Válás utáni úgy kapcsolatnál mennyire szólhat bele az új pár a gyerekekre költött összegbe?
Évek óta elváltunk a feleségemmel, a gyerekeimet anyagilag támogatom. Mivel jól keresek, így elég sok pénzzel
Az exemmel normális a viszonyunk, sosem követelőzött, sosem kérte hogy bármibe szálljak be a gyt-n felül. Úgy látom, a gyerekekre költi a pénzt. 16 és 14 évesek egyébként.
A mostani barátnőm viszont sokallja az összeget, szeretné ha kicsit visszafognám magam. Én őszintén szólva úgy gondolom, hogy amíg nem tőle vagy magamtól veszem el, addig - még ha csúnyán hangzik is - semmi köze hozzá.
Mi erről a véleményetek?
Nettó 650-700 között kapok, ebből 80 a fix gyt.
Ezen felül nem tudom, mennyit költök rájuk, mondjuk havi 40-50et. Ez főleg a közös programok költsége: mozi, bowling, biliárd, ilyenek.
Már beszéltünk róla, elmagyaráztam neki szépen hogy attól, hogy elváltunk én ugyanúgy felelős vagyok értük, szeretném fentartani a korábbi életszínvonalukat. Azt is megbeszéltük, hogy ha változás lesz (kevesebb bevétel, közös gyerek) akkor természetesen átbeszéljük a dolgot, lehet majd változtatni.
Ő akkor bólogatott, hogy rendben, de azóta is újra és újra szóvá teszi a dolgot.
Majd akkor szóljon bele, hogy ha ő is hozzáteszi a maga 6-700 ezer Ft-os fizetését a közöshöz... le merném fogadni, hogy kb ötödét keresi annak, amit te, nálad fiatalabb, kis barbie-baba. Nyugi, ha egy fogkefét is vennél a gyerektartáson felül, az is zavarná, mert ő nem tud tervezni a te fizetéseddel, nem tudja úgy beosztani az utolsó fillérig a kis agyában, és neki annál kevesebb jut.
Én a helyeben nagyon meggondolnám, hogy összeköltözzek-e vele, mert ordít, hogy képes lenne belerondítani a gyerekeiddel való viszonyodba a pénz miatt, ráadásul a Te pénzed miatt, hogy neki több jusson, ha ne adj isten gyereket is szülne neked, akkor végképp elszabadulna a pokol, akkor majd jönne az, hogy semmizd ki a másik két gyerekedet az örökségből stb. Nem családban gondolkodik, hanem bennetek, kettőtökben, és a két gyerekedet betolakodónak érzékeli, akik felesleges pénzrabló szépségfoltok a kapcsolatotokon. Ő nem az a fajta, aki majd nagy családi ebédeket szervez és akivel a közös otthonotokba majd bármikor betoppanhatnak a gyerekeid, mert otthon vannak. Ennyire jó nő nem lehet, hogy én ezt bevállaljam. Miért nem jó a mostani felállás, összeköltözés nélkül?
Ha CSAK a tervezhetőség zavarja, nem pedig az összeg nagysága, legyyen egy fix összeg, amit a gyerekekre szánsz minden hónapban, mondjuk 50 ezer forint. Amit nem költesz el, megy a következő hónapra át, plusz legyen nyaralásra kijelölt összeg, így átláthatóak a pénzügyeitek. Egyáltalán nem biztos, hogy a nő gonosz vagy pénzéhes, egyszerűen vannak olyan emberek is, akik annyira precízek, hogy tényleg zavarja őket, ha nincs minden pontosan megtervezve hónapról hónapra. (Tudom, mert van ilyen a családban. :) )
Ha az összeg nagysága is zavarja, akkor persze vannak más gondok is, de ha tényleg csak a tervezhetőség, a nem fix összeg a gond, akkor ezen könnyen lehet segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!