A családom tönkretesz 18 éves létemre 3 gyereket nevelek főzök, mosok, takaritok rájuk, még a poharat is a kezükbe kell adnom? (többi lent)
Ezeket a "naponta ketszer kell kitakaritanom" leirasokat mindig ketkedve fogadom.
Ha valamit szepen kitakaritottal, minek azt meg egyszer aznap?
Minimum erosen tulzol, vagy kamu.
Téged minimum hülyének néznek. Mert hagyod. Azért azok a tesók már nem olyan kicsik.
Nekem a gyerekeim 4 és 3 évesek tudnak irtó rumlit meg koszt csinálni. Na de ha vmit szándékosan, heccből dobálnak szét, odaviszem őket, és ellentmondást nem tűrően összepakoltatom velük. Az udvarról behozott ruhák esetén l felajánlhattad volna, hogy vagy mennek a kukába, vagy megmozdítják a seggüket és megcsinálnak vmit.
A szüleidet inkább nem minősítem. Igazából helyettük is gürizel, legalább kiállhatnának érted a többiek előtt. Szerintem egy napot se maradnék tovább, ha ennyire kihasználna és semmibe venne a családom.
Erre a helyzetre ez a klaszikus válasz: vagy megszoksz (beletörsz), vagy megszöksz (fellázadsz és lelépsz).
Más út nincs.
Nálunk is ugyanez volt, csak nekem 1 bátyám van és egy végtelenül trehány anyám. Úgy képzeld el, hogy 26 vagyok, már a vőlegényemmel élek 2 éve, és most én megyek haza a szabadságom alatt kitakarítani anyámék házát, mert hétvégén jönnek nagybátyámék, mert anyámnak születésnapja lesz. És konkrétan karácsony óta nem volt kitakarítva, azt is én csináltam. Megmondtam apának, hogy ez az utolsó, keresnek egy takarítónőt, vagy nem jövök többet. Azt mondta, hogy oké, anyám úgyse csinálja meg.
Amíg otthon laksz, nem tehetsz semmit. Utána ne ess az én hibámba és ne menj vissza segíteni nekik, hadd egye meg őket a kosz. Nekem is azt kellett volna, de sajnáltam apámat, mert már elmúlt 65 mindene fáj és nem tudott felmenni az emeletre, ott volt a mosógép. És engem hívott fel telefonon, ha elfogytak a ruhái... Azóta már levittük a gépet, úgyhogy apa mos magára, megtanulta használni a mosogatógépet is. De a kosz, az valami borzalom. És persze anyám mindent széthajigál, aztán engem hív fel, hogy hol van. Érted, amikor ott se lakok, hetekig át se megyek, hanem hozzánk jönnek... Ordít velem, hogy hol a kulcsa. Reggel 7-kor, a telefonba, amikor én is mennék dolgozni.
Az jó, ha elmész koliba, de az ingyen van? És miből fogsz enni? Diákmunkáznod majd mindenképpen kell, és javaslom, a szüleid elől titkold el, hogy melyik lesz a Te kollégiumod, különben érhetnek meglepetések (például hisztizve meglátogatnak, amiért otthon nyakig ér a kosz). Koleszből általában hétvégére hazamennek az emberek - nem akarok a családod ellen beszélni, de ha nem akarsz 5 napnyni koszt felnyalni utánuk, mint egy heti bejárású cseléd, akkor ne menj haza. Ha szükséged van valamire, mert otthon felejetetted, akkor menj, amikor a szüleid nincsenek otthon, ugyanis ha anyukád képes volt felpofozni egynapnyi nem takarításért, akkor bármit el tudok képzelni részükről. Jó, hogy nem zűrnak fel a padlásra, és vernek meg naponta, komolyan... Én biztos lelépnék végleg, akér a diákhitelt is felvenném, még akkor is, ha államira jutnék be, hogy legalább az elkövetekezendő egyetemi éveim ne teljenek nélkülözésben, és a munka ne menjen a tanulás rovására. Nem tudom, milyen szakra mész, de a diplomáddal majd úgyis elhelyezkedsz, és vissza tudod fizetni azt a havi 5-6 ezret... Szóval én ezt tenném. Sajnálom, hogy így jártál, de annyiban szerencséd van, hogy tovább akarsz tanulni, mert ez egy jó kiugrási lehetőség, lesz módod lelépni otthonról.
L22
A két nagyobb tesód analfabéte, aki képtelen bármire is? Na, ŐKET tuti nem szolgálnám ki, haljanak éhen, ha ennyire hígagyúak.
Sőt, befognám a munkába, mi az, hogy mindent én csináljak?
A helyedben elmennék melózni - szrva rá, mi van otthon, a tesóid is megmozdíthatják a sggüket -, és amint tudnék, lelépnék. Keressenek más cselédet maguknak.
Ebbe bele fogsz rokkanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!