemondani jó pár dologról ha el akarsz költözni, vagy új munkát kell keresned.
# 35/38
Szóval az az önállóság ha szülők helyett barát tartja el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!