Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Tavaly elkezdtem egy szakmát..most így visszagondolva jobblett volna ha bele se kezdek mer nem nekem való. Azt tudni kell hogy én matekbol világ életembe hülye voltam..ennek ellenére elkezdtem ezt a képzést ami 2 éves és általában csak ilyen számolásos feladatok vannak a gyakorlati részben. Teljesen kivagyok hogy hogylehettem ekkora barom..feleslegesen csinálom ezt a félévemet mer így tuti meghúznak ráadásul nemis érdekel amit tanulok..azért jelentkeztem oda mer muszáj volt valamit egy érettségivel elhelyezkedni sem lehet. Ezen felül meg gyerekkorom óta kapok kb 40 ezer árvaságit meg a családit. Persze ebböl én nemlátok semmit..jó megértem mert énis ittlakok meg minden csak néha nem esik túl jól azse. Amúgy 21 vagyok, lennének más terveim amit szeretnék, de csak tanfolyam keretében lehet. Ezen felül ha most otthagynám a sulit biztos azlenne anyujéktol hogy hogylehetek ilyen hülye mer kiesett az a pénz amit rám kaptak. ( nemvagyok ellenük nelegyen félreértés de kicsit zavar hogy ha én akarnék ebbe dönteni ott a hátránya ami miatt énlennék a szemét) Mert annyira nem élünk jól de vannak más bevételein szoval megtudnánk élni biztos. Alapbol nemkapnánk nyár elejétöl a pénzt mer akkor végeznék. Félek előállni a tervemmel anyunak mer biztos nemértené meg a helyzetem. ( Tanfolyam meg hasonlót én fizetném a félrerakott pénzemböl )Ti mit tennétek a helyemben? Hasznos tanácsokat várok. Előre is köszönöm!
2010. jan. 14. 10:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hú ez tényleg gáz, mert amit az ember nem szeret, azt csak kínlódva végzi. Ez csak az én privi véleményem, ezt az utolsó félévet csak küzd már végig,mert odavész az eddigi tanulásod. És nem vagy még túlkoros, ahhoz, hogy egy másikat válassz. Addig is kutakodj, mi lenne a számodra a legmegfelelőbb, amit valóban szeretel.
2010. jan. 14. 10:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban igaza lenne a szüleidnek, hogy amit rád kapnak pénzt, az elig elég a TE megélhetésedre, ha ez kisene, akkor ök tartsanak téged el?

Egy majdnem kész szakmát eldobni az utolsó félévben a lehetö legnagyobb hülyeség, ha nem is lesznek jó jegyeid, de azt késöbb senki sem néz, csak azt, hogy megvan.

2010. jan. 14. 10:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hagynám ott a sulit semmiképpen. Valamilyen szakmád kell, hogy legyen, mert utána nem tudsz elhelyezkedni és még nehezebb lesz. Éééés hát igen, az ember nem mindig azt csinálja, amit szeretne, nem mondom, hogy szokj hozzá, de nem így működik. Meg azért mert van valami hangzatosabb tanfolyam, hidd el ott is pont annyi butaságot tanítanak mint itt. Próbáld meg magad összeszedni és igenis elvégezni a tanfolyamot, utána még azt is elvégezheted, ami jobban tetszik. Lehet most nem látod értelmét, de minél több papír van a kezedben, vagy minél többféle annál több eséllyel indulsz a munkaerőpiacon. A félretett pénzed meg jó lesz másra is, ne hátrálj meg, mert kudarcként fogod megélni! Szóval hajrá, húzz bele! Sok sikert hozzá! :)
2010. jan. 14. 10:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az elsővel.Én nagyon örültem volna egy ilyen lehetőségnek,de nem volt.

Azt tudnod kell tavasszal kezdek egy tanfolyamot,amihez nincs kedvem,de megcsinálom,mert egy egész évre fizetés és munka a kezdetektől.

Valamiből élni kell.

2010. jan. 14. 10:58
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat! Igen végülis nemkéne eldobni ezt a fél évet tudom..de nekem ez így nagyon nehéz. Amúgy van tervem már amit végeznék azis szakmai okj csak fizetős. Ebbe tuti lenne munkám. igazábol amit most végzek oda még nyelvizsga kéne meg diploma ami nekem sose lesz..szoval azértis ez olyan kilátástalan nameg eggyátalán nem érdekel.
2010. jan. 14. 11:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Hát igen sajnos sokan vannak abba a helyzetbe hogy belevannak kényszerülve valamibe amit nemszeretnek. De minidg ottvana változtatás lehetősége ha még fiatal az illető
2010. jan. 14. 11:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Én fősulin szenvedek a matekkal, és nem jó kedvemben, hanem h legyen diplomám, erőltesd meg szerintem magad, ki tudja mire lesz még jó ez a szakma? És utána mehetsz olyan tanfolyamra mire szeretnél. És a szüleid se szólhatnak egy rossz szót se:)
2010. jan. 14. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:
ha nincs még szakmád, akkor OKJ-seknél általában ingyen tanulhatsz sok helyen, nappalin persze (illetve én végeztem ingyen esti OKJ-t is, speciel suli mellett(nem fősuli mellett érettésgi utáni plusz évben).
2010. jan. 14. 11:33
 9/11 A kérdező kommentje:
igen ez a szakma az első nekem és ingyenes. ezt amit szeretnék nemlehet ingyen sajnos 1-2 helyen van az országba nappalin 2 év de azis elég messze. És mivel nyáron leszek 22 már pont kiesnék az ingyenességböl mer csak 1 évig lenne az.
2010. jan. 14. 11:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nem megy akkor az elején kell feladni. Milyen dolog a célszalag előtt pár méterrel összerogyni? Ha eddig eljutottál, most már KŰZDJ!
2010. jan. 14. 11:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!