Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen tapintatlan a férjem?

Miért ilyen tapintatlan a férjem?

Figyelt kérdés
Van egy kisfiunk.Mikor várandós voltam anyósom azzal szekált,míg meg nem tudtuk a baba nemét,hogy nehogy lány legyen,mert annak nem örülne,az nem számít.Mikor megtudtuk uh-n,hogy kisfiunk lesz,a férjem a váróból szinte ordítva hívta fel anyósomat,hogy :"áll a ..ja a gyereknek!" Akartunk második babát,de méhen kívüli terhesség volt.A férjem utána közölte nem lesz több gyerek.Eleinte én is féltem a kockázattól,idő kellett kiheverni is.A kisfiunk ahogy nő egyre akaratosabb,nagyobb hisztik is voltak,vannak.Ha felhoztam,hogy beszéljünk a tesóról,a férjem kategorikusan szinte leordított,hogy nem.Most pedig 3-4 hónapja többször megbántott.3 ismerősünknél is született második baba,kislányok.Tegnap már el is sírtam magam.Közölte,hogy milyen jó a haverjának,mert lánya is van,és azok apásak./Megjegyzem a kisfiunkkal nem soakt foglakozott 3 évig,de az utóbbi időben ez kezd változni./Meg egyre több az ilyen megjegyzés,hogy ha lánya lenne...stb.Nagyon fáj :(
2014. aug. 9. 23:48
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, szerintem te is érzed, hogy ez a dolog sok sebből vérzik. Nagyon sokból. Többől, mint kéne.

Próbáld magad elé képzelni, hogy ez a férfi milyen apja lenne a gyerekednek, és milyen férje lenne neked - a jövőben. Rendszeresen bulizni jár, miközben te alig mozdulsz ki, uralmat gyakorol feletted, nem érdekli az érzéseid.

Tudom, innen x km távolságból és az internet másik oldaláról a legkönnyebb azt mondani, hogy válj el, csókolom. De meg kell mondjam, hogy a legtöbb esetben ha már kezdetben érződik, hogy itt bizony problémák lesznek, nem kicsik, akkor nincs értelme tovább szenvedni, csak azért, hogy ne kelljen egy házasságot felbontani.

Gondold át a jövődet, és hogy mit akarsz. Próbálj beszélni a férjeddel arról, hogy hogy érzel, és hogy ezzel a viselkedéssel mennyire kirántja a talajt a lábad alól (érzelmileg). Ha ezt nem képes / nem hajlandó veled megbeszélni, akkor ezt veheted úgy, hogy neki nem ér ennyit a kapcsolatotok - innentől következik a kérdés, hogy neked mennyit kéne, hogy érjen.

2014. aug. 10. 01:29
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
Tudom,könnyű osztani az észt a másik gép mögül,de szerintem fogd a hónod alá a gyereketeket és hagyd ott a halál faszán a férjedet.Korábban is leírták már,hogy nagyon mellétrafáltál,ami a férjhez menetelt illeti.Ha még most is előrébb helyezi a saját szórakozását,mint Titeket,nagyon kevés az esély arra,hogy Pálfordulás legyen.Ha jót akarsz első sorban a gyerekednek,hagyd ott.
2014. aug. 10. 01:58
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Én könnyen osztom az észt, nem ismerem a helyzeted, de szerintem válj el. A férjed egy bunkó. Azok alapján, amiket írtál, neked és a gyerekednek is jobb lesz.
2014. aug. 10. 02:07
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Jé, most látom, hogy az előző gyakorlatilag ugyanazt írta, mint én. :) Szóval lehet benne valami.
2014. aug. 10. 02:08
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én más szempontból fogom megközelíteni a kérdést, mint az eddigi válaszolók.

Először is, a férjednek több dolgot meg kellene értenie.

A gyerek nemétől függetlenül az ő gyereke, mint szülőnek, úgy kell szeretnie, ahogy van.

Másodszor, a gyerek viselkedése jól tükrözi az őt körülvevő környezetet. Tehát az, hogy a kisfiú hisztis, az nem azért van mert ő kisfiú és nem kislány, hanem azért, mert egyrészt most bontakozik ki az önálló akarata, másrészt ha stressz, frusztráció éri, ő nem tudja szavakkal kifejezni, hanem így reagálja le.

