Szerintetek igaza van a sógornőmnek? Miért ilyen
erőszakos?
Figyelt kérdés
A sógornőm már többször győzködött, hogy keltsem fel a férjemet éjjel, amikor felkel a babánk. Nem tudja megérteni, hogy nem akarom ezt tenni, mert ő dolgozik reggeltől késő estig. Azt mondta, hogy majd megnézhetem magam, ha mindent én csinálok itthon és csak egy rabszolga leszek. Ő felkeltette a férjét éjjel, ha a gyerek sírt és felváltva látták el. De én miért keltsem fel őt, ha 1. a sírásra már így is félálomban van, 2. én tudok csak szoptatni? Így is felkel hozzá néha, ha nem a kaja miatt sír, de az ritkán van (kb. 2 hetente egyszer). Ezzel szekál a sógornőm, akárhányszor találkozunk. Mit mondjak neki? Ezt a témát mindig felhozza, mondtam már, hogy én nem akarom ezt. Nekem megfelel így. Ez ilyenkor így működik. Nekem még mindig könnyebb, mert nap közben otthon vagyok és ha nem is tudok pihenni, nem kell irodai vagy akármilyen más munkára koncentrálnom egész nap, mint egy dolgozónak.
Mond meg neki, hogy egyszer és mindenkorra felejtse el a témát.
Ez a Te életed és neked jól van így.
2010. jan. 13. 09:01
2/27 anonim válasza:
Szerintem meg a ti privát magánügyetek, hogy hogyan látjátok el a kicsit. A ti megbeszéléseteken, megegyezéseteken és szokásaitokon alapszik a dolog. Amennyiben neked ez a felállás jó, egyszerűen nem kell figyelembe venni, amit mondd a sógornő. Meg kell mondani neki, hogy "Köszönöm, de nekem ez a felállás megfelel, nem akarok változtatni és légyszíves te se szólj bele."
Ez az a kérdés, amiben tényleg a párnak kell dönteni, mert te tudod, hogy mennyire fáradt a párod, te mennyire vagy fáradt és eddig mi volt a rendszer.
2010. jan. 13. 09:03
3/27 anonim válasza:
Szerintem teljesen igazad van. A harcos feministák kérem, most kíméljenek!
A gyereknek élete első hónapjaiban szinte kizárólag csak az anyjára van szüksége fizikai szempontból. Felesleges férjedet terhelned a gyerek körüli teendőkkel. Te napközben is tudsz pihenni /nekem is van két gyerekem, úgyhogy nem a levegőbe beszélek/, míg neki a munkahelyén kell állnia a sarat.
Szerintem neked is örömet okoz a szoptatás a babával való meghitt együttlét.
Később , amikor a baba már egy kicsit nagyobb lesz ,férjed is részt vállalhat már a gyerek körüli teendőkben. Ekkor már nem teher lesz neki, hanem örömmel fogja csinálni.
2010. jan. 13. 09:03
4/27 anonim válasza:
A sógornőddel pedig ne törődj, a te életed, úgy éled ahogy szeretnéd!
2010. jan. 13. 09:05
5/27 anonim válasza:
Nincs igaza.
2010. jan. 13. 09:06
6/27 anonim válasza:
Igy van. Mond meg, hogy neked és a férjednek így jó és kész. Miért kellene szivatni a férjedet, ha dolgoznia kell menni reggel? Állj ki az igazad mellett, és akkor majd leáll. A ti életetek, úgy éljétek meg, ahogy nektek jó, és a sógornő gondolja.
2010. jan. 13. 09:06
7/27 A kérdező kommentje:
A babánk másfél éves, szóval már nem kicsi. Nagyon rossz alvó és napközben is fenn vagyok vele, 1-szer szokott aludni 1 órát, én meg közben suliba is járok online, szóval elég sok dolgom van...ezért mondja a sógornőm ezt egyébként...de én soha nem panaszkodtam neki, anyukám mondta el nekik, hogy a gyerek nem alszik meg amikor itt vannak, hallják éjjel őt. De szerintem erre nem ez a megoldás és ez a mi dolgunk, nem az övé.
2010. jan. 13. 09:08
8/27 anonim válasza:
Mi koze hozza, hogy nalatok a haloszobaban mi tortenik? En a hugomtol nem toleralnak ilyen megjegyzeseket... Bar neki ilyesmi eszebe se jutna...
2010. jan. 13. 09:11
9/27 anonim válasza:
Ha te ezt úgy látod jónak, akkor tedd azt amit eddig. Gondolom, ha gondod lett volna, akkor biztos megkérted volna hogy segítsen.
2010. jan. 13. 09:27
10/27 anonim válasza:
te csinálod jól, ne keltsd fel, napközben nem tud a munkájára koncentrálni, és hacsak nem irodai munkát végez, még veszélyes is lehet az ilyesmi, balesetet is okozhat a kialvatlanság.
ettől még nem leszel rabszolga.
nyugodtan mondd meg a sógornődnek, hogy ne szajkózzon hülyeségeket, törődjön a saját férjével.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!