Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bunkóság úgy kölcsönt adnom a...

Bunkóság úgy kölcsönt adnom a szüleimnek, hogy később visszakérem?

Figyelt kérdés
Főiskolás vagyok, de havi szinten elég szép összeget kapok különböző ösztöndíjak formájában, így van egy kis megtakarított pénzem, amit majd szeretnék a jövő évi esküvőmre fordítani. Sajnos a szüleim olyan helyzetbe kerültek (haláleset miatt), hogy kell nekik 200000 Ft. Mivel nem akarom, hogy hitelt vegyenek fel, így én adok nekik kölcsön. Azonban én ezt a pénzt szeretném, ha szépen lassan visszaadnák, ugyanis többek között ebből lesz jövőre megtartva az esküvőm, amit teljes mértékig én, illetve a barátom fizet. A testvérem azonban megvádolt, hogy szívtelen vagyok, és inkább adnám ezt a pénzt örökbe, és mondjak le a puccos esküvőről, mert ez a legkevesebb, amit megtehetek a szüleimért. Én viszont olyan régóta álmodoztam egy szép (nem túl kihívó) esküvőről. Keményem megdolgoztam ezért a pénzért, hogy legyen egy nap, amivel megünnepelhetem a közös életem kezdetét a vőlegényemmel. Tényleg bunkó dolog tőlem, hogy erre a pénzre igényt tartok? Természetesen nem számolok fel kamatot a szüleimnek, meg akkor adják vissza, amikor akarják, meg nem is vetem a szemükre, hogy rászorulnak, csak ennek a pénznek tényleg meg lenne a helye. Ha nem esküvőre költeném, akkor a jövőbeli házunkra. Mondjak le erről a pénzről a szüleim javára? Szülők, ti mit gondoltok? Ennyivel meghálálhatja a gyerek, hogy felneveltétek?
2011. aug. 14. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Bár én nem vagyok szülő, de ez már akkora összeg, hogy legalább egy részét illendő visszaadni. Főleg, ha kölcsönről van szó! Tudom sokan jönnek azzal, hogy dehát felneveltek x évig költöttek rád, de nem ennyit egyszerre az biztos.
2011. aug. 14. 18:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha vagy olyan kapcsolatban a szüleiddel, bevallhatod nekik az álmaidat és hogy bizony te is terveztél ezzel a pénzzel. Viszont mégiscsak a szüleid. Nekik mennyi álmuk lehetett, amit feladtak érted? Szóval normális szülő-gyerek kapcsolat esetén te odaadod örökbe, ők pedig majd támogatnak, ha tudnak az esküvőben és/vagy házvásárlásban.
2011. aug. 14. 18:42
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
nyilván a szüleidnek sem egy kellemes dolog, ha haláleset miatt szorulnak rá. én nem bunkóságnak nevezném, hanem egy kicsit önzőségnek. főiskolásként nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy ennyi pénzt zsebből adjanak a szüleinek, de ha én megtehetném még örülnék is neki, hisz ők ennél már többet is költöttek rám a 25 évem alatt. ha meg már így alakul, lehet nem akkor mennék férjhez, vagy nem akkor vennék házat amikor akarok, hanem 1 évvel később.
2011. aug. 14. 18:43
 4/11 yuda ***** válasza:
74%

Nyugi van! Nem a szüleid nem adják vissza, hanem van egy túlbuzgó tesód és nagy a szája.Nem az ő pénzéről van szó. .. .

-de ha még az övéről volna is, az övével azt csinál amit akar, te pedig a tiéddel.

Én azt mondom, nagyon szép dolog volt, hogy egyáltalán kölcsönöztél nekik- már ez is remek dolog volt hidd el.

Illik hogy visszafizessék, mert nem krőzus ada nekik kölcsön, hanem olyan ember aki maga is szükségben van.

2011. aug. 14. 18:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A kölcsön arról szól, hogy visszakapod az összeget, amit odaadsz. Azért kölcsön.
2011. aug. 14. 18:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Ők megtennék érted? gondolj erre. Visszakérnék?
2011. aug. 14. 18:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem bunkóság,ha kölcsönt adsz azt előbb utóbb vissza kapod(jóesetben).Mi is kaptunk kölcsönt anyuéktól,meg kaptunk már csak úgy ajándékba.

Az ajándékot megköszöntük,a kölsönt visszaadtuk.

ha olyan okos a tesod beszéljétek meg hogy bedob ő is 100ezret meg te is,és akkor odaadjátok ajándékba.

2011. aug. 14. 18:55
 8/11 anonim ***** válasza:
Azt szokták visszakérni később, amit kölcsönként adnak - amit nem, az ajándék.
2011. aug. 14. 19:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Olyan valaki halt meg, akit a szüleidnek kellett eltemettetni?Akkor az neked is közeli rokonod.Nálunk is előfordult már váratlan haláleset, ami sajnos, csődbe tud dönteni egy családot.Ilyenkor nincs más, össze kell fogni.

szülő vagyok, felnőtt gyerekkel. Én visszaadnám a pénzt, ha részletekben is, ahogy éppen tudom.Szerintem a te szüleid is így gondolják.A tesód mennyit adott? Mert ha semmit, akkor nincs joga beleszólni.

2011. aug. 14. 20:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Szülő vagyok, tehát ilyen szemmel mondok véleményt.

Számomra egyértelmű lenne, hogy visszaadom. Az ő pénze, ő gyűjtötte, kezd új életet belőle.

Ha másképp nem, de majd a leendő esküvőjére biztosan hozzájárulnék még plusz ezzel az összeggel.

Én nem tartalak emiatt sem önzőnek, sem hálátlannak.

Pontosan így vélekedek erről én is.

2011. aug. 14. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!