Válás utáni úgy kapcsolatnál mennyire szólhat bele az új pár a gyerekekre költött összegbe?
Évek óta elváltunk a feleségemmel, a gyerekeimet anyagilag támogatom. Mivel jól keresek, így elég sok pénzzel
Az exemmel normális a viszonyunk, sosem követelőzött, sosem kérte hogy bármibe szálljak be a gyt-n felül. Úgy látom, a gyerekekre költi a pénzt. 16 és 14 évesek egyébként.
A mostani barátnőm viszont sokallja az összeget, szeretné ha kicsit visszafognám magam. Én őszintén szólva úgy gondolom, hogy amíg nem tőle vagy magamtól veszem el, addig - még ha csúnyán hangzik is - semmi köze hozzá.
Mi erről a véleményetek?
1. A gyerektartás feltehetöleg le van valahol papírozva, az rád nézve kötelezö, az új nönek ezt tudomásul kell vennie.
2. Eleve semmi beleszólása abba, hogy a saját jövedelmedböl mennyit adsz a gyerekeidnek, amíg nem neki kell téged emiatt eltartani, mert ez az egyedüli eset, amikor reklamálhatna.
3. Ha ennyire anyagias, akkor a helyedben meggondolnám, hogy akaro-e vele valami tartós dolgot, mert ez nem lesz jobb, csak rosszabb.
4. Teljesen igazad van, ez a TE MAGÁNÜGYED, neki semmi, de tényleg semmi köze hozzá.
hmmm..barátnő státuszban már ennyire bele akar szólni a magánügyeidbe???
Köze hozzá: semmi!
Esetleg ha ő is szül 1-2-3 gyereket, akkor reklamálhat, hogy az ő vagy a gyerekek megélhetését veszélyezteti az előző házasságból származó gyerekekre költöt gyt, de én a helyedben meggondolnám százszor, hogy felcsinálom-e...
Így konkrét összegek vagy arányok nélkül elég nehéz hozzászólni.
Biztosan van az a gyt összeg, ami irreális a bevételekhez képest.
De ha ez nem veszélyezteti a ti megélhetéseteket, akkor nem értem, hogy mi gond lehet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!