Az az apai minta, amit a férjed elé "tesz" (le se sz.rja és nem fogadja el olyan neműnek amilyen), nagyjából ezt eredményezi. A gyerek nemével kapcsolatos várakozások pedig nem is gondolnánk, hogy milyen mértékben befolyásolják a gyerek későbbi magatartását, esetleges problémáit.

Ajánlom neked Ranschburg Jenő Óvodások című könyvét, abból is az első fejezet: Problémás gyerekek.

Addig nem hagynám békén a drága férjet, amíg el nem olvasta, és fel nem fogta, hogy mit okoz hosszú távon a viselkedése.

Mondanám, hogy hagyd el, válj el...stb, de ezzel a kisgyereked problémája nem fog megoldódni.

Az én kisfiam is hisztis, mivel tudom, hogy szülőként felelős vagyok a viselkedéséért, igenis magamba kell néznem, hogy legnagyobb igyekezetem ellenére mit rontottam el,hol a hiba, mert ebben a korban még helyrehozható. (sok gyerekneveléssel kapcsolatos könyvet olvasok: Vekerdy Tamás, Ranchburg Jenő, Vida Ágnes,Gary Chapmam)

És ne feledd, a kisgyereknek a legfontosabb, hogy a szülei szeressék, az létszükséglet, szóval rázd gatyába az apukát, akár válsz, akár nem.

2014. aug. 10. 07:41
 36/39 A kérdező kommentje:
A gyerekkel már foglalkozik,azzal nincs gond.Szereti,egyre többet csinálnak kettesben is programot.De nagyon féltékeny,hogy a gyerek anyás.Persze a kisfiunk is sokszor húz játszani,hisztizk,ha az apja akár csak hozzám szól.Talán a nagyfokú féltékenység miatt van,hogy ennyire rátört a kislány iránti vágy.Bár ő eredetileg is inkább arra vágyott.De anyósomék véleménye miatt,még a testvérének is beszólt (viccesen,bár én nem találtam annak),hogy ő tudott fiút csinálni,bezzeg a tesója lányt.Szóval ez a kislány téma inkább primitívség,ahogy valaki írta korábban.
2014. aug. 10. 10:10
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Ezek kivágták nálam is a biztosítékot, de nem is kicsit: "áll a ..ja a gyereknek!" Ez egy büdös, bunkó, paraszt, unintelligens, szellemileg sivár és még sorolhatnám milyen felkiáltás volt. Ráadásul üvöltött, mint egy állat. *vastaps*

és

"milyen jó a haverjának,mert lánya is van,és azok apásak" Méltóztatott volna előre eldönteni, hogy mit akar, de tényleg.

és

"Ha felhoztam,hogy beszéljünk a tesóról,a férjem kategorikusan szinte leordított,hogy nem." Mert erről csak egyedül ő dönthet? Meg mi az, hogy leordít? Gorillának képzeli magát? Mert akkor irány az állatkert!

és

"még a testvérének is beszólt (viccesen,bár én nem találtam annak),hogy ő tudott fiút csinálni,bezzeg a tesója lányt." WTF??? Mikor ő se tudja eldönteni, hogy mit akar/akart? És még így beszél?

Ne haragudj kérdező, de én tuti nem mentem volna feleségül egy ilyen büdös bunkóhoz, azt sem értem, hogy hogy nem undorodsz tőle, sőt, még tesót akarsz, hogy tényleg eltemethesd magad minden szempontból. Én a helyedben már most csomagolnék, és lelépnék. Nem is értem, mi tart mellette, mit tudsz benne szeretni?

2014. aug. 10. 12:17
 38/39 anonim ***** válasza:
Amúgy nagyon el vagy tévedve, ez nem tapintatlanság, hanem szellemi sivárság, IQ-nuku viselkedés.
2014. aug. 10. 12:19
 39/39 anonim ***** válasza:
Féltékeny rád azért mert a kisfiú hozzád is ragaszkodik?Komoly lelki,érzelmi gondjai vannak a férjednek.Meglehet kérdezni,hogy mi az ami még téged mellette tart?
2014. aug. 10. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!