Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Teljesen kilátástalan az...

Teljesen kilátástalan az életem. Jobb lenne, ha nem is élnék (? )

Figyelt kérdés
Minden azzal kezdődött, hogy egy halom adóságot örököltem, februárban meghalt anyám után, a házat is el kellett adnunk. Az albérletet amiben laktunk felmondták ezért a kislányommal meg a párommal most anyóséknál lakunk. A párom és a családja szeretnek engem, mégis boldogtalan vagyok. Mindennap sírok a pénz miatt. Mit tegyek?
2014. júl. 8. 21:33
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Csak adósságot nem lehet örökölni, miért nem utasítottad vissza az örökséget?
2014. júl. 8. 21:37
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
1 : adósságot nagyonis lehet örökölni :)
2014. júl. 8. 21:46
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
2-es, áruld már el, hogy hogyan lehet CSAK adósságot örökölni? Ja, ha valakinek nincs annyi esze, hogy az örökséget ilyen esetben visszautasítsa, az más.
2014. júl. 8. 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Kedves második.

Adósságot csak a hagyaték erejéig örökölhető.

Ha sokkal több az adósság mint a vagyon akkor két lehetőség van az örökösnek

1. visszautasítható az örökség

2. Elfogadja az örökséget,ezáltal az adósságot is. Így a hagyaték teljes része bele kerül az adósságba, és a többi adósság megszűnik.

Ezért egy kicsit meglep, hogy adósságot örököltél, de nem jöttél ki belőle nullára.

2014. júl. 8. 22:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Van egy családod akik szeretnek! Van egy kislányod és megfordul a fejedben hogy nem akarsz élni? Már bocs de akkor neked tényleg az is járna!

Lehet másod állást vállalni, részletfizetést kérni, lesz egy -két szűk évetek, na és? Ebbe még nem kell belehalni ám!

2014. júl. 8. 22:20
 6/10 anonim ***** válasza:

A kétkedőknek: na és ha adóstárs volt az anyja hitelében, akkor is ez a helyzet?

A kérdezőnek: megértelek, hogy el vagy keseredve, de mindig kisüt a nap. Gondolj azokra, akik szeretnek. Nézd a kislányod szép arcát! Ha kell, kérj segítséget egy pszichológustól, menj el a családsegítőkhöz.

2014. júl. 9. 06:38
 7/10 anonim ***** válasza:

"A párom és a családja szeretnek engem, mégis boldogtalan vagyok. Mindennap sírok a pénz miatt."

Látod és érzed te is, csak nem tudod mit tegyél...

A világ hibája ez a nagy pénzközpontúság...te aggódsz a pénz miatt, pedig ami igazán számít az meg van neked...hiába sírsz attól nem lesz jobb, csak a körülötted levőknek okozol fájdalmat, azoknak akik szeretnek! gondolom a párod is szenved veled együtt, hisz egy pár vagytok...még ha nem is mutatja akkor is szenved, fáj neki és segíteni akar...ne síró arccal lásson, mert "boldogtalan vagy a pénz miatt", hanem mosolygó arccal, mert "boldog vagy, mert szeret és támogat a családjával együtt"! mosolyogva köszönd meg neki, hogy melletted áll és szeret! érezze, hogy a fájdalmadban boldog vagy, mert ott van veled! szerintem ezt tedd! ne csak a rosszra figyelj, hanem arra ami jó! a párod, a családod, a kislányod...szerinted a pénz a boldogság? fogd fel ezt úgy mint egy tesztet...vagy lásd a jó oldalát! most kiderül ki áll melletted és kinek mennyire vagy fontos! közelebb hoz titeket egymáshoz! talán ez a fordulat miatt sokkal jobban tudod értékelni a szeretetet! mert az ember könnyen hozzászokik a jóhoz...és ezek az élmények juttatják eszébe, hogy nem sebezhetetlen!

én még elég fiatal vagyok, sok mindent még nem tapasztaltam meg, de számos dolgot igen...mi voltunk szegények, voltunk olyan helyzetben anyagilag, hogy bármit megkaphattam volna amire vágytam...voltam már szerelmes, mindennél boldogabb! és voltam súlyos depressziós egyedül magányosan a jéghideg sötét lelki börtönben! nem akarok nagy szavakat használni, vagy nagynak tűnni, de szerintem (a tapasztalataim alapján így gondolom) a legfontosabb dolog a világon a SZERETET! lehetsz te bármennyire gazdag, okos ha nem kapsz szeretetet akkor lelkileg szegény leszel és emészteni fog a magány! de lehetsz te anyagilag nagyon rossz állapotban, kilátástalan helyzetben, de ha van aki szeret és melletted áll akkor mindenkinél boldogabb lehetsz! szerintem ne add fel, főleg, hogy neked meg van az amire nagyon sokan vágyunk! a leírtak alapján te is látod a jót, de elhomályosítja a rossz...nem azt mondom, hogy ne vedd észre, ne foglalkozz az anyagi gondokkal...de ne ez legyen a középpontban! remélem sikerül rendbe jönnöd és mosolyogva a párod szemébe nézni és megköszönni neki azt amit kapsz tőle, és nyugodtan sírhatsz, de ne a pénz miatt, hanem azért mert örülsz annak, hogy szeret és melletted van! Hidd el rendbe fognak jönni a dolgok! Most kilátástalan, de évek múlva csak egy emlék lesz...és nem rossz emlék, hanem jó, mert nem a problémára emlékszel majd, hanem arra, hogy a párod melletted volt és szeretett.

2014. júl. 9. 08:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdekes módon az én szüleimnek sikerült egy olyan nevet választani, ami nem csak itthon, de külföldön is megállja a helyét amellett, hogy nem ilyen fonetikusan leírt gyönyörűség. (Viktória). Most akkor ők sem haladnak a korral, vagy csak voltak elég intelligensek ahhoz, hogy ne keserítsék meg az életem egy béna névvel?
2014. júl. 15. 23:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Jesszus utolsó vagyok mobilról elcsúsztam a kérdéstől, ahova írni akartam!!!! Bocsánat az offért,nem ide szántam!
2014. júl. 15. 23:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Elolvastam a kérdésed, ha már ilyen béna voltam, és ide írtam egy máshova szánt választ.

Kedves kérdező nem, egyáltalán nem lenne jobb, ha nem élnél, mert a gyermekednek te vagy a mentsvára, az édesanyja, akiről tudhatja, hogy mindig szeretni fogja őt.

A párod és családja melletted áll, és ez a fontos. Hidd el, ezt is meg fogod tudni oldani, csak légy erős! Tudom, könnyű ezt mondani, de én hiszek abban, hogy ha elég kitartó vagy, akkor túljutsz a nehézségeken.

2014. júl. 15. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!