Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te merges vagy ha otthon...

Te merges vagy ha otthon valaki kenyer nelkul eszi a sajtot/kolbaszt? Pazarlasnak tartod?

Figyelt kérdés
Nem melyszegenysegben elokre gondolok.Tehat nem szukseges etelen sporolni,tegyuk fel.
2014. aug. 2. 20:10
1 2 3 4 5
 31/49 acelsziv ***** válasza:
91%
29: na itt dobtam le a láncot. És még erre a nagy nincsre odapottyant egy szerencsétlen gyereket is. No comment
2014. aug. 3. 15:22
 32/49 anonim ***** válasza:
57%

Nem, ha az esik jól, akkor lakjon jól vele. Mindig utáltam az ilyen hozzáállást.

Akkor pazarlás, ha ki kell,dobni, mert senki nem eszi meg. Inkább fogyjon el magában, mint sehogy.

2014. aug. 3. 18:02
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

29. válasz kb egyáltalán nem tartozik ide. Teljesen érthető, hogy egy szegény család amennyire lehet beosztja a kaját és minden mást.

Csak éppenséggel a kérdésbe van foglalva, hogy egy olyan családról van szó, ahol nem okoz problémát anyagilag, ha valaki megeszi a sonkát...

2014. aug. 3. 20:00
 34/49 anonim ***** válasza:
66%
Nekem 3 gyerekem van, és nem eszünk kenyér nélkül sajtot, szalámit! Mindenki megenne vacsorára kb 700ft-ot?!Mégis mi a nyavajából? Na ilyenkor hol vannak, akik 15 e gyerektartást kapnak? Mert azok kenyér mellé sem esznek ilyesmit, nemhogy kenyér helyett!
2014. aug. 3. 20:43
 35/49 anonim ***** válasza:
62%
Ez a feltét, az alap a kenyér.Jól is néznénk ki, mindenki 1000ft-ot vacsorázna.
2014. aug. 3. 21:02
 36/49 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó miért nem akkor gondoltál erre, mikor 3 gyereket szültél a semmire? Az a nő ugyan ez akiről a 29es írt.

Mindig fogom a fejem, ha ilyet hallok... Alap dolgokra nincs pénz, de azért kipottyant 2-3-4 gyereket, aztán meg sír, hogy milyen rossz nekik.

2014. aug. 3. 21:46
 37/49 anonim ***** válasza:
77%
Nem, én nem tartom pazarlásnak, nálunk ebből nincs probléma. Mindketten szoktunk magában sajtot, szalámit, egyéb felvágottakat enni.
2014. aug. 4. 15:38
 38/49 anonim ***** válasza:
72%

Vega vagyok, így a kolbász nem játszik, de sajtot nagyon ritkán eszem kenyérrel. De nem magában! Vagy gyümölcsöt eszem hozzá, vagy zöldséget, általában paradicsomot, mert az a kedvencem. Szeretem a sajtokat, általában egy kb. 10 dekás darab elég két étkezésre (reggeli + vacsora), mert egy minőségi, erősebb ízű sajt nem olyan, hogy az ember két pofára tömi. Sem árban, sem ízvilágban. Szóval vacsira elég egy kb. 5 dekás sajt, megeszek mellé 2-3 paradicsomot, utána egy szem barackot vagy banánt, kis gyümölcslevet mellé és teljesen jól is lakom.

Kevésbé erős ízű sajtból, pl. mozzarella 10 deka is elmegy egy étkezésre, de azt is csak kis fűszerrel, sok zöldséggel fogyasztom, vagy salátának elkészítve, esetleg paradicsomszeletekkel összesütve. Kenyeret 2-3 hetente ha veszek.

Nem érzem magam pazarlónak, egy vacsora így kb. 300 forintra jön ki, ennyi kényeztetést csak megérdemlek munka mellett. :) Az élettársam is ugyanezeket eszi ugyanígy, csak más fajta sajtokat szeretünk. :)

30N

2014. aug. 8. 09:42
 39/49 anonim ***** válasza:
55%

Pazarlásnak nem tartom, de nem érzem helyesnek, sakis étkezési szempontból.

Nem a kenyér hiánya, hanem az, hogy magában enni. Minimum saláta, zöldség legyen mellette, vagy sajt esetében dió, bor..stb

Csúnya világ tud jönni, ha az ember ezekkel lakik jól, magában..

Az, hogy valaki bekap pár szelet sonkát, kolbászt magában teljesen elfogadható, de egy gyereknek nem engednémpl ezt reggeliznj nem a pazarlás maitt, hanem mert elrontja a gyomrát.

Viszont mindenn nap ezt enni tenyleg"pazarlás" hosszabbtávon nem kell átlagosan sem élni, hgy rámenjen a gatyája az embernek.de ez megint mAs kérdés, hogy ki az aki így kívánja mindig ezeket az ételeket/ magamból kiindulva nem tudnék így jólllakni, csak az említett gyomorrontással fűsuerezve;)/

2014. aug. 8. 09:51
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Én például néhány karika kolbásszal,4-5 deka sajttal és egy kis zöldséggel (uborka, paprika, paradicsom), simán jóllakom. Nekem a kenyér csak plusz lenne. De akinek kell 4-5 zsömléhez is 20 deka kolbász, vagy 15 deka sajt hogy jóllakjon, annak elég luxus lenne magában enni, mert akkor még több kellene.
2014. aug. 8. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!