Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek "bunkóság" az,...

Szerintetek "bunkóság" az, hogy a párom elmegy egy szülinapra én meg elmegyek azon a hétvégén a szüleimhez a picivel?

Figyelt kérdés
A férjemet meghívta az egyik kollégája egy kis szülinapozásra. Tudom, hogy a férjem menne...stb. Én meg mondtam neki, hogy nyugodtan menjen, de én meg azon a hétvégén a picivel elmegyek a szüleimhez. Ő tudja, hogy azért akarok pont akkor menni, mert utálom mikor részeg és fetreng. Akkor sajnos mindig agresszív és inkább menekülnék:(( A másik dolog, hogy másnap semmi kedvem kerülgetni, hallgatni, ahogy türelmetlen a babával..stb. Vagy mondjam neki, hogy ne menjen? Abba én már beletörődtem, hogy én soha sehová:(
2010. jan. 11. 21:46
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
57%

Ez fura, van egy esélyes konfliktushelyzet, Te igyekeznél - elég meghunyászkodó módon, mert nem cirkuszolsz vele, hogy ne menjen, vagy menjen, de utána ne őrjöngjön, hanem tkp. Te lennél a simulékony, Te mennél el kikerülni az ő agresszivitását -, és még így is neki áll följebb...

Mi az, hogy "a pasik már csak ilyenek, buliznak"? A szórakozás, kikapcsolódás, otthonról elmenetel, barátokkal találkozás nem férfi előjog!

A buliban beivást valóban nem nevezném én se mindjárt alkoholizmusnak, de akkor se mondhatjuk rá, hogy oké, emiatt a mondta miatt: "Abba én már beletörődtem, hogy én soha sehová" Ne törődj bele - beszéljétek meg, hogyan lehetne megoldani a közös vagy váltott szórakozást. Olyan van, hogy Te elmégy a barátaiddal, és ő vigyáz a gyerekre? Na hát legyen. Meg néha passzoljátok le a gyereket a nagyszülőknek, és menjetek együtt. Ha meg rendkívül intelligens módon úgy gondolja a pasi, hogy a "'zasszony dóga" otthon lenni a gyerekkel, míg ő szórakozik... - akkor csak azt tudom kérdezni, hogyhogy nem derült ki a kapcsolatotok elején, hogy ilyen önző???

Ja és ez az "agresszió" milyen szintű?

Hypathia

2010. jan. 12. 11:13
 22/22 anonim ***** válasza:
57%

Tovább gondoltam a dolgot és az a benyomásom, hogy ez egy bántalmazó pasi - érzelmileg mindenképp, és testileg is van rá esély - ugye egyik a másik előszobája... Te is ésszerűtlennek érzed, hogy ezen cirkuszol, hogy el akarsz menni a (relatív) béke érdekében. Ez még jobban alá akar rendelni magának - számomra ez az üzenet jön le a viselkedéséből: "nem könnyítheted meg a magad dolgát, nem mehetsz el előlem, ha undok vagyok! Olyankor is tűrj, alkalmazkodj és viselj el! Az a dolgod."

Tudod, régen nekem is volt bántalmazó kapcsolatom és ott is ez volt, hogy ha mérgesedett a helyzet, és inkább haza akartam menni, hogy aludjunk rá egyet, és másnap nyugodtabban beszéljük meg, vagy a pasit hazaküldeni, nem engedett ill. nem hallgatott rám. Ez kicsit arra emlékeztet...

Másik, hogy hogy képes amiatt cirkuszolni, hogy a saját gyereke hangját hallja. Nem az a típus a férjed, akinek azért kell a feleség-gyerek, hogy a külvilág felé büszke lehessen a szép családra, de ő keveset tesz érte?

Hypathia

2010. jan. 12. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!